[126] Cieknąca woda do środka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem. Otóz chodzi oto że jak pada deszcz to mam pełno wody z przodu pod dywanikami. Zaznaczam że woda nie cieknie z nadkoli , tylko normalnie jak maulszka mam pod blokiem to cieknie gdzieś z góry, szybe wyciagnełem i uszczelniałem, trójkątne szybki także zalepiłem silikonem,tak że sie juz ich nieda otworzyć , a problem dalej jest taki jaki był na początku.
Możecie mi jakos pomóc ??

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2008-02-01 11:08:38 ]

leci uszczelką drzwi

A jest możliwość że cieknie mi przez te odprowadzanie z pod szyby??, te które zakończone są wężykiem i wprowadzone w karoserie, jest taka ewentualnośc że cieknie gdzieś przez blache do środka??

A jeszcze jedna informacja.
Wydaje mi się że tej wody jest najwiecej pod kierownicą , tam się zbiera.

mnie ciekło spod przedniej szyby, pod tapicerką deski rozdzielczej, pod wygładziną na nadklou i cała woda lądowała na podłodze, musisz sam wybadać skąd to leci, bo możliwości jest wiele, i trudno nam jest to ocenić tylko po tym gdzie masz wodę

miałem ten sam problem aa zakolach blacha mi lekko wygniła, no i ciekło spod uszczelki próbowałem zapchać silikonem itp nie da rady. trzeba wyciągnąc szybe wspawac nowe blaszki, raz w nocy zalało mi całęgo malca wodą z 3 centy było

Po wyprawie z Korozją jechaliśmy z ŁukaszemC moim maluchem, przez cała trasę nabraliśmy 1.5 litra wody w dywaniki, najlepsze było przy hamowaniu, Łukasz miał lekką Niagarę a leci z pod przedniej szyby, spływa po desce, nadkolu i na podłogę, kto ma FL'a ten na odpływ, a kto ma starszego lub robiona podłogę to ma bajorko.

jak mialem eleganta to tez mi cieklo raz z pod kiery jakby i czasem saczylo sie w rogach kolo szyby byly zatkane kanaliki trzeba wyjac szybe i przetkac a z jednej strony nie mialem wezyka i woda leciala jak chciala po wewnetrznym nadkolu i tez zaczelo mi gnic troche zabywy jest ale po przetkaniu nie mialem juz wody

Odświerzę trochę, bo też z tą cholerną wodą walczę.... ja mam za to w 3doopy wody na podłodze w nogach pasażera co do podłogi miałem wstawianą łatę zaraz za nadkolem aż do progu. podłoga jest szczelna na 100% bo nawet jak wleci to nie chce wylecieć, więc skad sie bierze ta woda? pod nogami kierowcy jest ok, aha o co chodzi dokładnie z tymi odprowadzeniami i szybą za cholere nie mogę wybadać skad się to bierze, mam jeszcze opcję ze może przeoczyłem gdzieś jakąś dziurkę z przodu tylnego nadkola i tam się wlewa i zapierdziela progiem i wylewa się z przodu bo tam mam kawałek wycięty..ale bardziej prawdopodobne że to gdzieś z przodu albo z góry idzie tylko powiedzcie mi dokładniej o co chodzi z tą szybą, kanalikami, i odpływami...

ja tak samo za każdym razem po deszczu muszę całą wodę z chodniczka ręcznikiem papierowym wycierać podejrzewam ze to z okienka małego leci ale nie wiem jak sie tego pozbyć

W moim przypadku byl to problem braku odplywów, poprostu blacharz co wspawywał podszybie nie zrobił ich. Teraz już są zrobione i nic nie cieknie nawet przy duzej ulewie. Także mogą to być zatkane odplywy lub skorodowane miejsce wokól nich.