Ustawienia w LCS A1/V05

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam potrzebuje pomocy w ustawieniu LCSa. Niemam wogle orientacji jakie parametry i jak mam ustawic zeby to chodzilo jak nalezy, no i oczywiscie kazde auto jest inne wiec drobne odchylenia napewno sie znajda, autko jakie bede ustawial to peugeot 405 2.0 8V
interesuje mnie:
1.czas nakladania faz ukladu zasilania gazu i benzyny??
2.opuznienie odczytu sondy po przejsciu na gaz??
3.pozycja attuatora dla przyspieszanie??
4.wartosc TPS dla przyspieszanie??
5.predkosc obrotowa dla odlaczenia CUT-OFF?? (i co to wogle jest te CUT-OFF, do czego to sluzy??)
6. pozycja attuatora dla CUT-OFF??
7.stala pozycja wyjsciowa attuatora??
8. maksymalne i minimalne otwarcie attuatora??
9.opcja ekonomicznej jazdy?? warto?? cos to daje?? Histereza biegu jalowego?? co to?? i jaka wartosc??
Bardzo prosze o pomoc

Witam.
sam zakładasz instalację czy jakiś warsztat to bedzie montował.
Niech lepiej ci to robią co sie na tym znają.

instalke mam juz ok 6 lat, ale od jakiegos czau przestala chodzic jak nalezy wiec czas na regulacje, a musze sie tym zajac sam bo w okolicy niema zadnecho fachowca w tej dziedzinie sa samo partacze, a ci co naprawde sie na tym znaja nie zakladaja landi renzo i niemaja odpowiednich programow ani kabli to tych instalek

Beny, ktoś kto się na tym zna na pewno sobie poradzi, jeśli udostępnisz mu kabelek (a właściwie przejściówkę do kabla) i soft. Jeśli Masz w pobliżu taki zakład to dogadaj się na jakąś zniżkę za regulację za to, że zrobią to twoim sprzętem .
A poza tym jeśli już tak bardzo upierasz się przy samodzielnej regulacji to najpierw poszperaj w archiwum, wszystko o co pytasz było bardzo dokładnie wałkowane, nawet niedawno. Nie ma większego znaczenia jaki masz sterownik, zagadnienia o które pytasz są wspólne dla wszystkich sterowników. A pytaniem o cut-off całkiem mnie rozbroiłeś. Parę wątków wcześniej wałkowany jest temat ustawień cut-off, a w archiwum leży sporo wątków na temat co to jest i z czym się to je. Poza tym są jeszcze google.
Błagam ludzie zanim coś skrobniecie to przejrzyjcie dokładnie forum bo ręce opadają i coraz bardziej nie chce się pisać w kółko o tym samym.

no to naprawde fachowa porada, dzieki

Chcesz porady, to szanuj czas tych, których prosisz o radę .

ej spoko ja tylko grzecznie zapytalem

Ok. tylko nie zrobiłeś nic, żeby samemu trochę ruszyć myszką i poklikać w klawisze, a wystarczyło chwilę poszukać.
Tu opis parametrów
A tu o cut-off
I jeszcze tu

Spoko Danek wielkie dzieki, nie to ze mi sie niechce szukac ale tymczasowo mam dostep do netu tylko w pracy wiec chyba rozumiesz ze zabardzo to sobie poszukac niemoge. jeszcze raz dzieki

[quote]
2007-05-09 07:52:32, Beny21 pisze:
Witam potrzebuje pomocy w ustawieniu LCSa. [...]

napisz do mnie na priv. mam instrukcje od LCS 05

HS

cześć

Mógłbyś podesłać mi instrukcje do LCS-a na mila ??
mwojciechowski1971@o2.pl

z góry dziękuje

Pozdrawiam

Cytat:
2007-05-10 15:17:02, privmw pisze:
cześć Mógłbyś podesłać mi instrukcje do LCS-a na mila ?? mwojciechowski1971@o2.pl z góry dziękuje Pozdrawiam

Poszlo...

instrukcja doszła brdzo dziękuje