| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2007-04-28 19:18:22 |
MENDEL ŁADZIARZ LADA 21072 Garbów(LUB)/Lurgan(UK) | 2007-04-28 20:07:20
Ja tez tak planowałem ale jest tu totalny brak czesci zamiennych do tego typu aut, pozostaje import z Polski lub Ukrainy, mam 07 w dobrej kondycji ale nie ryzykowałem ,mimo że bardzo by mi sie tu auto przydało. |
MENDEL ŁADZIARZ LADA 21072 Garbów(LUB)/Lurgan(UK) | 2007-04-29 00:07:50
Nie wiem czy wiesz ale Łada zrezygnowała z rynku brytyjskiego ponad 10 lat temu po prostu zbyt bogate społeczeństwo i konkurencja aut zachodnich , ja jak do tej pory widziałem tylko jedna Niwe, oczywiscie jak powiesz ...łada... to kazdy angol wie o jakie auto chodzi bo było to bardzo popularne auto na wyspach ale jakies ponad 20 lat temu. Jeździ sie tu wyłacznie na benzynie ale jest ona w stosunku do zarobków tania. Może jest gdzies w Londynie jakis sklep do łady tego nie wiem i jest bardzo mało prawdopodobne. Zawsze mozesz liczyc na pomoc kolegow z LKP. Pozdrawiam. |
MENDEL ŁADZIARZ LADA 21072 Garbów(LUB)/Lurgan(UK) | 2007-04-30 20:55:23
Widzisz wiec sam jak jest tego tu niewiele, same breloczki i emblematy, kilka tarcz hamulcowych, pompa wody, termostat reszte trzeba zabierac z Polski . |
robal SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra Hatchback GB/M ... Kettering (Northants, England) | 2007-05-04 18:38:38 ja widzialem kilka razy Nivke i jeden raz 2105 (oczywiscie wersje angielskie), widzialem Poldka na polskich blachach. generalnie jest tu sporo autek na polskich blachach (sporo = malo palcy u rak zeby policzyc).
o istnieniu Palio nikt nie slyszal, mam szefa pol Wlocha, pol Macedonczyka i nawet ten PACAN nie wie co to jest Palio. jesli chodzi o podroz to ja przebylem niecale 1.900km w Palio zaladowanym po BRZEGI!!! droga przez Polske to droga przez MĘKĘ (rozpacz i udreka) Niemcy sama kwintesencja jazdy, autostrady darmowe, ograniczen predkosci brak, stacje benzynowe z dystrybutorami przystosowanymi do roznych rodzajow instalacji gazowych (nie kazda instalacja ma ten sam wlew gazu) Belgia drogi gorsze niz w Niemczech, LPG tanszy niz w Polsce, na stacjach posiadaja rozne rodzaje koncowek do tankowania gazu, granica pomiedzy Niemcami i Belgia niezauwazalna (tablica informacyjna) Francja drogi lepszej jakosci niz w Belgii, przejsciowek do tankowania LPG mojej instalacji nie posiadaja na zadnej stacji (odwiedzilem kilkanascie!!!) Anglia drogi dobre, oznakowanie super, LPG troche drozszy niz w PL, przejsciowek do "europejskich" instalacji LPG nie maja (ale ja juz dokupilem do swojego). jesli Ktos potrzebuje wiecej informacji to dajcie znac |
MENDEL ŁADZIARZ LADA 21072 Garbów(LUB)/Lurgan(UK) | 2007-05-08 21:53:01 Dzisiaj znalazłem sie w miejscowym sklepie motoryzacyjnym w celu zakupu jakiegos samru do roweru i wiecie ci koles przedemna Irlandczyk zamawial czesci do Lady Nivy. nie zrozumiałem dokładnie jakie graty zamawiał ale .....widocznie mozna. Okazało sie ze to do jedynej zielonej Nivy w okolicy ktora widuje od czasu do czasu. |
andrew-m SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Lublin | 2007-05-19 16:17:44 Witam
Ladna dojechala do celu bez najmniejszych problemow : ) Jak pisał wczesniej Robal nie ma problemu z tankowaniem LPG, calą trase przeleciałem na gazie. Niestety to prawda, nigdzie nie mozna zdobyc przejsciówek LPG w Anglii. Moze ktos wie czy mozna kupic cosik takiego tu na miejscu czy pozostaje Import z polski? |
Pawel_66 LADA 1500(2103) kraków | 2007-05-19 23:36:42 No prosze....niezła trasa jak na ładzię. |