MotoNews.pl

Wymiana lusterka zewnętrzego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć ,
Mam problem bo nie wiem jak dobrać się do lusterka które muszę wymienić , Może ktoś podpowie albo poda link jak to zrobić a nic nie uszkodzić . chodzi o wewnętrzną część plastikowej tapicerki drzwi , którą trzeba ściągnąć aby dostać się do śrub. Przy okazji podpowiem koledze od kolorów lusterka ,że jeśli część kolorowa lusterka jest nieuszkodzona to może być wymieniona na starą i wtedy nie trzeba lakierować.

Ciągniesz i odciągasz.

to jak z kobieta, czyli proste, a zarazem trudne : nalezy zrobic to zdecydowanie, ale delikatnie

-----------------
..:: Tylny napęd jest jak seks... Po co na ręcznym? Jak można dać w pizd*** ::..

Cytat:
2007-05-07 15:33:27, luppo pisze:
Przy okazji podpowiem koledze od kolorów lusterka ,że jeśli część kolorowa lusterka jest nieuszkodzona to może być wymieniona na starą i wtedy nie trzeba lakierować.

Zgadza sie, ale tylko wtedy jezeli uda Ci sie ja odkrecic. U mnie ukrecaly sie sruby, badz rozwalal krzyzak na lebku. Nie takie proste

Hmm ,jest to proste... mianowicie, od wewnątrz mocowanie lusterek jest przykryte czarnym trójkącikiem ,należy go delikatnie zdjąć,po prostu pociągnąć, pod trójkącikiem są jeśli dobrze pamiętam 3 śruby, odkręcasz i jeszcze zostaje złączka od elektryki i gotowe , można zamienić lusterko.