Czy to wina kabli???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie odnośnie dławienia się samochodu?

Jak pada deszcz to mój ess sie dławi sczegolnie do 3 tyś obr. a później wystrzela jak głupi( ale tylko jak pada albo jest po desczy) i stąd moje pytanie czy to kable czy jeszcze coś innego może być.
Po wyjęciu kabli nie widac w ich wnętrzy tych charakterystycznych"piorunków" tylko są w kolorze pomarańczowym.
Auto 93 r 1.6. 16v

Ja bym za jednym zamachem wymienił kable i świece - powinno radykalnie pomóc. Poprostu jak jest wilgoć to prąd "ucieka".
pozdrawiam
Arturek

Nie da się z góry powiedzieć, czy to kable, bo może to też być wina czego innego. Na początek - rzeczywiście - zastanów się, czy nie pora już na wymianę kabli i świec. Jeśli tak - wymień jednocześnie kable i świece (tylko nie zakładaj nowych kabli do starych świec, bo zniszczysz kable). Jeśli to nie pomoże (choć myślę, że powinno), to będziemy się dalej zastanawiać, co to...

świeczki wymieniłem jakieś 3 miesiące temu na motorcrafty

a kable kiedy?
Zasada jest taka - wymieniasz albo same świece, albo jednocześnie świece razem z kablami. Jak teraz na używane świece założysz nowe kable, to nie mogę ręczyć, że ich od razu nie "przepalisz". Nawet jeśli na tych świecach jeździłeś 3 miesiące. Chyba, że kable masz dobre i jeszcze nie trzeba wymieniać, więc przyczyna leży gdzie indziej...

ja nigdy.mam go rok