Przewoz kupowanego samochodu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Mam nastepujaca zagwostke. Samochod jest sprowadzony z Niemiec, stoi sobie kolo ZG, a jak wiadomo jestem z Wawy. Teraz mam pytanko, jak mozna legalnie zrobic by wsiasc do samochodu i spokojnie nim przejechac do domu? Oczywiscie pojechac raz do ZG, a nie dwa, gdzie za pierwszym biore dokumenty i normalnie ja rejestruje i wykupuje OC W koncu jakos ludzie z zagranicy przyjezdzaja do PL bez problemow

pozdrawiam

tak szukalem w necie info o kosztach rejetracji i normalnie mnie krew zalala jak zobaczylem cene wyrobienia kawalka tektury
koszty rejestracyjne
a jeszcze bede musial doliczyc akcyze, ale to juz drobne w stosunku do reszty

tabelka stara i zdezaktualizowana.
koszt zarejestrowania auta powinien Ci się zamknąć w granicach 1000-1100zł (recykling, karta pojazdu, blachy, dowód, akcyza itd).

Trochę enigmatycznie napisałeś - ZG to Zielona Góra, ZaGranica, ZachodniaGranica czy ZarąbisteGórki?
Samochód jest wyrejestrowany i bez blach tymczasowych?
Można generalnie wykupić OC na okres np jednego miesiąca i na takim czymś dowieść do Wawy.

ZG czyli Zielona Gora
rejstracja 1100 no ladny tani kraj, tyle prawie co samochod
Samochod jest sprowadzony z Niemiec i nie byl zarejetrowany, jest bez blach, przywieziony na lawecie. A mozna takie cos wykupic bez zadnych papierkow? Sadze ze raczej nie, bo wysokosc OC zalezy od pojazdu, no chyba ze tymczasowe jest jaies specjalne. Blachy tez mozna wziac tymczasowe bez dokumentow? Tez watpie
Najpewnie zrobie tak, ze w srode pojade zobaczyc auto, najprawdopodobniej podpisze umowe, wezme papiery, zarejstruje, oplace OC, pojade pociagiem do ZG i wroce samochodem
Pewnie jeszcze dojdzie mi tlumaczenie papierow, kumpel zaplacic 240zl za to. Jak sobie mysle o tych kosztach, to mnie krew zalewa. W zasadzie prawie 1,5k za wydanie 3 karteczek

eee, tak jak pisalem - max 1100 ze wszystkim, tlumaczenie papierow wyszlo 80pln z tego co pamietam, ale np do przegladu pan diagnosta nie potrzebowal wcale przetlumaczonego Briefu.
W Wwa moze takich drogich tlumaczy macie sprobuj zalatwic to w Zielonej od razu. Pozatym rejestracja z tydzien Ci zajmie - zwolnienie z VAT odebrac ze skarbowki, bez wtykow samo to trwa kilka dni.

Wersja hardcore - wykupic to OC 'wyjazdowe' miesieczne, zalatwic skads szwabskie blachy wywozowe i spokojnie 90km/h jechac do Wawki liczac na to ze sie uda.

jak mam isc na hardcore, to biere moje tablice od Omy 2.0 i jade Kiedys ojciec dla papiery od Zafiry 2.2 jak jechal Omega i nawet nie zauwazyli

Witam.
Nie jestem pewny na 100%, ale do kolekcji trzeba dołączyć przegląd pojazdu. Bez tego nie możesz poruszać się po drogach publicznych.Weś swoją omcię, pożycz wózek do holowania zapinany na hak i przywieś nowy nabytek do W-wy.

Witam.
Nie jestem pewny na 100%, ale do kolekcji trzeba dołączyć przegląd pojazdu. Bez tego nie możesz poruszać się po drogach publicznych.Weś swoją omcię, pożycz wózek do holowania zapinany na hak i przywieś nowy nabytek do W-wy.

A na przyczepę do holowania do omy to nie trzeba czasamy B+E ?

A jak fatboy kupił drugą omę, to ja bym wziął tablicę ze starej i pojechał szkoda czasu i pieniędzy.

[ wiadomość edytowana przez: Wiktorzi dnia 2007-06-21 12:50:29 ]

w wersji hardcore mam przeciez przegląd swojej Omy

fakt, a który niebieski będzie sprawdzał numery nadwozia ? Przecież omy A się już nie kradnie

no dokladnie Mi jeszcze nigdy nie sprawdzali, a ze 2-3 kontrole juz mialem. W ogole bede zasuwal na starych papierach

To pochwal się co kupiłeś , że oma to już wiemy.

A czemu aż w Zielonej Górze ?

to postaraj się jeszcze dokładnie zakurzyć nowe autko, żeby kolor
nadwozia cię nie zdradził

A gdzie teraz masz kolor w nowym dowodzie, jak nawet numerów silnika nie ma, tylko moc

spokojnie spokojnie jeszcze nie kupilem, ale jestem blisko. Popatrz sobie na ogloszenie S omega 3000 by xiadz w Sprzedam/Kupie
W srode ja obejrze i wtedy bedzie mozna mowic czy kupie czy nie. Myslalem ze jest szansa by ja wziac w srode juz, ale jak widze dupa blada nie ma szans