[KUPIE]Katowice i okolice Pilnie kupie stacyjke do Esperaka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. może być tylko ten element w który wkłada się kluczyk+ oczywiscie kluczyk + immobilizer.

Długo nie dam rady go srobokretem odpalac :/

Kontakt: robertkaluza@gmail.com

Najlepiej osoby z Tychów, Katowic o okolic, zebym mogl wpasc osobiscie
Pozdr.

To nic nie da
Było już poruszane na tym forumie, że nawet jak zmienisz stacyjkę, kluczyk i moduł immobilajzera to fury i tak nie odpalisz
Komputer Esperaka (po prawej stronie pasażera i jego prawej nogi) ma zaprogramowany kod z tejże centralki.
Tak więc nawet po zmianie tych elementów trza jechać do serwisu na wgranie nowych kluczy

Chyba że do nowych kluczy podkleisz transponder ze starych, wtedy Ci moduł immo już nie jest potrzebny (ostaje się stary)

Coraz częściej mnie trafia jak widzę na forumie dziwne opisy "czegoś w czymś"...jakby jeden z drugim pierwszy raz w życiu samochód widział....

Okami wyobraźni...już widzę kolejny wątek (niekoniecznie Twój )

...pomóżcie Koledzy pilnie!...zepsuło mi się to coś czarne kwadratowe co jest koło tego czegoś białego ciepłego nad tym szarym miękkim..

Nie mam do końca pojęcia czego szukasz ale...mni wiency :

- STACYJKA ESPERO -IMMOBILISER S6460010 100.00

- STACYJKA KPL.ESPERO Z IMMOB. 95229489 150.00

JADAR Hurtownia Motoryzacyjna ul.Gałeczki 14 ; 41-500 Chorzow

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2007-05-23 23:49:16 ]

Oj Bodzio.
I po co tyle nerwów.
Przecie robert z kałuży na pisał wyraźnie w temacie że chce kupić stacyjkę. W treści tematu opisał dokładnie element o który mu chodzi.
Może najzwyklej wypadło mu z gowy że ten element, jak domniemam, nazywa się poprostubębenek

Miłej nocy

Cytat:
2007-05-23 23:47:32, bogdan1 pisze:
Coraz częściej mnie trafia jak widzę na forumie dziwne opisy "czegoś w czymś"...jakby jeden z drugim pierwszy raz w życiu samochód widział....

Jezeli chodzi Ci o to, ze napisalem ze sam wkład do stacyjki, to wolałem napisać, bo koles na szrocie jak poprosiłem o stacyjke to mi chciał sprzedać pół kolumny kierownicy. Nistety był bez immobilizera i za 80zł wiec nie kupiłem. A co do nowych części, to byłem w sklepach, i mogą mi ściągnąć takie za ok.120zł, ale w ostatnim czasie tyle kasy władowałem w espero, ze chciałbym to załatwić jak najmniejszym kosztem.

Co do immobilizera, to przeprogramują mi to w pierwszym lepszym warsztacie, czy szukać gdzies warsztatow Daewoo?

Znalazłem gdzieś na forum, ze da sie przełożyć zapadki do nowego zamka tak, zeby działał na stary kluczyk - czy jest to bardzo trudne do wykoniania?

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: robertkaluza dnia 2007-05-23 23:56:23 ]

Cytat:
2007-05-23 23:55:41, robertkaluza pisze:
...Co do immobilizera, to przeprogramują mi to w pierwszym lepszym warsztacie, czy szukać gdzies warsztatow Daewoo? Znalazłem gdzieś na forum, ze da sie przełożyć zapadki do nowego zamka tak, zeby działał na stary kluczyk - czy jest to bardzo trudne do wykoniania? ..

śmiem twierdzić , że Tylko serwisy daewoo

A co do zabawy w zapadki...
sam tego (prawie) na pewno nie zrobisz...ale...Katowice , ul. Wojewódzka 5, tel. 032 251 26 47 / lub ewent. 501 33 80 73 / - oni TAK..

Tyle że muszę Cię zmartwić...będziesz musiał zapłacić...ale taki już los każdego posiadacza samochodu....A Ty piszesz jakbyś w woza zainwestował ostatnio conajmni ze 5 koła....
Najmniejszym kosztem to se możesz sprawić ...dzwonek do roweru

Sorki za sarkazm, bo nikt z nas groszem nie śmierdzi .... ale coś za coś !

Cytat:
2007-05-24 01:25:30, bogdan1 pisze:
A co do zabawy w zapadki... sam tego (prawie) na pewno nie zrobisz...

no bez jaj jasne ze zrobi..przeciez to 10min roboty..skoro ja zrobilem to kazdy zrobi

Cytat:
2007-05-24 02:06:21, qbaj pisze:
no bez jaj jasne ze zrobi..przeciez to 10min roboty..skoro ja zrobilem to kazdy zrobi

A założymy się ?

Cytat:
2007-05-24 02:06:21, qbaj pisze:

Nie każdy jest taki geniusz jak ty

Cytat:
.A Ty piszesz jakbyś w woza zainwestował ostatnio conajmni ze 5 koła.... Najmniejszym kosztem to se możesz sprawić ...dzwonek do roweru Sorki za sarkazm, bo nikt z nas groszem nie śmierdzi .... ale coś za coś !

no to Cie zdziwie, bo ostatnio wladowalem w niego kolo 6000. Co prawda niecałe 5000 bylo z ubezpieczenia po wypadku, ale i tak mam juz dosc ladowania w niego kasy :/

Pozdrawiam

Cytat:
2007-05-24 09:11:00, robertkaluza pisze:
no to Cie zdziwie, bo ostatnio wladowalem w niego kolo 6000. Co prawda niecałe 5000 bylo z ubezpieczenia po wypadku, ale i tak mam juz dosc ladowania w niego kasy :/ Pozdrawiam

Wniosek z tego , że z własnej swojej kieszeni wydałeś na auto...ok.1 kzł...i co??..mamy być w szoku ??..(i jeszcze pewnie to wydatki z ostatniego półrocza do których byłeś zmuszony wyłącznie z powodu wypadku ?)
Proszę, daj spokój...ta argumentacja do nikogo nie trafi.
Jeszcze raz powtórzą...chcesz jeżdzić autem (starym, nowym - nieważne!) ...musisz się liczyć z wydatkami w określonej wysokości.

Lepiej napisz czy przydadzą sie namiary i ewent. co i za ile w końcu załatwiłeś ?

Pozdrawiam z Katowic

Cytat:
2007-05-24 10:44:42, bogdan1 pisze:
Wniosek z tego , że z własnej swojej kieszeni wydałeś na auto...ok.1 kzł...i co??.

1000 dołożyłem zeby go doprowadzic do stanu sprzed wypadku. Do tego doszły wymiany:
sprzęgło kompletne, opony, olej, tarcze+klocki itp. itd.
i założyłem instalacje gazową, więc wydałem na niego naprawde dużo, ale skonczmy ten temat, bo sie robi Off topic.
Wazne ze ma działać. Kase na nowe części moge wydać jeżeli chodzi o rzeczy typu opony, klocki, cześci silnika, zawieszenia itd. , ale stacyjka nie wpływa w żadnym stopniu na bezpieczeństwo ani na prowadzenie, więc nie widzę sensu kupowania nowej.

A co do zamka to narazie jestem umowiony z kolesiem z Katowic, ale dopiero na piątek bo teraz jest gdzieś w trasie.

Mógłby ktoś wytłumaczyć jak sie wymienia to wnętrze bębenka?

Pozdrawiam

Cytat:
2007-05-24 11:39:28, robertkaluza pisze:
...ale stacyjka nie wpływa w żadnym stopniu na bezpieczeństwo ani na prowadzenie, więc nie widzę sensu kupowania nowej.

I tu się można zdziwić.
Używana stacyjka (niewiadomo jak często - auto odpalane dwa razy w ciągu dnia czy kilkanaście razy - Taxi) potrafi pęknąć - bębenek.
Kólko się zamyka a Ty na wczasach zamiast zażywać relaksu szukasz stacyjki Daewoo.
Czy wydatek 100 czy 150 dingów jest aż tak wygórowany za "święty spokój"

Cytat:
2007-05-24 12:33:42, krzychu_ch pisze:
I tu się można zdziwić. Używana stacyjka (niewiadomo jak często - auto odpalane dwa razy w ciągu dnia czy kilkanaście razy - Taxi) potrafi pęknąć - bębenek. Kólko się zamyka a Ty na wczasach zamiast zażywać relaksu szukasz stacyjki Daewoo. Czy wydatek 100 czy 150 dingów jest aż tak wygórowany za "święty spokój"

najwyraźniej tak... choć tego nie rozumiem to może pomoge troszkę

klikkk

Cytat:
2007-05-24 15:07:09, Kolber7 pisze:
najwyraźniej tak... choć tego nie rozumiem to może pomoge troszkę klikkk

Chyba Ci padło na łeb! ...60zł ???!!

...za 6 to może by i było dobrze ...może...

Cytat:
2007-05-24 15:07:09, Kolber7 pisze:
najwyraźniej tak... choć tego nie rozumiem to może pomoge troszkę klikkk

Dzięki. Jak nie uda mi sie z tą w katowicach, to ją kupie

Pozdrawiam

Cytat:
2007-05-24 15:11:55, bogdan1 pisze:
Chyba Ci padło na łeb! ...60zł ???!! ...za 6 to może by i było dobrze ...może...

jak widać wcale dla kolegi Roberta ta cena nie jest wygórowana

Debilizm

Kupić szmelc za 60 złoty a kupić nówkę za 100

Żeby to tylko nie była "pozorna oszczędność"

Dobra juz nie jedzcie po mnie za to, ze chce uzywaną kupic.

Mam za to inne pytanie, czy bębenek jest taki sam w 1.5 i 1.8?

Pozdrawiam

Cytat:
2007-05-25 00:10:22, robertkaluza pisze:
Dobra juz nie jedzcie po mnie za to, ze chce uzywaną kupic. Mam za to inne pytanie, czy bębenek jest taki sam w 1.5 i 1.8? Pozdrawiam

robert..taki sam..i taki sam jest w matizie..szukaj do matiza bedzie prosciej...cena to okolo 90zl..nie kupuj uzywki..jak sie calosc wymienia to gdzies kiedys pisalem..poszukaj w wyszukiwarce