Jak zalozyc strone internetowa??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chcialbym sobie zrobic stronke ale niewiem jak panowie dajcie jakies rady. dzieki

najlepiej to poszukać tzw. bezpłatnego aliasu typu prv.pl czy ovh.pl
zakładasz tam konto o danym adresie np. polskifiat.ovh.pl a reszte to juz musisz napisać w html za pomocą frontpage lub innego edytora do tworzenia stron www wrzucasz na serwer który założyłeś i gotowe!

musisz miec miejsce na serwerze, musisz miec domene (aczkolwiek niekoniecznie, tyle ze ladniej wyglada) no i musisz miec sama strone.
jesli chodzi o serwery to masz dwie opcje: albo serwer za free z licznymi ograniczeniami i masa reklam ktore wyswietlaja ci sie przy kazdym otwarciu strony, albo serwery komercyjne za ktore placisz od kilkudziesiedziu do kilkuset zlotych za rok. z domenami jest podobnie, z tym ze aliasy glt.pl i go.pl i pewnie jakies inne nie zawieraja reklam, natomiast prv.pl najpopularniejszy do tej pory alias to kupa reklam wyswietlanych "przy okazji".
co do stworzenia samej strony to przede wszystkim musisz miec jakas wizje, no i duzo zalezy od twojej znajomosci htmla i php.

generalnie najpierw powinienes miec strone a pozniej szukac dla niej serwera, gdyz nie wszystkie oferuja obsluge baz MySql, ktore np beda potrzebne twojej stronie.

zależy do czego Ci ta strona...jeśli dla siebie i kolegi z klatki obok to sobie możesz mieć domenę go.pl ..prv.pl itp.... jeśli to ma byc cos poważnego to domena go.pl i każda inna darmowa brzmi tak samo jakbym Ci powiedział "w piatek w prawo za chata wojta". Najlepiej kupować PLki ...koszt utrzymania to kwota w granicach 100 rocznie. Z darmowymi serwerami tez lepiej sobie dac spokoj bo albo chodza tak wolno ze ręce opadają....albo lubią sie wywalić itd. Zalezy ile miejsca Ci na ta www potrzeba ...mysle ze w 100 tez sie zmiescisz z jakims serwerem z allegro ... Jesli natomiast chcesz miec 100% pewnosc dobrego serwera to proponuje nazwa.pl - serwer 350rocznie.. ja mam kilka serwerow u nich i zadnych problemow..

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2007-05-27 13:05:23 ]

Cytat:
2007-05-27 13:02:04, BULLITT pisze:
Z darmowymi serwerami tez lepiej sobie dac spokoj bo albo chodza tak wolno ze ręce opadają....albo lubią sie wywalić itd.

Panie bullitt chyba o kki i polboxie mówisz

Polecam http://ovh.org/pl/index.html szybko, dobrze, za darmo, 60 megsów.

Cytat:
2007-05-27 13:02:04, BULLITT pisze:
zależy do czego Ci ta strona...jeśli dla siebie i kolegi z klatki obok to sobie możesz mieć domenę go.pl ..prv.pl itp.... jeśli to ma byc cos poważnego to domena go.pl i każda inna darmowa brzmi tak samo jakbym Ci powiedział "w piatek w prawo za chata wojta". Najlepiej kupować PLki ...koszt utrzymania to kwota w granicach 100 rocznie. Z darmowymi serwerami tez lepiej sobie dac spokoj bo albo chodza tak wolno ze ręce opadają....albo lubią sie wywalić itd. Zalezy ile miejsca Ci na ta www potrzeba ...mysle ze w 100 tez sie zmiescisz z jakims serwerem z allegro ... Jesli natomiast chcesz miec 100% pewnosc dobrego serwera to proponuje nazwa.pl - serwer 350rocznie.. ja mam kilka serwerow u nich i zadnych problemow.. [ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2007-05-27 13:05:23 ]

i tu sie z Toba nie zgodze. powiedz mi jaki jest sens wykupywania domeny .pl jesli nie masz np sponsora? dla mnie taka domena ma sens jesli firmuje ja nazwa mojego sponsora tak jak to bylo w moim przypadku w zeszlym sezonie. mialem wtedy domene www.electricrally.com i ok, mialo to sens bo byla firmowana i byla taka potrzeba, gdyz adres tej strony lecial zarowno do szefow firmy jak i innych ludzi. w tym momencie przy braku sponsora jaki jest sens zebym wykupywal sobie domene o jakiejs zjebanej nazwie tylk po to zeby za chwile (miejmy nadzieje) gdy znajdzie sie sponsor wykupywac nowa? W tym momencie moja strona np pelni funkcje tylko i wylacznie informacyjna odnosnie Berg Trophy i startow w Berg Trophy, w momencie gdy stanie sie strona reklamowa teamu wtedy otrzyma domene z prawdziwego zdarzenia. W tym momencie jest to tak jak mowisz pole za chata wojta

Cytat:
2007-05-27 13:20:33, dooh pisze:
Panie bullitt chyba o kki i polboxie mówisz Polecam http://ovh.org/pl/index.html

własnie pare dni temu u nich wykupiłem server 5GB i zapłaciłem za rok niecałe 62zł wiec wcale tak drogo nie wychodzi

a domene ma za free bez reklam juz od 2004 czy 2005 roku
www.dog.pl

wiec zalezy ile MB ma miec stronka
darmowe servery z rozwinie 150. com czy jakos tAK to po 100MB sa ale i tez reklamy

DOOH - KKI to nawet komercyjny jest zenujacy ...mam klienta z serwerem w tej firmie i zenada

3zeR - Czytaj dokladnie co pisze napisalem, ze zalezy dla kogo ta www ma byc ...

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2007-05-27 13:43:09 ]

Cytat:
2007-05-27 13:40:43, BULLITT pisze:
DOOH - KKI to nawet komercyjny jest zenujacy

Chopie toteż mówię że jak miałem tam darmowe konto to była porażka przez duże Ż, ale wtedy internet by czarno-biały i na modem.

Cytat:
2007-05-27 13:40:43, BULLITT pisze:
3zeR - Czytaj dokladnie co pisze napisalem, ze zalezy dla kogo ta www ma byc ... [ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2007-05-27 13:43:09 ]

no wlasnie czytam i bynajmniej nie uwazam ze tworze strone dla kolegi z klatki...

Cytat:
2007-05-27 13:51:23, 3zeR_MDS pisze:
no wlasnie czytam i bynajmniej nie uwazam ze tworze strone dla kolegi z klatki...

to byla przenosnia

Cytat:
2007-05-27 13:55:03, BULLITT pisze:
to byla przenosnia

wielu "kolegów z klatki' mogłoby sie obrazic za takie porownania ;P

Tanio i nieźle www.webd.pl , mam tam 3 strony , i dla takich stronek jak Twoja wystarczy. Bardziej profesjonalne firmy to home, ważne szczególnie dla zaistnienia w wyszukiwarkach aby serwer działał bez przerw.

Co do strony www , poczytaj o joomla , bardzo ułatwia robienie stron i moderowanie, wybierz sobie templatke (wygląd strony) i jazda. Jest to darmowe.