Jaki najlepszy zestaw?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od razu piszę ,że mój budżet to ok 200 zł ...Wiem, że malutko ale ....student (to wszystko wyjaśnia)

Chciałbym sobie stworzyć jakiś w miarę normalny system audio. Często słucham pop,disco i techno ..radia też. Chciałbym sobie zrobić jakiś zestaw z przodu + głośnik basowy z tyłu. Skrzynie mam zamiar sobie sam zrobić. Radia jeszcze nie mam ale będzie . Chciałbym się dowiedzieć jakie głośniki kupić na przód i do skrzyni w zabudowe ?

Ogolnie co sądzicie o takim pomyśle?

koncepcja dobra budżet słaby, no i jeszcze jakiś wzmacniacz by sie przydał, za 200pln wszystko?

Cytat:
2007-05-03 22:50:28, zajob pisze:
koncepcja dobra budżet słaby, no i jeszcze jakiś wzmacniacz by sie przydał, za 200pln wszystko?

nooo ...a bez wzmacniacza sie nie obejdzie ? Może macie coś do sprzedania dobrego w super niskiej cenie ?

Super mega joga tani sprzęt gra zazwyczaj super mega joga chu...źle i super mega joga szybko się kończy.
Niestety za 200 zł nic nie zwojujesz. Bo takie pieniądze warto by wydać na same przednie głośniki.
W tej chwili jest dostępna ogromna różnorodność sprzętu. Jeśli zależy ci na jakości, to zainteresuj się głośnikami typu: Hertz, Helix Blue. Power Bas.
Generalnie odwiedź jakieś forum poświęcone car audio i poczytaj.

No więc po wstępnym rozeznaniu co do cen na allegro postanowiłem, że :

narazie skoncentruje się chyba na zakupie głośników na przod ( 16 cm ) a dopiero potem jak będę miał przypływ gotówki to rozbuduje o skrzynke w bagażniku.

Teraz mam pytanie...jakie głośniki kupić na przód ( konkretny model) i gdzie włożyć tweetery ? Mam mechaniczne lusterka z sterowaniem z wewnątrz więc obudowa lusterek to ciężko A macie jakieś zdjęcia jak wyglądają tak zabudowane gwizdki ?

Wyszukiwarka nie gryzie
KLIK

Jeden z lepszych zestawów do 200pln
Blampunkt

Do tego jeszcze musisz zrobić dystanse i najlepiej jakbyś drzwi wygłuszył. Przy takim budżecie niestety będziesz musiał nadrobić manualnie, dystanse zrób z mdfu, a słupki jak wyżej

Tu masz jeszcze bardziej budżetowy zestaw, tyle że jeszcze na tweetery musiałbyś kondensator wlutować bo zwrotnic nie ma, ale to groszowe sprawy, midbasy nawet lepsze moim zdaniem niż te blampunkty
KLIK

Co do wygłuszenia to taśma dekarska 22.5cm z obi za 78 zeta wystarczy na przednie drzwi

Witam jeśli chodzi o głośnik na przód to zaproponwał bym ci Hertz-a http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=189984544 gdyz sa w przedziale cenowym który podałes.A co do samych głosników to ten model jest całkiem fajny.Dzwiek jest bardzo detaliczny nie których to drażni ale ja jestem z nich bardzo zadowolony.Oczywiście wszystko zależy od tego jak je zamontujesz. A co do wzmacniacza to mozesz smiało napedzic je samym radyjkiem a w miare czasu dokupić jakiś fajny wzmacniaczyk i będzie git.

nie kupuj blaupunktów ja ich nie polecam małe czy duże limitowane serie czy nie fakt powyżej 600zł można znależć coś co da się słuchać ale te wszystkie GTX czy GTO to badziew. Polecam już bardziej magnaty lub macaudio to prawie to samo tylko pod inną nazwą seria mx całkiem dobrze gra jeśli szukasz głośników na przód to bass w nich jest nie potrzebny więc możesz zakupić pioneery jakieś 16cm dobrze się sprawują hertz-y i jbl a jak chcesz troszkę zaszaleć to kup lanzary albo poprostu ground zero jedyne 450zł