318 brak mocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
właśnie zostałem nabywcą 318 z 94r-E36 autko super ale niestety niema mocy to znaczy że do wyprzedzania muszę schodzić nawet do trójki,mam wrażenie że gdy silnik wchodzi na obroty to jakby się dławił.ponadto zaraz po odpaleniu strasznie faluje niezależnie czy jest ciepły czy zimny przez kila sekund i po tym czasie wszystko się stabilizuje i chodzi normalnie.Dodatkowo dodam iż autko ma zamontowaną instalację gazową i niema różnicy czy jest na gazie czy na bęzynie poprostu jest strasznym mułem.Czy ktoś może spotkał się z taką przypadłością i mógł by mi doradzić w czym tkwi problem. serdecznie pozdrawiam.

Przyczyn może być wiele. Na początek sprawdź filtry, katalizator może być przytkany, świece itp. Przeczyść sobie silniczek krokowy to obroty powinny przestać falować, najlepiej rozpuszczalnikiem. Jak coś to pytaj. Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Pietras_BMW dnia 2007-05-18 21:58:08 ]

Cytat:
318 z 94r-E36 autko super ale niestety niema mocy

A czym wcześniej jeździłeś?? Czymś mocnym??
Do czynności które zaleca Pietras dodaj jeszcze dobrą regulację instalacji gazowej, sprawdz też filterek gazu, jak się przytka to są podobne objawy, natomiast to że na benzynie jest zamulony to częsty objaw gdy samochód jeździ głównie na gazie. Dobrze wtedy zalewać "lepszą" benzynke i dolać polepszacz benzynki/oczyszczać wtryskiwaczy, choć mój mechanik od gazu raczej nie poleca.
Pozdrawiam