| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() grzesiekswiader (S) BMW Master (Moderator) Nissan Tiida - na zd ... iława | 2006-06-03 13:30:44 Witam !
Mam prośbę. Kupiłem jakiś czas temu BMW 525i E34. Powoli je poznaję i staram się znaleźć rozwiązania na tym forum i wszędzie indziej. Spotkałem jednak problem na który nie znalazłem odpwiedzi. Pytałem elektryków samochodziarzy ale żaden nie miał konkretnego rozwiązania, a nie chcę aby jakiś amator grzebał mi w tym. Otóż co to za skrzynka na tym zdjęciu poniżej:
Chodzi o skrzyneczkę z trzema gniazdami 2 białe i 1 czarne
Niestety nie mam możliwości porozmawiania z poprzednim właścicielem (mieszka w niemczech) a samochód kupiłem przez komis. Pozdrawiam serdecznie Grzesiek [ wiadomość edytowana przez: grzesiekswiader dnia 2006-06-03 13:33:05 ] [ wiadomość edytowana przez: Miro600V dnia 2006-06-09 15:32:26 ] [ powód edycji: Wstawiaj link z Thumbnail for forums (1). ] |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2006-06-03 15:18:53 Wszystko z elektryki Ci w aucie działa ? |
![]() grzesiekswiader (S) BMW Master (Moderator) Nissan Tiida - na zd ... iława | 2006-06-03 16:50:14
Witam ! Wydaje mi się że tak, bo sam do końca nie wiem co powinno w tym aucie działać. Ale ABS, światła, oświetlenie wew., oświetlenie deski, kontrolki, inspekcja, wspomaganie itd. itp. działają. Mam to auto dopier 2 miesiące , przesiadłem się z Seiciento a wiec wszystko jest "wypasione" w beemci, ale nie lubie za bardzo mieć rzeczy niedziałających i stąd pytanie dlaczego mam 3 gniazda nie obsadzone. No oprócz tego znalazłem koło dźwigni zmiany biegów 2 kostki też nie podłączone ale tamto to zostawię na troszkę później. Pozdrawiam |
![]() grzesiekswiader (S) BMW Master (Moderator) Nissan Tiida - na zd ... iława | 2006-06-04 16:39:26 Witam !
A więc tak: ABS działa juz wypróbowałem na śliskiej nawierzchni po deszczu, szyby el. działają , szyberek też. Elektryczne lusterka i halogeny też działają . A co do siedzeń to nie wiem, są ze skóry ale czy są ogrzewane
[ wiadomość edytowana przez: grzesiekswiader dnia 2006-06-04 16:40:14 ] |
Dryllo BMW Member Bmw Ełk | 2006-06-09 12:44:19 A może to skrzynka pod przekaźniki przyporządkowane do alarmu. |
![]() grzesiekswiader (S) BMW Master (Moderator) Nissan Tiida - na zd ... iława | 2006-06-20 13:08:24
Witam ! A więc mam kolejne pytanie. Gdzie można dowiedzieć się jak obsadzić gniazda aby zadziałały ?? Tzn. jakie powinny być przekaźniki ?? Pozdrawiam |
![]() grzesiekswiader (S) BMW Master (Moderator) Nissan Tiida - na zd ... iława | 2006-07-09 11:08:00 Witam !!
Widzę że problem ze "skrzynką" będzie ciężki do rozwiązania a więc mam pytanie. Czy ktoś z Forum-owiczów zna warsztat mechaniczno-elektryczny w którym mógłbym uzyskać pomoc na nurtujące mnie pytania a także mógłbym poznać dokładniej mój Samochód ?? Nie chciałbym sam grzebać w mojej Beemce bo nie lubię nic robić na czuja a zepsuć coś jest bardzo łatwo. Chodzi mi o warsztat położony w pewnej odległości odemnie a więc w zakresie województw: Warmińsko-Mazurskie, Pomorskie, Kujawsko-Pomorskie i ew. Północne Mazowieckie.
Pozdrawiam serdecznie. |