Ciekawe podświetlenie tablicy.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanko czy któryś z kolegów wie jak zrobić takie podświetlenie tablicy jak w zamieszczonym linku.....
Podświetlenie

mam tak w fikusie.
trochę się trzeba nadłubać
opis zmiany koloru podświetlenia jest na forum, ale dla takiego efektu wskazówki trzeba pomalować albo mieć fokusa z fabrycznie pomarańczowymi

Mnie osobiście bardziej podoba się białe oświetlenie wszystkiego. jak w nowych mercach

Cytat:
2007-05-12 08:28:52, Hohlick pisze:
Mnie osobiście bardziej podoba się białe oświetlenie wszystkiego. jak w nowych mercach

Zaśmiecasz wątek, ponieważ to nie jest odpowiedź na pytanie...
Takie rzeczy można sobie pisać na priv i próbować wpłynąć swoimi preferencjami na kogoś.
Ja osobiście też przepraszam, że zaśmiecam, ale już mam dość czytania śmieci nie związanych z tematem.

Cytat:
2007-05-12 10:14:53, sewcio pisze:
Zaśmiecasz wątek, ponieważ to nie jest odpowiedź na pytanie... Takie rzeczy można sobie pisać na priv i próbować wpłynąć swoimi preferencjami na kogoś. Ja osobiście też przepraszam, że zaśmiecam, ale już mam dość czytania śmieci nie związanych z tematem.

hmm
o ile wiem to szukajka nie zastrajkowała i to wątek raczej nie jest potrzebny bo odpowiedzi już są, ale gdzie indziej. Jeśli nie na LOB to w internecie. Dla mnie to 5 sek szukania i odpowiedź na wszystko mam

pzdr

Tutaj masz dokładnie to samo - zdjęcia ciekawsze i z opisem jako takim. Jeśli Ci się podoba skontaktuj się z użytkownikiem który zamieścił tamten temat na priv - z pewnością udzieli Ci wyczerpujących informacji co i jak zrobić. Osobiście też mi się takie podświetlenie podoba

Cytat:
2007-05-12 10:39:50, Hohlick pisze:
Dla mnie to 5 sek szukania i odpowiedź na wszystko mam pzdr

Racja, więc zamiast pisać co Tobie się podoba, trzeba było pomóc koledze...

I możesz skorzystach z tych diód. Tych, nigdzie nie dostaniesz jak z tej strony.

Możnaby było zrobić też wskazówki w innym kolorze, trzebaby było troszke więcej pogrzebać

[ wiadomość edytowana przez: zYx dnia 2007-05-12 19:21:24 ]

Cytat:
2007-05-12 17:39:43, sewcio pisze:
Racja, więc zamiast pisać co Tobie się podoba, trzeba było pomóc koledze...

No racja Mogę podać jeszcze na talerzu
A tak w ogóle to sorki, że nie podałem wczoraj bo miałem grilla
No więc podam poradę demontażu deski bo zapewne koledze Tutrus zależy na "poprawieniu " wskaźników. Więc podaję kompletny demontaż zegarów i przy okazji dostęp pod żaróweczek
Uwaga to jest z konkurencyjnego forum
Demontaż deski rozdzielczej

Mam podobnie podswietlony kokpit tzn wszystko na niebiesko lacznie ze wskazowkami.. jedynie co to komputer pokladowy swieci na bialo poniewaz w dzien lepiej widac wyswietlane informacje.. jesli ktos jest ciekawy jak wyglada calosc to pozniej pokaze fotki jak sie sciemni jedno mnie denerwuje.. mianowicie nie widac zbytnio dobrze podswietlonych ikonek w klimatronicu kolega na fotkach tez nie bardzo to pokazal nie wiem kurcze jak to poprawic.. pozdrawiam.. apropo jakby ktos z wlkp potrzebowal pomocy w montazu nowego podswietlenia to moge pomoc osobiscie.. pozdrawiam

Cytat:
2007-05-13 16:12:55, speed_pn pisze:
Mam podobnie podswietlony kokpit tzn wszystko na niebiesko lacznie ze wskazowkami.. jedynie co to komputer pokladowy swieci na bialo poniewaz w dzien lepiej widac wyswietlane informacje.. jesli ktos jest ciekawy jak wyglada calosc to pozniej pokaze fotki jak sie sciemni jedno mnie denerwuje.. mianowicie nie widac zbytnio dobrze podswietlonych ikonek w klimatronicu kolega na fotkach tez nie bardzo to pokazal nie wiem kurcze jak to poprawic.. pozdrawiam.. apropo jakby ktos z wlkp potrzebowal pomocy w montazu nowego podswietlenia to moge pomoc osobiscie.. pozdrawiam

O ile wiem, to dioda diodzie nie równa. Lepiej kupować wklęsłe, a nie wypukłe

takie wlasnie mam jak mowisz.. zreszta zakladalem i wypukle i wklesle.. owszem na wkleslych lepiej ale ciagle to nie to samo..
P.S. mam fotki ale nie bardzo wiem jak tu wkleic pomoze ktos?

[ wiadomość edytowana przez: speed_pn dnia 2007-05-13 21:51:42 ]

Cytat:
2007-05-13 21:43:14, speed_pn pisze:
takie wlasnie mam jak mowisz.. zreszta zakladalem i wypukle i wklesle.. owszem na wkleslych lepiej ale ciagle to nie to samo.. P.S. mam fotki ale nie bardzo wiem jak tu wkleic pomoze ktos? [ wiadomość edytowana przez: speed_pn dnia 2007-05-13 21:51:42 ]

wysyłasz obraz do imageshack klik
tam wybierzesz klikając przeglądaj i wybierasz obrazek, który chcesz wysłać. Potem klikasz host it
po załadowaniu obrazka wybierasz link z pozycji "Direct link to image" (ostatnia pozycja na dole strony)
i masz takie coś

ups, lepiej wcześniej zmniejszyć obrazek na 800x600 , albo mniej

właśnie posłużyłem się instrukcją i wrzuciłem tą fotkę o które zegary mi chodzi......

[ wiadomość edytowana przez: tutrus dnia 2007-05-14 13:40:59 ]