Pytanie o sekwencje?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich! Mam pytanko czy konieczne jest podłączenie sondy lambda przy instalacji sekwencyjnej?Czy problem z kalibracją i za niskimi obrotami na gazie może być właśnie spowodowany brakiem tego podłączenia?Dziękuje i pozdrawiam.

w większości instalacji wpiecie sondy pozwala jedynie na podgląd mieszanki...Nie jest to wymagane. Jest wiele samochodów np. grupy Vw które posiadają sondy 5-cio przewodowe w.cz. w które lepiej sie nie wpinać by nie robić zakłóceń. Co do twego problemu fajnie by było Abyś dodał jaka instalacja wtedy będzie można pogdybać. Na razie nie ma za bardzo sie czego "złapać". pozdro

No tak sorki dla mnie to wszystko jest takie proste Mam instalację oparta na stagu 200-4 i wtryskach valtek w BMW 318i z silnikiem 1.8 is problem pojawia sie przy kalibracji bo wyskakuje błąd że jest za niskie ciśnienie w kolektorze i nie chcę się dobrze skalibrować i na gazie trzyma tylko ok 700 obrotów.Pojechałem do drugiego gazownika bo ten pierwszy nie był wstanie już nic zrobić.Drugi powiedział mi że komputer gazowy nie może zrobić sobie dobrej mapy ponieważ nie ma odczytu z sondy lambda i że niby to też może być powodem niepoprawnej kalibracji.

Witam
Dudziak czy to jest model po 2000 roku bo jeśli tak to zeczywiście taki błąd Ci będzie wyskakiwał i bedziesz miał problemy z wolnymi obrotami i z moca silnika powyżej 5000 obrotów. Z reguły tam bedzie brakować ok. 20 KM.

Nie jest to Bmka z 1996 r i bardzo mocno nie chce się zagazować Mapa od gazu nie pokrywa się z benzyną ,pali 11 litrów no i jeszcze na dodatek straciła dużo mocy nie mówiąc już nic o szarpaniu podczas przełączania na gaz,muszę bawić się pedałem gazu jak bym miał coś przepchnąć i po paru sekundach takiego mulenia dopiero jest dobrze.Już trochę nie mam siły jeździć od warsztatu do warsztatu.Już dużo lepiej jeździła mi na wcześniejszej instalacji BRC Blitz.

Witam.
Moze masz źle podpięty czujnik MAP sensor od gazu? albo jest rąbnięty.

Właśnie mi mówił ten drugi gazownik że one często nowe są już uszkodzone,może rzeczywiście tutaj poszukam najpierw dzięki.