Uszkodzony Alarm??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem z alarmem
a mianowicie chodzi o to ze:
chcialem sprawdzic jaki posiadam alarm a zeby sie dowiedziec czy moge podlaczyc bagaznik
gdy dostalem sie do niego to wypielem centralke ze wszystkich kabli i majac ja w reku dowiedzialem sie ze jest to alarm OPLA a dokladnie OPL 400 niestety nigdzie w internecie nie znalazlem informacji o nim ale teraz mam gorszy problem po ponownym podlaczeniu alarmu do zasilania i do centralnego okazalo sie ze alarm jedynie zamyka zamki ale jzu ich nie otwiera nawet i otwieranie z panelu kierowcy nie dziala sprawdzilem miernikiem wyjscie z centralki i wyglada to tak ze na jednym styku pojawia sie chwilowe 12 V a na drugim jest ciagle masa!! wiem ze tam tez powinno sie pojawic 12 V niestety tego tam niema mozliwe ze alarm stracil pamiec i trzeba go zaprogramowac niestety niemam zielonego pojecia jak moze ktos ma taki alarm badz cos wie
a moje drugie pytanie to jak co jaki alarm niedrogi i z dodatkowym wyjsciem na bagarznik polecacie??

no i sie wyjasnilo centralka sie usmazyla

jaki tani i dobry alarm polecicie??

Cytat:
2007-05-13 18:02:42, Jabuszko pisze:
no i sie wyjasnilo centralka sie usmazyla jaki tani i dobry alarm polecicie??

Biez ten za 120 co linka podesłałes bedzie git
albo jedz na wolumen

ALarm
co sadzicie??

Poszukaj alarmu AMT - Super Forteca
Montaż banalny - pobierz schemat i sam zobacz
U mnie działa już półtora roku i nic się nie dzieje
Można go rozbudowywać i ustawiać różne dodatkowe funkcje - pobierz instrukcje i sam zobacz
Ma właśnie dodatkowy wolny kanał, którym można np. otwierać bagażnik lub brame wjazdową/garażową

on kosztuje 250 zl wiec odpada

Skoro masz alarm OPL 400 to poszukaj centralki Prestige 400mx
To jest to samo tylko dla Opla zmienili obudowę i kształt pilotów (jajcowate jakieś takie)
Ale alarmy i połączenia te same
I poszukaj tylko samej centralki i podłącz w miejsce starej
Po jakiego prawdziwka przerabiać istniejącą już instalację
A jak masz zdolności manualne i elektroniczną wiedzę - podstawy - to rozbierz centralkę i zobacz co zdechło
Wylutuj, dokup, wlutuj zaprogramuj piloty na nowo i po sprawie

neistety zbyt skomplikowane jak dla mnie chyba ze ty sie znasz to ci moge podeslac ;p niestety nigdzie niema tej centralki szukalem ;/

To podjedź do elektroników/magików od alarmów i powiedz jaka sprawa. Niech lookną i wycenią uruchomienie go. Jak będzie więcej jak 100 to niech się w złoty ząb całują.
Tylko martwi mnie jak Ty zamontujesz ewentualnie nowy alarm, jak nie masz pojęcia o elektronice

a czy ja powiedzialem ze niemam pojecia?
rozebralem alarm ale jak zobaczylem ile tam mikrokontrolerow itp to wiesz sory ale az tak sie nie bawilem ;p

A może coś takiego
AMT - mini ster
Montaż banalny, ale nie ma wyjścia na dodatkowy kanał

Cytat:
2007-05-14 08:28:44, krzychu_ch pisze:
Montaż banalny, ale nie ma wyjścia na dodatkowy kanał

Słabo szukałeś, bowiem AMT ma w swojej ofercie też coś takiego z wyjściem na bagażnik/domykanie szyb itp.

krzysiu ja sie o podlaczenie alarmu nie boje skonczylem technikum elektroniczne poprostu sie pytam jakis tz tych tanich polecacie alarm i tak w dzisiejszych czasach jest coraz bardziej "o dupe potluc" poprostu chce miec centralny z pilota i bagaznik no i to odciecie zaplonu

Cytat:
2007-05-14 08:51:56, piotr_ek pisze:
Słabo szukałeś, bowiem AMT ma w swojej ofercie też coś takiego z wyjściem na bagażnik/domykanie szyb itp.

Piotrek ja nawet nie szukałem
Super Fortece mam zamontowaną w Esperaku a Mini Ster leży na półce w garażu, brakuje tylko pilotów

no tak ale juz chcialem meic ten alarm i te odciecie zaplony to jikt mi nic nie piowe na temat tego alarmu co link dalem? ;p

Cytat:
2007-05-14 09:20:36, Jabuszko pisze:
no tak ale juz chcialem meic ten alarm i te odciecie zaplony to jikt mi nic nie piowe na temat tego alarmu co link dalem? ;p

Odcięcie zapłonu robisz w/g własnego pomysła na milion sposobów.

Jest to lepsze niż jakiekolwiek alarmy