Zablokowałem radio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Wymieniałem żarówkę w podświetleniu zapalniczki i się zwarło. Po wymianie bezpiecznika radio zamiast grać zaczęlo do mnie rozmawiać CODE . Kodu oczywście nie mam, więc będę musiał zanieśc do magika - ile taka przyjemnośc kosztuje?

W ASO skasowali mnie 70 zł za to. Dopiero później się dowiedziałem że są ludzie i sposoby na kody do radia.

Cale szczescie ze napisalej jaki typ i model radia

Cytat:
2007-05-09 21:07:40, ThomasB pisze:
W ASO skasowali mnie 70 zł za to. Dopiero później się dowiedziałem że są ludzie i sposoby na kody do radia.

Znaczy się takie domowe? Chętnie posłucham

P.S. Jak się to radio wyciaga? Trzeba mieć jakiś specjalny patent do tego?

Cytat:
2007-05-09 21:10:32, wesul pisze:
Znaczy się takie domowe? Chętnie posłucham P.S. Jak się to radio wyciaga? Trzeba mieć jakiś specjalny patent do tego?

tak:] trzeba mies "specjalistyczne" 4 gwozdzie i troche zrecznosci manualnej:]

Cytat:
2007-05-09 21:10:14, CKsrv pisze:
Cale szczescie ze napisalej jaki typ i model radia

No jak to jakie? FORD

5000 RDS EON

Cytat:
2007-05-09 21:11:42, pytlar pisze:
tak:] trzeba mies "specjalistyczne" 4 gwozdzie i troche zrecznosci manualnej:]

Czyli wkładamy 4 gwożdzie w dziury i...?

i wyrywamy radio.
zapisujemy to co jest na etykiecie i wkladamy radio na swoje miejsce i idziemy do momu.

.... następnie włączamy kompa, przeglądarkę internetową i wpisujemy www kropka google kropka pl. Wpisujemy w przeglądarce odpowiednie zapytanie i szperamy... A możemy wyszperać wiele...

mozna i bez gogoli

no w sumie gogle za duze ..... lepiej jakies skromniejsze okularki

Cytat:
2007-05-09 22:38:34, lukas_s pisze:
no w sumie gogle za duze ..... lepiej jakies skromniejsze okularki

Wyczułem nutke ironii... niepotrzebnie zupełnie

Dla niektórych modeli można wyliczyć kod na podstawie informacji ze sticker-a na obudowie. Dla innych konieczne jest przeprogramowanie pamięci, z takim kodem jaki sobie zażyczysz.
Jeśli masz pojęcie o elektronice to informacje jak to zrobić, możesz wyszperać tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum17.html
(ja tak zrobiłem - kupiłem auto ale handlarz nie znał kodu)
Jeśli nie masz pojęcia to lepiej zleć to komuś.

Cytat:
2007-05-09 21:02:51, wesul pisze:
Witam! Wymieniałem żarówkę w podświetleniu zapalniczki i się zwarło. Po wymianie bezpiecznika radio zamiast grać zaczęlo do mnie rozmawiać CODE . Kodu oczywście nie mam, więc będę musiał zanieśc do magika - ile taka przyjemnośc kosztuje?

Może na stronie podanej w moim profilu znajdziesz pomoc?
pozdrawiam
Arturek

Cytat:
2007-05-10 07:52:11, krzywy16v pisze:
Dla niektórych modeli można wyliczyć kod na podstawie informacji ze sticker-a na obudowie. Dla innych konieczne jest przeprogramowanie pamięci, z takim kodem jaki sobie zażyczysz. Jeśli masz pojęcie o elektronice to informacje jak to zrobić, możesz wyszperać tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum17.html (ja tak zrobiłem - kupiłem auto ale handlarz nie znał kodu) Jeśli nie masz pojęcia to lepiej zleć to komuś.

Dzieki wszystkim za pomoc, juz dziala. Sam raczej w przeprogramowanie bym sie nie bawil, ale całe szczescie pomógł kalkulator i kolega Karol

Widzę, że problem rozwiazany ALE ponieważ zlikwidowano profile klubowiczów podaję moją stronę:

http://www.republika.pl/a_krakow

lub

kliknij

[ wiadomość edytowana przez: Arturek dnia 2007-05-10 12:28:46 ]