Pytanie o procedury z rejestracją założonego gazu!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w treści pytania, jak wygląda wbicie w dowód gazu?
Mój brat dzisiaj zakłada gaz, używka z papierami, warsztat wyda papier na montaż. Jak to wygląda dalej? Czy póżniej przegląd czy może po założeniu i wydaniu papieru na montaż jest to nie potrzebne? I jak to wygląda w urzędzie, ile kosztuje jakie procedury? Gaziaż powiedział bratu żeby zostawił dowód żeby mógł wbić gaz?!!! Czy tak się robi? Nigdy tego nie robiłem stad takie może oczywiste pytania.

Z tego co wiem, to nie można montować używek. A już na pewno zbiorników. Ale być może się mylę.

[ wiadomość edytowana przez: Kamil_H dnia 2007-05-29 10:56:28 ]

witam, żeby mieć komplet dokumentów potrzeba: atest na zbiornik(ważny 10 lat, od produkcji), faktura Vat, no i homologacja.
z fakturą i homologacją idzie się do wydziału komunikacji by wbić gaz do dowodu, a atest na zbiornik może być potrzebny na stacji kontroli pojazdów, - przegląd tak jak w dowodzie.

Dzięki Sylwia.
A powiedz mi jeszcze czy po wbiciu w dowód przez urząd potrzeba jeszcze robić przegląd założonego gazu? czy dopiero jak wyjdzie stary przegląd? Bo przegląd był robiony 2 miesiące temu więc znów wydawać kasę...

witam, czekasz na przegląd tak jak masz w dowodzie, no chyba że jest to nowy samochód to mogą zdecydować o skróceniu tego okresu z 2-3 lat do roku, (np,auto z salonu,,,).
pozdrawiam