Oma A, jaki dyfer?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

czy ktos wie jaki typ dyferencjalu (maly czy duzy) byl montowany w Omedze A CD C20NE sedan z ABS, wyprodukowana 06.88r?

Jaka powinna byc srednica polosi na wielorowku?

Dzieki z gory,
Pozdrawiam.

Masz tzw maly dyfer.
Zamiennikiem sa dyfry od silnikow 1.8 , 2.3D i obu wersji nadwozia.Oraz oma 2.0 tylko w wersji sedan

Super !

Dzieki!

SENATOR czy to znaczy że nie wszystkie mosty pasują do różnej pojemności autek. Też czeka mnie wymiana mostu i myslałem że od każdej pojemności pasuje tylko że będą inne przełożenia.
W takim razie do mojej sedan Oma A poj, 2,4 od jakich omeg będzie pasować?????????

Chris

Ty szukaj pozostalych silnikow i szukaj 3.70

Czy mam z tego rozumieć, że Oma A 92' kombi, C20NE ma tzw duży dyfer? Od jakich innych silników, wersji będzie pasował.
Czy dyfer ma na sobie jakieś oznaczenia, numery wersji?

Witam,
z tego co się orientuję to dużo też zależy od skrzyni biegów. Czy automat czy manual. U mojego ojca w omie A 91' 2.0 automat jest dyfer z tzw. małą główką. I jakiś czas temu bardzo ciężko dostępny był. A mościk poprostu strzelił i się rozsypał (efekt wcześniejszego - jakiś rok wcześniej - uderzenia tylnym kołem w słupek betonowy, podczas którego doszło do pęknięcia półosi i prawdopodobnie wstępnego uszkodzenia mostu, ale most działał więc nie zaglądaliśmy tylko wymieniliśmy półoś, aż w końcu i most strzelił), więc poskładaliśmy go z dwóch i jakoś chodzi, z tym że bardzo szumi... Ale cóż...
A co do wersji, czy też numeracji to każdy most ma nabity na obudowie swój numerek.
Wiem, że ok półtora roku temu chcieli ode mnie 1200 zł za most z przełożeniem. Teraz podejrzewam jest tańszy...
Pozdrawiam...

witajcie
czy most od omy A94r. 2.6 dual ram automat , pasuje do omy 2.0 93r
jakie są różnice i jak to by się objawiało po zamocowaniu do dwu litrówki

Przeciez wystarczy dokladnie przeczytac to co masz pod spodem
Nie wspominam o tym ze nikt nie ma bladego pojecia o wersji nadwoziowej Twojego auta...

ta i ta sedan
a ten post pod spodem nic mi nie mówi
jakie różnice w moscie z manual a aut

Napisales tylko ze 2,6 jest z automatem a Twoja ??

Kurde skoro senator napisal ze do 2,0 pasuje 2,0 i 2,3
to czego nie rozumiesz ??

Bylo setki tematow o dyfrach w omedze
O na przyklad tu http://motonews.pl/forum/?op=fsb&f=9

[ wiadomość edytowana przez: Pabelo dnia 2007-05-23 21:32:52 ]

zamiast siedzieć przy kompie i czekania na mądre odpowiedzi to ide wyjmować mast z dual rama
to jest pewne