Pierwszy AleZlot Turystyczny 5-6 Maj 2007r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Zespół AleFiat.pl ma zaszczyt zaprosić wszystkich właścicieli i sympatyków Fiata 126p na:

Pierwszy AleZlot Turystyczny

Który odbędzie się 5-6 maja 2007r w Krzeszowicach

Zapraszamy do udziału w rajdzie wszystkie klasyczne Fiaty 126p z rocznika 1973-1977
Jak i te późniejsze 1978-2000 pod warunkiem zachowania wysokiego stopnia oryginalności i utrzymania !!!!

Ogólny Program Zlotu przewiduje przybycie od bazy Pod Klubem sportowym Świt w godzinach porannych. Po odprawie zawodników start na trasę rajdu wg itinerera (ok. 126 km)
Na trasie w punktach kontroli liczne zawody i próby sprawnościowe, obiad, zwiedzania muzeum pożarnictwa w Alwerni i inne atrakcje.

W godzinach popołudniowych na terenie klubu sportowego Świt wystawa samochodów biorących udział w rajdzie, konkurs elegancji, wybory najoryginalniejszego maluszka i wiele innych atrakcji.
W godzinach wieczornych wspólna impreza integracyjna grill, ognisko, imprezę sponsoruje Piekarnia Gronpiek oraz okoliczne zakłady rzeźnicze ,a gasić pragnienie będzie krystalicznie czysta woda EDEN

6 maja w godzinach porannych konkurencja niespodzianka, oraz przejazd kolumną na miejsce rozdania nagród, (telefon gsm, odtwarzacze mp4, kosmetyki samochodowe, i to co najważniejsze dla kierowcy talon na paliwo, oraz wiele innych gadżetów, oprócz nagród dla najlepszych przewidziane są drobne upominki dla wszystkich załóg ),
sesja fotograficzna oraz uroczyste zakończenie zlotu.
Szczegółowy plan zlotu wkrótce

W najbliższym czasie podam też informacje o noclegu
Istnieje możliwość przenocowania z 4 na 5 maja dla osób przyjeżdżających z dalszych rejonów Polski – szczegóły wkrótce

Koszt uczestnictwa załogi (kierowca + pilot) będzie wynosił max. 30zł suma może ulec zmianie w zależności od hojności sponsorów.

Ilość załóg biorących udział w rajdzie ograniczona !!!!

Zgłoszenia prosimy wysyłać już teraz drogą mailową na adres: zlot@alefiat.pl - w zgłoszeniu powinny znajdować się następujące dane:
Imię i nazwisko kierowcy, rocznik Fiata 126p, zdjęcie samochodu (mile widziane), planowana ilość pasażerów oraz nr rejestracyjny pojazdu
.
Informacje na bieżąco na www.alezlot.alefiat.pl

Ciekawy pomysł.... gratuluję determinacji...
Szkoda, że już nie mam fiata, bo z chęcią bym się wybrał...

Doszli nam nowi patroni medialni TVP3 i Automobilista który ufundował nagrodę (roczną prenumeratę Automobilisty) dla najstarszego maluszka który ukończy rajd !!!

Serdecznie wszystkich zapraszamy !!!

Program zlotu:

Sobota 5 maj
Miejsce : Gminny Klub Sportowy „Świt” Plac Franciszka Kulczyckiego 2 Krzeszowice
9:00 – przyjmowanie załóg i odprawa przed rajdem

9:30 – uroczyste rozpoczęcie rajdu, start pierwszej załogi na trasę Rajd z ittinererm poprzez miejscowości Alwernia Rudno, Zalas, Kamień, Podłęże, Miękinia
Na trasie przejazdu, zwiedzanie muzeum pożarnictwa w Alwerni, przeprawa promem przez Wisłę, od 3 do 5 punktów kontrolnych w których rozgrywane będą konkurencje sprawnościowe i wiele innych atrakcji

14-15 – obiad na trasie dla załóg biorących udział w rajdzie

16:00 – Meta pod klubem sportowym Świt w Krzeszowicach pokazy i prezentacje samochodów uczestników rajdu, glosowanie publiczności na najładniejszy pojazd rajdu, najbardziej oryginalny, itp...

18:00 –możliwość oglądnięcia meczu ligowego na stadionie Świt

20:00 – ogłoszenie wyników i rozdanie nagród, darmowy grill dla uczestników rajdu oraz luźne rozmowy o samochodach do późnych godzin nocnych

Niedziela 6 maj

9:00 – konkurencja sprawnościowa osobno nagradzana, sesja zdjęciowa oraz oficjalne zakończenie zlotu

Nocleg dla wszystkich załóg jest darmowy na sali gimnastycznej w klubie sportowym Świt. Dlatego też każdy powinien zaopatrzyć się w poduszkę coś do przykrycia i coś miękkiego pod siebie oraz pantofle
Osoby które już wcześniej zgłosiły chęć przybycia już w piątek zapraszamy w godzinach wieczornych pod klub sportowy gdzie zostaną zakwaterowane na nocleg. (przed zlotem jeszcze będę się kontaktował z tymi osobami)

Spotykamy się w sobotę w tym miejscu Okolice klubu sportowego Świt

Artykul na Interii o zlocie szkoda ze mnie nie bedzie w koncu zlot bedzie 3 km od mojego domu

Wszystkich którzy nie startują w rajdzie zapraszamy w sobotę 5 maja o godzinie 16 pod stadion sportowy "Świt" w Krzeszowicach na mały piknik, pokazy samochodów biorących udział w rajdzie, wybory najładniejszego maluszka, casting na statystów do produkcji filmowych Stars impresariat filmowy
o godz. 18 mecz ligowy i wiele innych atrakcji

Serdecznie zapraszamy AleFiat Team

JA Z MEJ STRONY POWIEM żE BEDZIE WYPAS POZDRAWIAM / LUKASZC

ludzie z końca swiata też się zjawią do zobaczyska

A będzie się działo zapraszam
Nawet w "echo miasta" o nas napisali

[ wiadomość edytowana przez: korozja dnia 2007-05-02 23:31:35 ]

Ja wyjeżdżam w sobote raniutko, niestety pozostanie mi jechać samemu.

Panowie tak na szybkiego

Wszyscy którzy nie pojawią się na zlocie mogą poczuć klimat zlotu oglądając TVN24 mamy na żywo transmisje z imprezy pierwsze wejście już z samego rana ok 8:40

pozdrawiam

Zdjęcia ze stadionu

a tutaj małe conieco na przystadionowym placu

gratuluje udanej imprezy ,pomysłu , zaangarzowania , i determinacji w realizacji . poprostu WYPAS

oooo kermit

ja tez juz po padam na pysk boli mnie głowa ale było warto mam nadzieje ze uczesnikom sie podobało

p.s iso-lator dzieki za transport po trasie z atrkacjami

Oj działo się pitus czekam na fotki

a to co na szybkiego znalazłem na necie, ostatnie wejście na antene TVN24 Klik Klik

I czekam na fotki od zlotowiczów :smile:

dotarłem do domu o 15:15, auto sie spisało jak na składane na szybko, zlot był naprawde zajebisty! (posze nie kasować tego słowa) b naprawdę taki był, pełen wrażeń i atrakcji, pogoda trche nie dopisała, ale mam nadzieję, że za rok to się zmieni, naprawde fajne towarzystwo, ogólnie zlot był troche furious.

PS: PitusK najlepsze motywy ze zlotu to:
"gość wyjeżdżający strażackim jelczem"
"...w którym zielonym maluchu?..."
"...gdzie my jesteśmy, kur... spadamy, wilki jakieś!"

no i absolutny hit zlotu:
"oj, oj ,oj..."
"nic wam sie nie stało? eee, macie malucha to se poradzicie"

Cytat:
2007-05-06 16:13:02, korozja pisze:
ostatnie wejście na antene TVN24 Klik Klik

Jak pterock ładnie maluszka pucuje

Panowie zlot był poprostu genialny , pełną gębą pełen atrakcji

Zlot super, organizacja na najwyższym poziomie, wiedziałem że wszystko będzie dopięte na ostatni guzik, ale mimo wszystko takich atrakcji się nie spodziewałem!

P.S.

OCZAMI UCZESTNIKA