Brak iskry po wymianie reduktora LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam i proszę o podpowiedż co może być przyczyną tego że po wymianie reduktora LPG w moim ESSIM 1.3 MK7 niema iskry na kablach W.N. na początku palił na dotyk na drugi dzień już raz na pięć myślałem że go zalewa a dziś już wcale nie odpaliłem i zauwarzyłem że niema wcale iskry.

SPRAWDZ PROSZE KABLE NOI SWIECEBO JAK ZAPEWNE WIESZ PRZY GAZIE TO WAZNE ELEMENTY,REDUKTOR RACZEJ NIE MA NIC WSPOLNEGO Z ISKRA.POZDROWIENIA.

Kable mam nowe a świec nawet nie odkręcałem bo widze że na kablach już nie ma iskry.

Nie rozumiem... co może mieć wymiana reduktora LPG do iskry na świecach To tak jakby się zastanawiać nad wpływem literatury niemieckiego okresu "Burzy i naporu" na osiągnięcia chińskich lekkoatletów na olimpiadzie w Barcelonie

Cytat:
2007-05-13 20:23:03, matizmat pisze:
Nie rozumiem... co może mieć wymiana reduktora LPG do iskry na świecach To tak jakby się zastanawiać nad wpływem literatury niemieckiego okresu "Burzy i naporu" na osiągnięcia chińskich lekkoatletów na olimpiadzie w Barcelonie

Przy takiej ironi, ciekaw jestem czy kiedykolwiek cos grzebales w samochodzie i przypadkiem nie obruszyles jakiejs wtyczki i nawet tego nie zauwazyles. PS. Nie rozumie, nie rozumie, sie uczy to zrozumie No offence.

Do autora watku:
Sprawdz, czy podlaczyles mase przy reduktorze, niby dziwne, (mozliwe ze nie ma to znaczenia), ale centralka gazowa moze wariowac
Dalej sprawdz napiecie na srodkowym przewodzie cewki zaplonowej. A pozniej pomyslimy

Oddałem autko dziś do mechanika i wreszcie sie dowiemy co to za przyczyna stwierdził że sprawdzi wszystkie kable a przyczyną może być ( czujnik halla )

No nie wiem, czy centralka gazowa może mieć coś wspólnego z brakiem iskry na świecach... Może faktycznie coś podłączone zostało nie tak i jest jak jest