Porada dla poczatkujacego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hejka wszystkim. Zakupilem tydzien temu samochod Peugeot 306 z gazem i jest to moj pierwszy samochód na gaz tak wiec za bardzawo się nie znam na budowie i dzialaniu instalacji. Jak narazie mam pewien problem: jadąc z predkoscią wiekszą niz 60 km/h gdy wyrzucam bieg aby np. dojechac do skrzyżowania "na luzie" samochód potrafi mi zgasnąć. Nie dzieje sie tak za każdym razem ale mimo wszystko jest dosc denerwujace. Aha samochód nigdy i jeszcze nie zgasł gdy jechałem na biegu. Czy moze ktos z was sie orientuje co moze byc tego przyczyna bo od znajomych słyszałem juz różne wersje: że trzeba wymienic filtr powietrza, ze moze to wina parownika lub silniczka krokowego ( czy jakoś tak). Z góry dzieki za kazda porade . pozdrawiam

albo zle ustawiony wlot powietrza do filtra ( powinien byc ustawiony do tylu) albo instalacja wymaga regulacji. tak czy inaczej radze odwiedzic dobrego gazownika i wyregulaowac instalacje bo nie iwadomo kiedy poprzedni wlasciciel to robil

Jeśli jak piszesz nie masz większego pojęcia o LPG to, jak pisał poprzednik, czeka Cię wizyta u dobrego gazownika, żeby Ci kitów nie sprzedawał. Rzeczywiście to może być wina dolotu, regulacji, filtra, reduktora lub elktrozaworów. Jak widzisz wybór spory.
I na przyszłość zanim zadasz pytanie to przejrzyj najpierw forum, albo użyj szukaczki. Akurat ten temat był już wałkowany milion razy.