Suzuki Baleno - dusi się

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj na trasie cos mi auto zaczęło się duśić . PO przejechaniu 10 km silnik grzał się jak oszalały nie dało się jechać bo silnik jakby nie miał mocy. Miałem niezły problem z dojechniem do domu. Przy dodaniu gazu samochód jakby dusił się. NIe wiem czym to może być spowodowane paliwo było . PIsze z pytaniem tutaj bo mam problem z dojechaniem do mechanika. Każdy mowi ze trzeba przyjechać tylko ze auto prawie nie jedzie już. Problem polega na tym że jestem zawalony pracą i niebardzo mam kiedy jechać. Jakby ktoś się spotkał z podobnym problem proszę o odpisanie.
Pozdrawiam.

Domyslam sie, ze auto jest juz na wtrysku. Sprawdz przeplywomierz powietrza czy dziala. Jest to taki jakby maly przekaznik na listwie wtryskowej. Dochodza do niego dwa przewody powietrzne. Odlacz ktorys z nich na pracujacym silniku i zobacz jakie beda reakcje. Jak zacznie normalnie chodzic, to znaczy, ze walnal wlasnie ten sprzecik.

pozdr.

-----------------
http://plepleple.pl

Okazało się ze poszedł katalizator. Przeplywomierz powietrza jest w porządku. Zamiast katalizatora wpakowałem strumienice... Bede sie potem martwił na porzeglądzie. Teraz auto ma niezłego kopa... Pozdrawiam

Mam znowu mały problem czasmi jak sie sie chwile pojezździ to jak się dodaje gazu wtedy silnik cos przerywa tzn na 1 lub 1,5 sekundy blokuja sie oboroty powstaje dziura w której auto wogole nie raguje . Nie jest to miłe przy wyprzedzaniu czy ktoś wie co to może być i co trzeba z tym zrobić. ?????

Witam!!
Moje suzuki baleno 1.3 16V szarpie na zimnym silniku. Dopiero jak sie rozgrzeje chodzi normalnie. Tez jest taka dziura jak pisze kolega. Wciskam GAZ i zamiast od razu przyspieszać jest taka dziura - coś go dławi - szarpie zanim zacznie prawidłowo przyspieszać. To wszystko na zimnym silniku.. Czy mozliwe ze to cewka zapłonowa??? Kable są ok!! świece ok!! palec z kopułką wymieniany!!

Pomózcie bo to wkurzające!!!!

Pozdroo
Piotrek>>>