Rekord polskiego fiata - przekręt ?!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Własnie oglądneliśmy film pt. "Ballada o dużym Fiacie i 7 wspaniałych" to co zauważyliśmy naprawde bardzo nas zaciekawiło. Jak jeden Fiat bijący rekord mógł mieć 2 różne deski rozdzielcze ?!

shoty z filmu:

deska "termometr":

deska z włoskiej wersji fiata:

Wkrótce będzie dostępny film dzieki satizowi to sami zobaczycie to na własne oczy

pozdrawiam

wiedziałem że to jakiś KANT

To trzeba zbadac... ja proponuje do IPN-u zglosic

Koniu nawet nie wiem za bardzo co to za film ale juz ci odpowiadam na pytanie. Film napewno nie był kręcony w trakcie bica rekordu (wtedy onbordy były raczej mało popularne), więc mogli wykożystac do pewnych ujęć inne auto......
Zresztą w Titanicu tez są pewne niedociągnięcia

Cytat:
2004-05-10 22:10:57, Jesion128 pisze:
Koniu nawet nie wiem za bardzo co to za film ale juz ci odpowiadam na pytanie. Film napewno nie był kręcony w trakcie bica rekordu (wtedy onbordy były raczej mało popularne), więc mogli wykożystac do pewnych ujęć inne auto......
Zresztą w Titanicu tez są pewne niedociągnięcia

podejrzewam, że te momenty były nagrywane na pojedyńczych pętlach. Co nie zmienia faktu że są 2 różne deski rozdzielcze. Przecież ich nie wymieniali z powodu usterki ? czy przetarcia materiału ?

koniu niemow ze wierzyles ze rekord padl na 1500
a nie na 1600 doch

A ja mam całosc i wygladało realnie
Jak na tamte czasy realnie A fotki dobre - widac co potrafili wtedy polacy.

hmmm to ciekawe,trzeba do szerloka zadzwonić...
a tak serio to myśle że możliwe było takie drobne oszustwo w celu podniesienia sprzedaży!!
czekam na filmik

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Hmm,pewnie Rywin maczał w tmy palce....hehehehe

może by powołać komisję śledczą?

kiedy bedzie ten filmik koniu?

no własnie! też bym go chętnie zobaczył

Uważam, że żadnego przekrętu nie ma. Posprostu na potrzeby filmu dokrecali sceny. I to wszystko. Czekam na film. (ile on zajmuje mb?). Pozdrowiena

to pewnie tak jak w kło wadis bylo widac statystow w adidasach

a ja w tym FOCUSie: Moto-Fascynacje czy jakos tak wyczytalem ze Zasada pocinal pake szescdziesiat... w 125p seryjnym?

Cytat:
2004-05-12 17:53:11, yaceck pisze:
a ja w tym FOCUSie: Moto-Fascynacje czy jakos tak wyczytalem ze Zasada pocinal pake szescdziesiat... w 125p seryjnym?

A to problem jakiś Mój 1300 na super krótkim moście ze skrzynią IV-ką jechał już 130 i był jeszcze luz pewnien pod pedałem . 1500, a tym bardziej 1600 chyba nie powinien mieć wiec z tym problemów

Cytat:
2004-05-12 17:53:11, yaceck pisze:

jaki problem ja 75 konnym borewiczem na IV biegu miałe blisko 170 na liczniku i prawie 7000 na obrotu

to z moim cos nie tak jest chyba - moj z silnikiem z poldzera i skrzynia 5. przy 153/154 kmh to juz kaplica - wiecej nie zdoi :/

Ludzie pomyslcie.
Przez sekunde chociaz.
Piszecie o waszych osiagach ale : piszecie o tym zaraz po zakupie ?????
Z wymienionymi hamplami ????? Wszystko nówka ????
Nie sadze . A tak teraz mysle ze pewnie i tak pro forma silniki były "starannie: zmontowane - zeby dobrze jeździły !!!

Moim zdaniem gdy chcieli kantować to napewno zrobili by tak żeby te fiaty niczym się od siebie nie różniły - dosłownie niczym.

Nie twierdzę że nie było przekrętu, ale wątpie że byliby aż tak durni żeby w obu autach nie zamtowali takiej samej deski