Szarpanie - PONY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!
Mam ciekawy problem ze swoim kucem. Auto szarpie mi na pierwszym biegu na gazie i tylko na pierwszym biegu. przy minimalnej prędkości jak go tylko przełacze na drugi bieg- jest ok. Na beznynie jest ok. Wygląda to jak jazda na byku. Byłem u magika od gazu i nic nie stwierdził konkretnego tylko to że za każdym razem kiedy go sprawdzał na komputerze to pokazywał rózne odczyty. Poza tym inny odczyt był na analizatorze spalin i inny na komputerze. Sugerował coś z elektryką, kopułka, palec. Sprawdziłem to oczywiście i przyznam szczerze nie wiem jednej rzeczy a mianowicie czy palec w kopułce jest ruchomy czy nie???? U mnie się nie rusza. I oczywiście czy to może być przyczyną?? Pomóźcie bo przyznam ja już zgłupiałem.
Pozdr.

palec porusza się jak silnik chodzi bo rozdziela iskrę na cylindry,
sprawdź-ustaw wolne obroty na parowniku,
skoro na benzynie wszystko chodzi to szukaj w instalacji gazowej, elektryki nie ruszaj, wina na pewno nie leży w aparacie zapłonowym,

sprawdz czy na wstecznym tez ci bryka. raczej masz cos nie tak z lpg (np za bogata mieszanka) a co do instalki elektrycznej samochodu to lepiej nie ruszaj jesli na Pb smiga dobrze.