| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2006-02-07 20:08:21 Witam mam problem : Swieci mi sie pomaranczowa kontrolka od ABSu na desce , ktoś wie co zrobić zeby znowu było wszystko wporządku oczywiscie system teraz niedziała , ale działał jeszcze jakis m-c temu?
Słyszałem ze wystarczy wykasowanie błędów z kompa, jakie są tego koszty i gdzie to można zrobic oczywiscie ze względów finansowych wolał bym odpuścic wizyte w autoryzowanym serwisie bo tam koszty czasem dziwnie rosną ,a i czy ten słynny P Sławek zajmuje sie takimi sprawami u gdzie miesci sie jego "Centrum Dowodzenia" |
malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2006-02-07 20:12:07 na 99% kabelek od czujnika ci się urwał |
kc Espero 1,8 CD gass Rumia | 2006-02-07 21:16:39 Zobacz TU w dziale porady |
OLOBC Daewoo Espero Biskupiec | 2006-02-07 21:47:57 Witam,
zgadzam się z większością odpowiedzi, to jest wina kabli. U mnie jest to samo raz świeci a raz nie. Świeci jak jest sucho (mroźno). Jak jest chlapa lub deszcz wszystko wraca do normy (stwierdziłem to wjeżdzając w dużą kałużę - woda przewodzi prąd). Ostatnio jak były te mgły przy - 20-30C to ABS miałem przez 2 tygodnie, myślę że jak cieplej się zrobi (wiosna) to zajrzę do tych kabelków. Pozdrawiam OLOBC |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2006-02-07 22:53:15 ten ABS był a ot tak to sie chyba kable nie urywają , jutro podjade na MPT tam jest chyba service Daewoo, kurna niechce ale chyba musze bo jak mi cos nie działa |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-02-08 00:46:00
One sie nie urywają ot tak, one pękają ze starości i zmęczenia materiału. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-02-08 01:09:08 radze jak najszybciej usunąć usterkę, bo w krytycznej chwili może ci zabraknąć hamulca - wciskasz pedał, a abs zabiera hamulec. |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2006-02-20 20:44:31 Po wykasowaniu błędów miałem bardzo przykrą sytuację otóż jak przejechałem ok 10 km o d warsztatu ( w tym część w korku) , przewód od modulatora do prawego koła oczywiscie ten hamulcowy zrobił sie czerwony, dojezdzając do swiateł ( całe szczęście ze w korku to predkość była nie wielka przygasły mi zegary i poszedł dym z pod maski i coś ukradło mi hamulce okazało sie ze ten przewód się rozgrzał ) i PĘKŁ. I padłem na koszty a miało byc tak piknie i ABS miał działa, teraz mam odłączony modulator, jedyne co wiem to na skanerze wyskoczył błąd cewki modulatora?? i pytanie czy to sie naprawia?? |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-05-15 23:21:38 Po dłuzszym działaniu i wymianie kabli na przedzie sie spier...ło, dzis zaswieciła mi sie ta jeb...na kontrolka
sprawdziłem przewody przednie i sa gitara , wiec co?? moze tylnie?? czujnik?? jak to sprawdzic?? |