Jak nazwać tą część?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ogólnie to zakłada sie to na zamki w drzwiach w escorcinie. Na zdjęciu razem z zamkiem.
Aha i jak co to sprzedam komplecik.

To chyba czujnik podwójnego ryglowania (double locking) Ale niech mądre głowy się wypowiedzą.

Cytat:
2007-05-18 16:12:19, WilK pisze:
To chyba czujnik podwójnego ryglowania (double locking) Ale niech mądre głowy się wypowiedzą.

czyli tak jak uzbrojenie alarmu, kluczyk w lewo i w prawo zamykamy czy tam odwrotnie?
i to właśnie służy do tego?

Niom.

Ja nazywam to siłownikiem centralnego. Przynajmniej w autach w których centralny sterowany jest pneumatycznie /np. MB190/ to się tak nazywa. Zresztą w Oplach, gdzie CZ steruje elektryka, taż tak się to zwie.

to nie jest siłownik centralnego, na zdjęciu go nie ma.
Siłownik inaczej wygląda.

to własnie tak jak WILK 'u pisze z tą różnica ze to od razu siłownik ryglowania- czyli po uaktywnieniu ( kluczykiem lewo prawo) nie da sie otworzyc nawet ze środka

To nie jest zadnym silownikiem - to czujnik dzialajacy na zasadzie potencjometru - wyczuwa polozenie wkladki zamka - pisze jak to wizualnie wg mnie wyglada bo mialem to w RS'ie
I nie wiem czy ma to cos wspolnego z ryglem podwojnym bo w '92 roku chyba jeszcze tego nie bylo,ale ma to cos wspolnego z fabrycznym alarmem/imobilajzerem.

[ wiadomość edytowana przez: Seba dnia 2007-05-18 18:53:38 ]