Homologacja na zbiornik lpg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc wszystkim kupiłem honde d15b2 z lpg r,ok temu i z waznym już na rok przeglądem i w tym roku poszedłem zadowolony ze wszystko bedzie ok , ale okazało się że nie mam jakiejś homologacji na zbiornik tzn nic nie dostałem od poprzedniego własciciela nic na tą instalacje , dzwoniłem do niego on mi mówi że nić też nie miał , wiec zastanawiam się jak mu dali przegląd on mi mówi ze jemu nie robili zadnych problemów , wieć doradzcie co ja mam zrobić , jestem zmuszony narazie zparkowac hanie i czekać na gościa bo ma podobno jechać do poprzedniego własciciela się spytac czy on coś miał , wspomne tylko ze w dowodzie jest wbite lpg wiec nie wiem w czym problem , na zbiorniku gazowym jest wybity jakiś nr czy on może być gdzies wpisany w rejestr , moze ktoś wie gdzie to sprawdzic pomóźcie toudi1982@wp.pl tel 781250568 toudi1982@wp.pl

Witam.
Mozezsz długo czekać na szukanie tej homologacji.
najlepiej zajedź do jakiegoś montażysty i poproś go żeby Ci załatwił duplikat atestu. koszt ok. 50 zł. Lub samemu odczytaj tabliczkę na zbiorniku . zadzwoń do producenta podaj dane ze zbiornika wyslij faxem i oplać ten duplikat.

Cytat:
czesc wszystkim kupiłem honde d15b2 z lpg r,ok temu i z waznym już na rok przeglądem i w tym roku poszedłem zadowolony ze wszystko bedzie ok , ale okazało się że nie mam jakiejś homologacji na zbiornik tzn nic nie dostałem od poprzedniego własciciela nic na tą instalacje , dzwoniłem do niego on mi mówi że nić też nie miał , wiec zastanawiam się jak mu dali przegląd on mi mówi ze jemu nie robili zadnych problemów , wieć doradzcie co ja mam zrobić , jestem zmuszony narazie zparkowac hanie i czekać na gościa bo ma podobno jechać do poprzedniego własciciela się spytac czy on coś miał , wspomne tylko ze w dowodzie jest wbite lpg wiec nie wiem w czym problem , na zbiorniku gazowym jest wybity jakiś nr czy on może być gdzies wpisany w rejestr , moze ktoś wie gdzie to sprawdzic pomóźci

Najprościej sprawdź producenta zbiornika i wyslij prośbę o wystawienie duplikatu Homologacji (musisz podać numer zbiornika) Jest taka opcja sam rok temu załatwiałem w firmie Stako. Koszt około 50 PLN. A jak nie to skaner , kolorowa drukarka i do dzieła...

zmień stację kontroli pojazdów - nie wszyscy pytają o homologację na zbiornik

Ja to spisałem dane ze zbiornika,znalazłem producenta w internecie i wysłałem do niego.Po około 2 tygodniach przyszedł list za pobraniem coś koło 40zł a w nim nowiutka homologacja i po sprawie