| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DF-E36 BMW Friend BMW E36 Żagań | 2007-03-27 12:35:52 Witam. Od pewnego czasu zauważyłem taką tendencję, iż każdy post jaki jest zaczynany, częstą będącym poważnym problemem dla osoby, która go zaczyna, kończy się na głupich poradach, wyśmiewaniu gazu, radach czy będzie to wiejski tuning, czy nie. Ludzie dajcie sobie spokój i odpowiedźcie fachowo na zadane pytanie a jak nie macie nic do powiedzenia to ugryźcie się w język i nie marnujcie czyjegoś czasu na czytanie waszych "mądrości". Od razu mówię, że nie miałem zamiaru tym tekstem nikogo urazić a jeżeli ktoś tak się poczuł to powinie wiedzieć, że w tym tekście mogło chodzić o jego "rady". Pozdrawiam. |
robman BMW E30 LUBLIN | 2007-03-27 13:55:27 Racja DF-E36 dołączam się do tego postu ![]() |
Milas (S) BMW Master (Moderator) E30,M40;;E34,M50 Będzin | 2007-03-27 14:54:52 Popieram.
Tylko, że wtedy to chyba same pytania zostaną. |
maniek6210 BMW E34 520i bialystok | 2007-03-28 23:32:47 JESTEM 1000 RZAZY ZA.Ale niestety takie jest kazde forum no może prawie choć prawie robi wielką różnice.To wszystko zależy od ludzi i ich charakteru.Od jakiegoś roku zauważyłem znaczne pogorszenie "jakości " forum ale bądzmy dobrej myśli to się zmieni. |
BeeMWe (S) BMW Master (Moderator) BMW 525 24v Olsztyn | 2007-05-11 17:52:39 Taaa, nawet nie ma co moderować |
Miro600V BMW Head Moderator BMW E46 325Ci coupe ... The City of Sin | 2007-05-11 22:22:20 Zawsze zastanawiałem się jaki jest cel takich topic'ów? Jeżeli coś złego dzieje się z forum to napiszcie konkretnie o co chodzi. Mówicie jak nasi politycy - jest źle, trzeba coś z tym zrobić, kiedyś było lepiej, może być lepiej itp. Podrzućcie jakieś propozycje co zrobić, żeby poprawić złą wg. was sytuację na forum. Konkrety Panowie, konkrety. Samym narzekaniem niczego nie naprawimy. Wręcz przeciwnie...
Rok temu część osób odeszła na inne forum. Wcale nie pogorszyła się jakość forum, ale ubyło stałych bywalców. Pozdrawiam. |
![]() grzesiekswiader (S) BMW Master (Moderator) Nissan Tiida - na zd ... iława | 2007-05-15 10:10:55
Witam ! Zgadzam się z tym że czasem wpisy i odpowiedzi są czasem .... nieteges
Ale na głównej stronie jest topic Mibhell-a który próbuje uporządkować zasady pytań i odpowiedzi na forum. Moim zdaniem brakuje jeszcze jednej zasady: Czytelnych i logicznych TEMATÓW zapytań. Czasem jeśli ktos chce o coś zapytać i zaczyna pyanie od jakichś opisów poetyckich to w mnogości tematów łatwo zgubić wątek. Proponuję aby usystematyzować zapytania, tzn. jeśli pytam się o zawieszenie to można napisac tak: "Zawieszenie przednie, E34..." . Czasem korzystając z wyszukiwarki , kiedy szukam odpowiedzi na jakieś pytanie znajduję odpwiedź której szukałem kiedyś indziej i wyszukiwarka nic nie znalazła. Wiem że i mi zdarza się zadanie złego pytania, ale staram się poprawić. A więc zadawajmy WŁAŚCIWE pytania a dostaniemy Dobre i pomocne odpowiedzi. A tych którzy potrafią się tylko nabijac i drwić z innych proponuje ignorować. Pozdrawiam serdecznie wszystkich Grzesiek |
BeeMWe (S) BMW Master (Moderator) BMW 525 24v Olsztyn | 2007-05-15 11:42:30
Miro, podrzuciłem propozycję jak ożywić forum i zwiększyć frekwencję . Myślę, że jak będzie więcej rozrywki to i więcej wejść, a to też powinno wpłynąć pozytywnie na ważne techniczne tematy. Pozdrawiam |
klasyk70 730 e32 Szczecin | 2007-05-17 12:27:09 Witam przedstawie się: jestem mechanikiem sam i to z zamiłowania a nie z konieczności.weszłem na forum żeby dowiedzieć się o paru sprawach bez rozbierania bryczki. i to mi się w niektórych przypatkach udało i dzięki wam za to!!! Ale jestem przeciwny zabraniania głupich pytan i odpowiedzi. dlaczego? UBAW PO PACHY ![]() [ wiadomość edytowana przez: klasyk70 dnia 2007-05-17 12:36:51 ] |
Miro600V BMW Head Moderator BMW E46 325Ci coupe ... The City of Sin | 2007-05-17 13:27:44
Fakt, jak widzę temat typu "Pomocyyyy!!!!" scyzoryk mi się w kieszeni otwiera. Ale wiesz jak jest - 80% zaglądających na forum nie czyta regulaminu. Jak chcecie to mogę dorzucić taki podpunkt, ale nie wiem czy to coś zmieni. Zapewne przybędzie więcej tematów do zamykania i kasowania.
Napiszcie mi dokładnie jak ma on brzmieć. Swoją drogą - spójrz na tytuł tego wątku. To nie jest "stronka", tylko FORUM klubu. Stronka to www.bmwauto.net .
Niech będzie. Przeniosę wszystkie 4 wątki z HP o wysokim priorytecie na forum główne. Zobaczymy co to da. Co do wrzucenia wszystkiego do "Zmiana języka..." to zaraz to zrobię. Coś jeszcze?
Pozdrawiam. |
BeeMWe (S) BMW Master (Moderator) BMW 525 24v Olsztyn | 2007-05-17 18:27:54
e60 i... 1.000.000$
Mam nadzieję że więcej wolnych tematów ożywi forum. Tylko te zdublowane tematy i tytuły nic nie mówiące eeh.. ale bedzie cool. |
viaxx BMW 316i E-36 sedan ... Wielkopolska Środk.-Wsch. | 2007-05-18 10:58:40 Kiedys mialem zwyklego, prostego Opla Astre I Hatchback 1.4 i sporo siedzialem na forum wlascicieli Opli Astra w "Autokaciku". Musze szczerze przyznac ze tam bylo zupelnie inaczej. Ludzie bardzo chetnie sobie nawzajem pomagali, a na kazde pytanie juz w ciagu 1 dnia dostawalo sie mnostwo cennych, konkretnych porad... Nie bylo mowy o czyms takim jak drwienie z innych, przechwalanie sie, lekcewazenie itp. Po prostu inny swiat. Ludzie bardzo sie angazowali i cieszyli jak mogli komus pomoc. Nie bylo przechwalek ze ktos ma lepsza wersje auta albo mocniejszy silnik, bo kazdy tam doskonale rozumial ze dla jednego lepsze jest kombi a dla innego sedan czy hatchback... Tak samo dla jednego niemal koniecznoscia wydaje sie najmocniejsza wersja silnikowa, a dla wielu innych idealny jest prosty silnik 8-zaworowy o malej pojemnosci bo nie szaleja autami tylko zwyczajnie jezdza i zalezy im przede wszystkim na niskim zuzyciu paliwa. Trzeba umiec to zrozumiec i uszanowac a nie patrzec wylacznie na wlasny czubek nosa i mierzyc wszystkich wlasna, czesto mocno wykrzywiona miara... |
BeeMWe (S) BMW Master (Moderator) BMW 525 24v Olsztyn | 2007-05-18 12:14:53
Wybacz ale naprawde nie wiem o czy do nas rozmawiasz. Czy ktoś z Ciebie drwił, naśmiewał się. Przez kilka ostatnich lat moich wizyt na tym forum nie spotkałem się z takimi sytuacjami, owszem czasem były małe potyczki słowne, czasem ktoś próbował wyperswadować próby nieprofesjonalnego i nie pasującego tuningu, zdarzały się nieprzychylne opinie o LPG czy debaty na temat wyższości dużego silnika nad małym, ale to były wypowiedzi ludzi żyjących w wolnym kraju i mających różne poglądy. Może masz na myśli odsyłanie do wyszukiwarki, ale uwierz mi że ten sposób działa, daje szybkie i pozytywne rezultaty, a może blokowanie nowych tematów, bo problem w nim zawarty wałkowany był kilka razy. A teraz zapytam: ile razy pomogłeś w sposób pokazowy w ciągu swoich 394 dni na forum?? Mam nadzieję że wiele razy i zawsze w sposób nienaganny. Jest kilku użytkowników tego forum którzy naprawde niosą pomoc, ale przcież nikt nie jest jasnowidzem. Moja wiedza techniczna na temat BMW jest bardzo mała i jeżeli staram się pomóc to jedynie na podstawie własnych doświadczeń, z teorią u mnie cienko. Owszem od pewnego czasu jest mniejsza liczba odwiedzin forum, co skutkuje mniejszą ilościa postów, ale jakoś nie moge powiedzieć że jest źle, na większość pytań uzyskuję odpowiedz. Ostatnio zaoszczędziłem kupe kasy bo rozwiązanie problemu było błahe, wystarczyła wyszukiwarka i wysłanie wiadomości na priv do osoby mającej kiedyś taki sam/podobny problem. Starajmy się wszyscy podnieść poziom naszego forum, ale to jest trudniejsze niż krytyka. Jak napisał Miro: dajcie propozycje!!! Pozdrawiam i więcej pozytywnego nastawienia |
Pietras_BMW BMW Friend Warszawa | 2007-05-18 19:29:23 Też nie macie chłopaki o czym gadać, to jest forum motoryzacyjne, a konkretnie o naszej kochanej marce więc nie róbmy wsi pisząc tematy nie związane z motoryzacją/mechaniką. Więcej wiary w ludzi i pozytywnego nastawienia.
Pozdrawiam |
BeeMWe (S) BMW Master (Moderator) BMW 525 24v Olsztyn | 2007-05-18 20:31:22
ALLELUJA - tak by to podsumował czarnoskóry pastor, jednocześnie klaszcząc w dłonie |
BeeMWe (S) BMW Master (Moderator) BMW 525 24v Olsztyn | 2007-05-20 19:49:03
i
Odpowiedź jest prosta. Obecnie jest wiele nowych osób które często nie wiedzą o wyszukiwarce, zakładają nowe tematy, które już były poruszane dalej wiesz....
Nie zamykałem, więc się nie wypowiadam
Jeszcze nikogo tutaj nie obraziłem, więc nie wciskaj mi kitu
Niewiem jak Ty, ale ja nie jestem członkiem, mam członka a to różnica
Oświeć mnie bo nie trybie o co Ci chodzi, kto komu ubliża. Coś czuje że, jesteś intrygantem, albo masz mentalność kobiety i słyszysz/czytasz coś czego nie ma. A tak ogólnie to Twoje wypowiedzi są dziwne, piszesz coś nie na temat, niewiadomo o czym i jeszcze się burzysz. Jak napisałem wcześniej: masz coś mądrego do powiedzenie, śmiało, dobre pomysły mile widziane, jeśli nie.... Nie podoba się forum, nie ma przymusu. Pozdrawiam |
Miro600V BMW Head Moderator BMW E46 325Ci coupe ... The City of Sin | 2007-05-20 19:57:20
Utopia. Myślę, że przesadzasz. Mam najmniejsze, najbardziej "kobiece", z najmniejszym silnikiem (który to w BMW podobno musi być minimum 2.5), najmniejszym wnętrzem i w sumie ogólnie najuboższy rodzaj nadwozia najbardziej standardowej serii 3, a jakoś nigdy nie czułem się przez nikogo pojechany. Co prawda dogryzali mi lekko, ale nie byłem dłużny i wszystko było raczej w formie żartu. Więcej luzu.
Tak jest! Polejcie temu Panu!
_____ _____ _____ _____ _____ _____ Chciałem napisać poniższe rzeczy w innym wątku, ale skoro BeeMWe tu to przekierował, więc tu to piszę. Ale zamieszanie na forum.
Łał. Więcej takich komentarzy, a będziemy najlepszym forum w kraju.
To dlatego, że nie czytasz regulaminu i nie stosujesz się do niego. Ale jako, że nie podałeś tylko ceny, która była niby zawarta w źle zlinkowanym ogłoszeniu, ktoś (nie ja) zamknął temat zamiast go całkiem skasować.
Gdybyś śledził dobrze sytuację na forum, to byś wiedział dlaczego. I to wcale nie przez to, że ludzie pisali jakieś głupie komentarze. Zawsze trafiali się jacyś "żartownisie".
Ocho, chyba ktoś czuje sie niedowartościowany i myśli, że jak ktoś jest wyżej w hierarchii to zaraz się wywyższa. BeeMWe miał rację pisząc o Twoim poście. Co prawda to nie rynsztok i nie powinien rzucać mięsem, ale mam nadzieję, że to był przedostatni raz.
P.S. Nadal czekam na fajne pomysły, jakie można by u nas wprowadzić.
Pozdrawiam. |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2007-05-21 11:05:19
Ja bym to uznał za motto tego forum! Od zawsze to forum było stricte techniczne wiec nie starajmy sie na sile tego zmieniac! pzdr |
Robin_Hood BMW Member Tarnów | 2007-05-24 09:14:05 Nooo cicha woda panowie moderatorzy.
Ale się rozpisaliście. |