[126]jak zrobic mocowania kubla ?? ma ktos jakies pomysly??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam najlepeij same fotki z opisami:") bardzo bytm byl wdzieczny , aha oczywscie do szyn maluchowskich !!!!!!!!!

ja mam przyspawanego kubła i nie narzekam

Ja mam szyny, mogę się zamienić za stałe mocowania do podłogi

Ja mam dwa kontowniki zespawane ze soba i na stale przykrecony do podlogi.

Sprawdz tez:
tutaj
tutaj tez
no i tutaj

[ wiadomość edytowana przez: pawu81 dnia 2005-05-03 11:01:47 ]

Ja mam przykrecony do maluchowych szyn i jest git. O szczegoly to do porthosa napisz.

Odgrzebuje. Mam u siebie zrobione mocowanie do Sparco Sprinta z czterech katownikow. Dwa przykrecone do podlogi, a drugie dwa odwrotnie do dolnej plaszczyzny kubelka. Takie odwrocone do siebie litery L i skrecone srubami wzdluz. Problem polega na tym, ze jedne katowniki mam aluminiowe drugie zajebiscie grube i ciezkie stalowe. Chce zrobic calosc z alu. Jaka grubosc powinna byc grubosc zeby w razie dzwona wydalo?

załącznik J mówi ze dla mocowan stalowych grubosc musi wynosic 3mm, dla aluminiowych 5mm

Dlugosc na jedna strone wychodzi 40 cm, mocowane w 2 punktach (na strone) do kubla. W ilu miejscach przykrecic do podlogi, w ilu skrecic ze soba te dwa katowniki, sruby 10tki 8.8 wydadza? Poza tym nie wiem gdzie w Warszawie mozna dostac takie katowniki. Na ul. Miedzianej rog Srebrnej jest sklep z blachami, katownikami, plaskownikami z alu, ale najgrubsze katowniki jakie maja to 3mm.

[ wiadomość edytowana przez: ziemczon dnia 2007-05-21 23:07:55 ]

Kup gotowe mocowania na allegro sa i spelniaja swoja role elegancko

po 2 sruby na strone do podlogi i po 2 miedzy katownikami, nie widziales nigdy ak sa fotele w rajdowkach mocowane?

Tak, ale problem w tym, ze do mocowan kupowanych i tak bede musial dokupic po katowniku na strone, bo sprinty maja mocowania dolne. Gdzie mozna w miare tanio kupic takie mocowania?

kup sobie albo 2 katowniki alu 5mm grubosci i skrec albo jeden U-ksztaltny, ja tak mialem do bimarco C i spelnialo zadanie

Hehe. Zrobilem pogladowy rysunek w paincie, bo niestety nie mialem autocada, tak mniej wiecej to wyglada. Dolna plaszczyzna to podloga, szyny mam wyciete, widac to wglebienie pod podloga. Z jednej strony mam odrotnie dolny katownik, zeby nie miec kiery z boku, czyli przysunalem sobie fotel troche w strone tunelu. Niby mozna kupic te mocowania z allegro, i jeden dac odwrotnie, zeby tak zostalo, a te katowniki przykrecone do spodu fotela zostawic i w miejscu gdzie u mnie skrecone sa katowniki ze soba, przykrecic to mocowanie.

[ wiadomość edytowana przez: ziemczon dnia 2007-05-23 15:43:17 ]

no ale po co tlumaczysz mi jak to wyglada jak ja wiem jak to wyglada bo przerabialem to na podstawie 3 foteli juz i ci tlumacze jak najlepiej zrobic

Nie bardzo rozumiem koncepcje z U-ksztaltnymi (dac je poprzecznie?), bo rozumiem ze normalne katowniki zamienic poprostu stalowe na alu i tak zostawic.

zrobie ci pozniej zdjecie jak ja to mialem u mnie bo mam fotel w mieszkaniu. najprosciej ci bedzie po prostu zrobic tak jak mowisz z tymi katownikami

Tez mi sie tak wydaje. Problem tylko w dostepie do takich profili. A tez masz sprinta? Jak mozesz to zrob fotke i wrzuc tutaj. Dzieki.

nie ja mialem to do bimarco c, teraz mam experta i tu byla z kolei rzezba z bocznymi mocowaniami

aha, gwoli scislosci u mnie byly to U-ksztaltki o grubosci 3mm alu zeby ktos sie nie plul ze to nie 5 mm

[ wiadomość edytowana przez: 3zeR_MDS dnia 2007-05-23 23:23:17 ]

Calkiem niezly pomysl A takie alu 5mm wyda przy dzwonie?

Freezer a Ty miałeś wyciąte szyny czy ten U przykręcony NA szyny?? Jakbyś jeszcze podał wymiar tego U i gdzie się to kupuje w krk to by było fajnie . Też własnie potrzebuje zamontować Bimarco C w bobie