Hamulce od RS2000 w 1.6 16v

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko odnośnie zaszczepienia w moim mk6 1.6 16V z '94 hamulcy od RS2000 (podobno diesle maja te same - prawda?) Dużo jezdze po autostradach w Niemczech i powiem ze te standardowe sie w ogóle nie spisują przy hamowaniu z np 170km/h

No te od RS2000 powinny być lepsze.

Orientuje sie ktoś jakie przeróbki są potrzebne i czy w ogóle jest taka możliwość? Jakie są orientacyjne koszty takiej zabawy?

Ja wstawiłem do siebie. Konieczne przeróbki to... Reszta jest taka sama - zdejmujesz stare zaciski i tarcze, zakładasz te od RSa, odpowietrzasz i jeździsz. Wężyki muszą zostać te, które są, bo RSowe są nieco inne.

wczoraj zaszczepiłem u sibie hamowniki o których piszesz ,operacja trwała ok 30 minut,skutecznośc hamulca o niebo lesza, jedyne na co musisz zwrócić uwage to to iz nie załozysz felgi 13

Cytat:
2007-05-13 20:07:47, RemikGT pisze:
wczoraj zaszczepiłem u sibie hamowniki o których piszesz ,operacja trwała ok 30 minut,skutecznośc hamulca o niebo lesza, jedyne na co musisz zwrócić uwage to to iz nie załozysz felgi 13

czy ja wiem czy niebo lepsza? w normalnej jezdzie nie odczujesz tego... dopiero przy ostrych hamowaniach z duzych predkosci....

Cytat:
2007-05-13 21:13:05, fryszard pisze:
czy ja wiem czy niebo lepsza? w normalnej jezdzie nie odczujesz tego... dopiero przy ostrych hamowaniach z duzych predkosci....

czytaj ze zrozumieniem ,kolega chyba pisze ze od 170 cieniutko hamują

dzis wlasnie mialem sytuacje awaryjnego hamowania z tej predkosci i ...... mysla nad wersja mondeo v6

A jak z mocowaniami zaciskow? Wszystko pasuje, bo po tym co piszecie wnioskuje ze jedyne co musze kupic to tarcze zaciski i klocki hamulcowe? Zamienic i wsio pasuje...

Cytat:
2007-05-26 12:26:26, Oro pisze:
A jak z mocowaniami zaciskow? Wszystko pasuje, bo po tym co piszecie wnioskuje ze jedyne co musze kupic to tarcze zaciski i klocki hamulcowe? Zamienic i wsio pasuje...

dokladnie odkręcisz stare jarzmo ,przykrecisz to od rs ,tylko pamietaj 13 juz nie włozysz

[ wiadomość edytowana przez: RemikGT dnia 2007-05-26 12:45:22 ]

Ok dziękuje bardzo. Wiec muszę najpierw kupić fele bo już przy tych hamulcach jak założyli mi odważniki na alu 13" to je zmieliłem

Cytat:
2007-05-13 21:13:05, fryszard pisze:

No właśnie

jak chcesz mam na sprzedaz komplet 260mm -jest watek w Ogłoszeniach cena atrakcyjna