Kostki do el. szybek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Zaopatrzyłem się w siłowniki do szybek. W drzwiach mam kostki do podłączenia silniczków, ze słupka wychodzą przewody zielony i niebieski, czyli takie jak trzeba, biegną w stronę progu i tu pytanie, czy powinienem mieć kostki do przełączników? Zaślepkę oraz osłonę lewarka zmiany begów w tunelu zdjąłem ale tam kostek nie widzę. Gdzie mam ich szukać bo przecież powinny być, kabelki przecież dokądś "biegną". Czekam na odpowedź bo rączki moje chcą el. szybek.

Szukaj wlasnie tam w wycieciu w wykladzinie. Pod wykladzina powinny byc 2 wtyczki

szukaj ich pod wykladzina pod tunelem srodkowym
jednie tam beda ukryte gleboko

Powiedzmy, że szukałem i nie ma, ale zaglądałem tylko przez zdjętą zaślepkę wyłączników oraz przy dzwigni zmiany biegów. Pozostaje chyba rozebranie całego tunelu ale nie wiem jak za to się zabrać, bo kostki powinny przecież być, kabelki śmigają! A z jakiego kierunku powinny dochodzić? Od przodu tunelu, z boku od strony foteli cz może inaczej?

Zdejmij tynel i znajdziesz. A zeby to zrobic to sciagasz mieszek od dzwigni zmiany biegow, wykrecasz tam 4 sruby od tunelu srodkowego, wyjmujesz go i jezeli sa kabelki to je znajdziesz w rozcieciu tuz przed dzwignia hamulca recznego

Cytat:
2006-09-17 21:39:51, Tazz pisze:
Zdejmij tynel i znajdziesz. A zeby to zrobic to sciagasz mieszek od dzwigni zmiany biegow, wykrecasz tam 4 sruby od tunelu srodkowego, wyjmujesz go i jezeli sa kabelki to je znajdziesz w rozcieciu tuz przed dzwignia hamulca recznego

swiete slowa

Więc będę próbował. I chyba jeszcze 2 śrubki w schowku na kasety z tyłu za dzwignią ręcznego? A może Fordowcy gdzieś te kostki porzucili pod wykładziną pod fotelem?

Cytat:
2006-09-17 21:43:58, borejek343 pisze:
Więc będę próbował. I chyba jeszcze 2 śrubki w schowku na kasety z tyłu za dzwignią ręcznego? A może Fordowcy gdzieś te kostki porzucili pod wykładziną pod fotelem?

ja naprzyklad nie mailem przewodzikow wiec mzoe i ty nie masz a mialme clx wiec moze bedziesz musial sztukowac ale jesli masz w drrzwiach o kto wie

Cytat:
2006-09-17 21:46:39, Tazz pisze:

No właśnie przewodziki są więc na ich końcu powinny być kostki!

Cytat:
2006-09-17 21:49:06, szczypek7vl pisze:
ja naprzyklad nie mailem przewodzikow wiec mzoe i ty nie masz a mialme clx wiec moze bedziesz musial sztukowac ale jesli masz w drrzwiach o kto wie

No właśnie przewodziki są więc na ich końcu powinny być kostki!

myslę, że raczej nie będziesz musiał dokładać pinów w drzwiach. Choć możliwe, że drzwi były kiedyś zmieniane. Nie wiem także, czy nie będzie brakowało pinów po stronie auta. Możesz to łatwo sprawdzić: rozkręć wtyczkę i sprawdż ze schematem, czy są piny 32-1, 33-1, 32-2.
A kostki mogły się schować pod wykładzinę. Poszukaj pod fotelami. Wiązka powina iść pod fotelem prostopadle do tunelu.

Czyli jak mam kabelki po stronie auta, bo widzę, że wychodzą ze słupka to nie jest powiedziane, że kostki są oraz piny?

jeśli masz ODPOWIEDNIE kable z samej wtyczki, to nie ma siły - kostki muszą być (chyba, że ktoś obciął). Szukaj pod wykładziną

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2006-09-18 10:55:12 ]

Cytat:
2006-09-18 10:54:37, surec pisze:
jeśli masz ODPOWIEDNIE kable z samej wtyczki, to nie ma siły - kostki muszą być (chyba, że ktoś obciął). Szukaj pod wykładziną [ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2006-09-18 10:55:12 ]

No właśnie może jakaś bladź je wycieła. Za jakąś godzinkę idę wywalać fotele z samochodu! Tylko przeraża mnie podniesienie wykładziny. Wczoraj próbowałem zdjąć nakładki plastikowe z progu, po wykręceniu wkrętów nie chciały nawet drgnąć, a nie chce ich połamać. Czy o czymś powinienem wiedzieć przy zdejmowaniu ich?

Cytat:
2006-09-18 11:23:00, borejek343 pisze:
No właśnie może jakaś bladź je wycieła. Za jakąś godzinkę idę wywalać fotele z samochodu! Tylko przeraża mnie podniesienie wykładziny. Wczoraj próbowałem zdjąć nakładki plastikowe z progu, po wykręceniu wkrętów nie chciały nawet drgnąć, a nie chce ich połamać. Czy o czymś powinienem wiedzieć przy zdejmowaniu ich?

Wkręty wkręcone są w takie plastikowe kołki kwadratowe (stanowiące całość łącznie z progiem). Powoli podważaj śrubakiem od tyłu i lekko naciskaj na te kołki z boku, by wyszły z otworów).

Ja bym jednak szukał bardziej pod tunelem...

a tak wyglądają same listwy

Surec dzięki za porady pełna profeska. Masz może jakieś pomysły na zaślepienie otworów w tapicerce po korbkach?

zmiane materiału a od spodu jakiś plastik + spachla czy twardy klej
ew. znalezc takie same na allegro ale bez dziur
Lukas np. wsadził korbki dla ściemy i tez dziur nie ma

kawałek blachy alu+spray, od spodu klejem.