Zerwany przewód od wskaźnika paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak kupilem auto(mkVII 96r 1.3cl) zauważyłem, że nie działa wskaźnik poziomu paliwa, zerknąłem pod auto a tam urwany przewód od wskaźnika, zlutowałem, ale nadal wskazówka nie działa co dalej trzeba zrobić, żeby drgneła( paliwo jest )

[ wiadomość edytowana przez: tommal2001 dnia 2007-05-17 20:15:33 ]

[ wiadomość edytowana przez: tommal2001 dnia 2007-05-17 20:16:30 ]

kolego wyedytuje tytul watku bo zostanie on zamkniety.. wrzuc tam jakis opis- rozerwany przweod i wskaznik paliwa... albo niedzialajacy wskaznik paliwa mk7... wtedy ktos wejdzie i napisze jak wie tak to kazdy moze omijac...

[ wiadomość edytowana przez: koniuXR3i dnia 2007-05-17 19:58:59 ]

spoko dzięki, to tak z rozpędu wyszło

Niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę, ale przewód do wskaźnika nie idzie chyba pod autem lecz podłogą...

Na początek sprawdziłbym sam wskaźnik.

Cytat:
2007-05-18 09:07:27, WilK pisze:
Niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę, ale przewód do wskaźnika nie idzie chyba pod autem lecz podłogą...

wiec poprawiam
masz racje
u mnie idzie on po lewej stonie (strona kierowcy) wzdluz progu

rowniez radze sprawdzic sam wskaznik na desce bo malo z tym roboty, bo ja np zaczalem od sciagniecia baku, bo myslalem ze to wina czujnika i sie przejechalem
ale przynajmniej zaznalem smaku benzyny

Tak więc w 1,3cl '96 przewodzik (czarno-żólty) idzie od wtyczki przy zbiorniku (po podniesieniu tylnego siedziska ją widać) lewym progiem do skrzynki bezpieczników. A ze skrzynki do deski na pin 6 wtyczki.

hmm ciekawe, jak robilem badanie techniczne to facet powiedział ze to chyba od wskazika paliwa, a teraz wychodzi ze nie
to teraz poza nie działajacym wskazikiem nurtuje mnie co to moze byc za przewod