MotoNews.pl

Gniotsja nie łamiotsja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Polecam lekturę nowego MOTORU a w szczególności artykułu o 2107 i tylko w tabelce ten napęd na przód - a myślałem że głupoty to specjalność Auto Świata, a może tylko chochlik drukarski

Każdy może się pomylić, ale takie coś to już chyba przesada. Chyba nawet każde dziecko wie że 2107 ma napęd na tył

Może ma ktoś ten magazyn i mógłby zeskanować i tu nam zapodac,bo strona internetowa Motoru jest własnie w trakcie budowy i nie ma tam żadnych artykułów.
Pzdr Grzesiek

Ja mam, ale nie wiem czy mogę zeskanować. Może. W każdym razie z przednim napędem to chyba pomyłka - hochlik drukarski, bo w tekście opisowym pisze o tylnim. Pomyłka, szkoda tylko, że jeżeli już miała wystąpić, to akurat w opisie łady, a nie w innym artykule. Ogólnie co do archaiczności to obiektywnie patrząc racja, zważywszy, że pod względem kształtów wygląda tak samo jak jeszcze (!) 2101, a zmieniały się tylko elementy wykończeniowe zewnętrzne takie jak reflektory.
Ale generalnie to myślę, że opis obiektywny.

Skoro nie ma chętnych do skanowania to ja jade kupicNie mogę przepuscic tego artykułu
Pzdr Grzesiek

No to ja też jutro zasuwam do Kiosku))
Nie uważacie,ze ostatnio nawet dośc często pojawiaja sie jakieś informacje oŁAdach w prasie moto???chyba ludzie zaczynają tęsknić z a"Normalnymi " samochodami ))
PAweł

Ja kupiłem i muszę powiedzieć że bardzo pozytywnie się o 2107 wypowiedzieliJako wady to podali tylko korozję i miękki zawias,a reszta w porządku
Dali tez wypowiedź użytkownika 2107.Facet ok 60 moze,też bardzo pozytywną opinie wystawił.Powiedział ze nie ma zamiaru sprzedawac
Pzdr Grzesiek

Chorobcia mało kto wypowiada się o 7 źle. To auto mimo swoich wad ma bardzo wiele doskonałych zalet

Sympatyczny artykuł.

Dodam jeszcze ze byc moze za jakis czas moja rajdowka ukaze sie na lamach WRC szczegolow jeszcze nie znam ale juz jestem wstepnie umowiony na opis redaktorem naczelnym oby tylko to wszystko wypalilo

no to daj znać jak wypali
i też trzymam kciuki

Sympatycznie napisali biektywnie o Ładach, ale czy wszyscy czytali o Citroenach i o ich fan klubie?
Może byśmy wysłali maila o Naszym Klubie, taki artykuł o naszych autach w Motorze to byłoby coś!!!

To całkiem dobry pomysł i do tego świetna promocja klubu

Mało tego w "Motorze" na końcowych stronach publikują też ciekawe stronki internetowe.
Generalnie "Motor" to dla mnie sensowna gazeta od jakiegoś czasu regularnie co tydzień kupuję. Na pewno lepszy od "AŚ"

Dodam wyjasnienie, bo obecny ksztalt pisma "Motor" moze sie zmienic wielce po zmianach ostatnich. "Motor" jako pismo i tytul zostal sprzedany przez poprzedniego wydawce "Migut Media" wydawcy "Bauer" dwa tygodnie temu, ktore to wydaje tez AS. Ale nowa jakosc pisma, zapewne polaczonego juz z AS, to juz sami ocenicie.

Czy czegos zaluje? Tak. I to bardzo. Mialem wielka przyjemnosc wspolpracowac z wieloletnim Redaktorem Naczelnym "Motoru" Pawlem T. Kasprzyckim. Czlowiek Wspanialy. ... Znawca rzeczy roznych, od silniczkow, motorkow, skrzyn, opon, turbin i turbinek, wszelakich rzeczy, co tam siedza w aucie. Oraz komentarzy i ocen, tego co sie dzialo lub dzieje w swiecie motoryzacyjnym. Super Facet. Kochany Choleryk, jak mowiono o nim.

Super ...

Niestety odszedl od Nas po tragicznym wypadku samochodowym w ubieglym roku na wiosne, i to nie z Jego winy... Kuriozalne. ...

Tak to napisalem, bo mi sie zebralo na wspomnienia,

Pozdrawiam,
Przemek

Przemku, to jest NEWS dla mnie! Juz zaczynam dzwonic po znajomych. Znalem i cenilem Kasprzyckiego, robilem dla nich pare lat temu troche grafiki, nawet jakas okladke. Ale mylisz sie - AS wydaje Axel, a nie Bauer. Zapowiada sie ciekawa rywalizacja .

No, masz racje. Ciekawe co sie bedzie dzialo. Ale szkoda, ze kolejny tytul stanie sie Obiektywna Prasa Motoryzacyjna .

[ wiadomość edytowana przez: boreg dnia 2003-06-17 20:08:57 ]

Ja i tak wtej rywalizacji zdecydowanie wolę Motor.

Na ustalenie poziomu nowego Motoru musimy jeszcze poczekac. Przyjda reklamodawcy to i profil pisma sie zmieni .

Czytałem ten artykuł o 7mce i muszę przyznać że jestem nim mile zaskoczony - obiektywnie podeszli do sprawy i można powiedzieć że zarówno doceniono niewątpliwe zalety jak i zganiono oczywiste braki (których my tu nie widzimy ) wiec jak dla mnie bardzo na poziomie

Ja uważam, że Motor trzyma ten sam poziom odkąd go czytam tj. początek lat 80-tych.
Jedyne obiektywne czasopismo, które nie wychwala niemieckich samochodów, obiektywne artykuły na każdy temat (vide: "gniotsa..."), odważna krytyka pracy Policji, Marka Pola no i testy z kodeksu ruchu drogowego.
Ostatnio sprawdzałem stopkę kto to wtdaje (zaskoczyły mnie wyniki plebiscytu Jedynki i Motoru) i okazało się, że Migut to nie jakiś Niemiecki koncern, tylko nazwisko właściciela...
Zazdroszczę Wam kontaktu z takimi ludźmi jak pan Kasprzycki, chociaż nie jestem zawodowo związany z motoryzacją, ani nie palę sie do mechaniki...
Poczekamy, zobaczymy, należy redakcji życzyć jak najmniej zmian wprowadzonych przez nowego "właściciela"!
Rafał