| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Mike_PL Łodź | 2007-05-19 16:37:52 Witam
Czy warto kupić Daewoo Espero? Czy części do niego są drogie? Jakie są plusy/minusy tego autka? Zagazowane dobrze się trzymają? Z góry dzięki za odpowiedzi. |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2007-05-19 16:57:53 blokowac/kasowac/opieprzyc...
kolego najpierw czytaj potem pisz... takie zasady tu obowiazuja! Pozdrawiam. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2007-05-19 16:59:31 Obecnie cena w stosunku do tego co może Ci zaoferować Espero napewno przemawia na TAK.
Samochud duży, wygodny. Jak trafisz na zadbany egzemplaż to spokojnie przez najbliższe 2 lata będzisz się cieszył bezawaryją jazdą. Słabe punkty Espero to: 1. Miękkie zawieszenie - warto wsadzić wzmacniane sprężynki i gazowe amorkli (KYB. bo tanie) 2. rdzewiejące spody drzwi - autko zwykle już niejest pierwszej świeżości więc warto też trochu zadbać o te spody. 3. Fotele (zwykle kierowce) są obliżone na ludków o masie do 60kg
4. Elektryka - Trzeba udoskonalić przednie śwaitła i elektrykę w drzwiach Zalety: 1. duże i przestronne wnętrze 2. Tanie części eksloatacyjne 3. Silniki bardzo dobrze znoszą gaz (wszystko trzy jednostki) 4.Super klimat na eperakowych zlotach i na naszym forum
PS. Nie przesadzaj Tomek |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-05-19 18:49:24
KŁAMSTWO!!! Miękkie zawieszenie = komfortowe zawieszenie I przypominam, że ja mam złomero do sprzedania za piątkę... tysięcy. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2007-05-19 21:58:31 |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-05-19 23:15:27
Warto |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-05-20 00:28:35 warto....... w automacie |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2007-05-20 00:31:25
Cacane autko za (jak na takie gabaryty i komfort) cenę stosunkowo nie wielką. Na marginesie ad hock moje espero także jest do sprzedania. |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2007-05-20 00:44:04 Kinia, Piotr_ek
Warto warto.. ale moje jest do sprzedania jakby co... Nic tylko strzelac do Was ![]() |
mifinka (S) Klubowy Weteran Ford Probe 2,5V, BMW ... Warszawa - Wola | 2007-05-20 00:51:09
A gdzie prawdziwa pasja jazdy
Ty leniuchu
Ja wiem, automat upraszcza sprewę, dlatego mifi będzie latał Liganzą aut. a ja Esperkiem man. |
mifinka (S) Klubowy Weteran Ford Probe 2,5V, BMW ... Warszawa - Wola | 2007-05-20 00:53:15 Kurczę Kłólik uciekł!
Gonić Kłólika! Wtajemniczeni wiedzą, o ssso chodzi |
mswalcza Daewoo Espero 1,8 CD Kraków | 2007-05-20 01:20:36 WITAM!!!
W skrócie; (-) - słaba blacha - nie najlepsza elektryka - później już nie sprzedasz, tylko zezłomujesz... (+) + nie brzydkie + komfortowe + pojemne + stosunkowo bezpieczne + TANIE
+ części w miarę dostępne i nie drogie Na początek dla większości dobry wybór i ładnie wyposażone. Zawsze jednak będzie to skarbonka... Coś tam zawsze się znajdzie, co trzeba wymienić, lub naprawić. Pamiętaj, że nikt nie pozbywa się bezawaryjnego samochodu
Jeśli się zdecydujesz na zakup dobrze sprawdź: blachę, blachę, blachę, podnoszenie i opuszczanie szyb, przyjrzyj się obrotom na jałowym biegu, raczej brałbym 1,8 lub 2,0... Za podobne pieniądze wiele nie kupisz.
(klima, wspomaganie, elektryka...) Pozdrawiam, Darek. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-05-20 13:44:42
Moje ma rdzę, i działające szyby w 90% (przycisk pasażera do wymiany - opuszczę na cenie 50 zł i będzie na przycisk). Obroty są ok. I auto mechanicznie idealne. |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2007-05-20 21:39:07
A powietrze z nawiewów dalej u Ciebie dmucha jak chce, i ze wszystkich dziur jednakowo |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-05-21 06:36:40 Dmucha nie jak chce, a normalnie. Demokracja panuje i każda dziura (zboki cisza) ma równouprawnienie. Stąd ta niebywała i niespotykana nigdzie cena... TERAZ JUŻ 4800 zł. Muszę się spieszyć, aby 2 raty OC nie płacić. [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-05-21 06:37:28 ] |
lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-05-21 09:40:11 Warto kupić... zastosuj się tylko do rad Forumowiczów i miej w świadomości to co napisał mswalcza... przyjdzie taka chwila, że zezłomujesz to autko... Ale za te pieniądze 2 lub 3 lata pojeździsz. Zależy jak szybko go ruda zje i jak długo wytrzymasz ze świadomością że go je. Mnie osobiście to powolutku zaczyna męczyć i chociaz mam to auto dopiero 3 miesiace to już myślę o Nubirze... ale dużo młodszej
Co innego mi się w oczy rzuciło: Piotrek sprzedaje swoje espero bo myśli o Lagunie. Kiniusia chce sprzedać (nie wiem o jakim aucie myśli) KeyJey sprzedaje bo kupił Mesia. Mifi przesiada się na Leganzę (ale Mifinka zostaje przy espero) JaRabbit śmiga Nubirą. a ETomek_GT Skoda Oktavia Podsumowując espero to jak widać nie VW garbus i nie został autem kultowym... Pewnie w swoim czasie przyjdzie zmienić nazwę forum na Miłośników i Byłych Właścicieli... [ wiadomość edytowana przez: lothaar dnia 2007-05-21 09:40:48 ] |
SzybkiKosta HONDA CBR 600F, SEAT ... Warszawa -Ursynów | 2007-05-21 09:43:08 nie warto , więcej denerwuje niż jeździ , przynajmniej u mnie tak było . A do słabych punktów należy dodać alternator który przynajmniej w silnikach 1.8 pierdoli sie co chwila ja wymieniałem 4 razy a i Łukasz Gajer coś wie na ten temat |
rudi Espero Wloclawek | 2007-05-21 10:52:14
myślisz, że CCC chociaż wg mnie cena znacznie poniżej wartości rzeczywistej auta a pomimo to brak chętnych, chyba we łabach się tym ludziom poprzewracało ?, za darmo by chcieli czy co? za 3 tys. to niech se motorynką kupią wniosek z tego nie opłaca się sprzedać, nie dość że cena gorzej niż bylejaka to jeszcze nerwów szkoda tylko, no ale ale jak mus to mus
a za ile miałeś o ile tacy byli wcześniej konkretnych nabywców ? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-05-21 11:18:15
Oglądaczy to było już z 6 czy 7. Dzwoniło/mailowało przez miesiąc ze 30-40 osób. Najwyższa propozycja była 4800 zł. Stwierdziłem, że za mało Mój błąd. Prawda jest taka, że wolę sprzedać dzisiaj 300 zł taniej niż za 2 miesiące 500 zł taniej. |