Klocki hamulcowe EBC GREENSTUFF

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Muszę zmienić klocki z tyłu w Coupe z roku 2000. W aucie mam oryginalne tarcze. Zastanawiam się o ile twardsze są od standardowych klocki wymienione w temacie. Konkretnie chodzi mi o to, czy przy częstym trochę ostrzejszym hamowaniu te oryginalne tarcze się nie odkształcą od nadmiernej temperatury.

CZY KTOS MOŻE JEŻDZIŁ W COUPE/LANTRZE NA TAKICH KLOCKACH I JAK TO W PRAKTYCE DZIAŁA?

HYUNDAI COUPE, ROK 96-2002 :: KLOCKI HAMULCOWE GREEN STUFF; TYŁ, SILNIK 2.0 DP2528 171.76 PLN brutto

luz, tył za bardzo nie hamuje, a EBC zielone to nie jest żadne extrim jak dla mnie spokojnie możesz tam zapodać nawet coś tańszego.
Poecam dokładne sprawdzenie prowadnic wcześniej ...

Do seryjnych tarcz nie widze sensu

Dzięki za info. Kupię standard.

Kupiłem klocki "zwykłe" EBC. Dziadostwo. Musiałem je kilka razy pilnikiem szlifować, żeby dobrze chodziły w prowadnicach. Pomalowane czarnym lakierem - faktycznie wg mnie to zalane całe tym lakierem. Sporo trzeba go było wyłupać, b. duże zacieki. Mówiąc krótko niska jakość wykonania, 0 precyzji. Może tlko mi sie takie trafiły. Podróbki to raczej nie były - kupiłem w JC. Następnym razem na pewno kupię oryginalne.
Oprócz tego kupiłem tez zestaw naprawczy do zacisku i znowu lipa. Co innego na stronie www firmy JC i w opisie w sklepie, a co innego sprzedali. Np średnica tłoczka miała być 34 mm, a było 36. Co to q..a ma być? To jest ta polecana przez wieu firma, która ma jakoby części dobrej jakości w rozsądnych cenach? Kupiłem też jeszcze płyn hamulcowy DOT4 - taki sam jakościowo z łódzkiej Organiki jest o połowę tańszy. Więcej nie zrobię tam zakupów i innym również nie polecam.

Klocki EBC kupiles w jc auto?
Można wiedzieć w którym?

Konkretnie to kupiłem je w ich sklepie internetowym.
Mam na to fakturę VAT. Poniżej skan pudełka, aby było jasne co kupiłem.

no właśnie zdziwilam się jak napisales ze kupiles je w jc auto, bo ani na stronie ebc nie ma wymienionaego jc jako dystrybutora ani jc nie ma w oferice ebc

Naprawde takie kiepskie te klocki?

Dobrze wyglądają tylko na zdjęciu opakowania, a faktycznie nawet wizualnie się róznią. W sumie sprzedawca to tylko pośrednik, ale o EBC bynajmniej na tym forum wszyscy zainteresowani dobrze się wypowiadali. A tu klops...

Ja osobiście jeżdże na EBC GreenStuff i do tego mam tarcze EBC i ze skutecznosci hamowania jestem bardzo zadowolona, ale jak sie nagrzeją to niestety piszczą i pewnie tez musze je spiłować troszeczkę w poprzednim aucie tez mialam te klocki i bylo super, nic nie piszczalo itp więc nie wiem na czym to polega.
Szkoda tylko, ze Ty jestes nie zadowolony

Witam

Hehe, pracuję w konkurencji JC Auto, w Kaliszu w ich filii brali od nas nawet głupie katalogi, jak dla mnie to to nie jest godna uwagi firma.

A odnośnie tematu klocków, ja osobiście kupując klocki zdecydowałbym się na firmy Ferodo lub Ate, wg mnie jedne z lepszych, nie kupowałbym żadnych zamienników Delphi, bo to porażka, wymieniałem ostatnio u ojca drążki kierownicze na Delphi i bardzo szybko pojawiły się spowrotem luzy, ale to już odbiegając od tematu