MotoNews.pl
4 Po wymianie spręzyn cos "wali"? (185082/45) - NT

Po wymianie spręzyn cos "wali"?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko po wymianie sprężyn z tyłu (bo stara szczeliła) strasznie soś wali na nierównościach a dokładnie na np. "leżących policjantach" chopkach itp. pragne tu nadmienić ze stukanie przypomina jakby układ wydechowy był oberwany a jest Ok i jeszcze że "wali" w szczególności jak sie przejeżdza jednym kołem tylnym przez przeszkode. Dodam że sprężyny kupiłem jakiejś firmy szwedzkiej. Prosze o jakies sugestie bo moze ktoś zetknął sie z problemem?!.

Cytat:
2007-05-17 22:05:37, gardenia1 pisze:
Mam pytanko po wymianie sprężyn z tyłu (bo stara szczeliła) strasznie soś wali na nierównościach a dokładnie na np. "leżących policjantach" chopkach itp. pragne tu nadmienić ze stukanie przypomina jakby układ wydechowy był oberwany a jest Ok i jeszcze że "wali" w szczególności jak sie przejeżdza jednym kołem tylnym przez przeszkode. Dodam że sprężyny kupiłem jakiejś firmy szwedzkiej. Prosze o jakies sugestie bo moze ktoś zetknął sie z problemem?!.

a te amorki kiedy kupiłes?????
bo mi jak pukało tak jak piszesz to amorki pukały jak wymieniłem na nowe to nie pukało

Cytat:
2007-05-17 22:07:36, RemikGT pisze:
a te amorki kiedy kupiłes????? bo mi jak pukało tak jak piszesz to amorki pukały jak wymieniłem na nowe to nie pukało

maja 2 lata Sachs-a gazowe przejechane może 35kkm

A podłożnice

Ja tak miałem takie dziwne odgłosy się pojawiły

Cytat:
2007-05-17 22:10:52, MacFly pisze:
A podłożnice Ja tak miałem takie dziwne odgłosy się pojawiły

dziwne by było jakby to byłu podłużnice bo na starych sprężynach do momentu pęknięcia było cich jak w ulu.

a i zastanawia mnie dlaczego tylko na "dobijaniu" słychac to uderzenie? czyżby sprężyny były za miękie?

Cytat:
2007-05-17 22:46:30, gardenia1 pisze:
a i zastanawia mnie dlaczego tylko na "dobijaniu" słychac to uderzenie? czyżby sprężyny były za miękie?

jak ato jest sprezyna -standart czy obizajaca

zobacz czy tlumik ci nie wali jednak o belke:] u mnie jak obnizylem samochod to musialem obbcinac uchwyty bo walily;]

[ wiadomość edytowana przez: pytlar dnia 2007-05-17 22:52:40 ]

Cytat:
2007-05-17 22:52:22, RemikGT pisze:
jak ato jest sprezyna -standart czy obizajaca

standard

[ wiadomość edytowana przez: gardenia1 dnia 2007-05-18 10:19:51 ]