Wałek rozrządu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No to tak: wymieniłem wraz z pomocnikiem (czyt. Angel) wałek rozrządu i popychacze. Troche roboty było ale teraz silniczek chodzi cichutko, a jak wygląda czyściutki robota wiadomo kogo. Nie cieknie spod pokrywy rozrządu. Miejmy nadzieję, że troche tak pochodzi.

Cytat:
2003-01-05 19:26:43, Jimmy22 pisze:
No to tak: wymieniłem wraz z pomocnikiem (czyt. Angel) wałek rozrządu i popychacze. Troche roboty było ale teraz silniczek chodzi cichutko, a jak wygląda czyściutki robota wiadomo kogo. Nie cieknie spod pokrywy rozrządu. Miejmy nadzieję, że troche tak pochodzi.

To wszystko zasługa Angel ofkorz

No ktoś tą szyją musi być.....

A przez szyję płynie krew do niby tej mądrzejszej części

Racja, racja....oby tak dalej.

Ja myślę, że nie oby... Bo co będzie jak krwioobieg odetnie?

Jaki silnik ?
Powiedz ile kosztowały częsci ???
Były jakieś problemy ???

Pozdrawiam
CODI

O ile wiem, to 1,4 CVH

...somethin' burnin'...
...WilK...
FEFK #002

Tak silnik 1,4 CVH. Wałek 315zł jakiejś Szwajcarskiej firmy TWR, popychacze Febi 200zł. Wymieniłem jeszcze pasek rozrządu. Problemy raczej nie, jedynie z odkręceniem koła rozrządu z wałka. A po co chcesz wymieniać?

pewnie też chce mieć czyściutki

Kurde ja tez musze chyba cos zrobic z popychaczmi ale walka to mi sie nie chce ruszac bo to juz prawie kapitalny remont silnika, wiec tylko jedno pytankon popychacze 200 ale za jeden?

200 za komplet , w KarFORD (w Karpaczu ) mają stosunkowo tanie części (25 za sztukę)

Cytat:
2003-01-05 22:00:12, Duck pisze:
Kurde ja tez musze chyba cos zrobic z popychaczmi ale walka to mi sie nie chce ruszac bo to juz prawie kapitalny remont silnika, wiec tylko jedno pytankon popychacze 200 ale za jeden?

Ależ wymienić wałek w CVH, to chwila moment

Cytat:
2003-01-06 03:08:38, WilK pisze:
Cytat:

Ależ wymienić wałek w CVH, to chwila moment Osłona paska siup, luzujemy napinacz, ustawiamy 1 garnek na ZZ, wszucamy jedynkę i ręczny. Pokrywka zaworów siup, aparat zapłonowy siup, pasek siup, oczkowe 41 i19 do odkręcenia koła rozrządu. Dzwikienki zaworowe siup (tylko ustawiamy tak jak odkręcaliśmy), popychacze siup i płytka blokująca siup i cały wałek nam wychodzi w kierunku aparatu. Jeczcze można przy okazji wymienić uszczelniacze.

SIUP

Pytaliście dlaczego pytam. A w związku ze sprawą o której pisałem tydzień temu. Coś mi w autku dzwoni a ktos wspomniał że moga to być szkalnki i popychacze. Zastanawiam się jakie mogą być ew koszty naprawy. Widzę z opisu ze to dość proste no ale w Zetecu chyba juz nie

Pozdrawiam
CODI

To co pisze to tylko przypuszczenia. Wydaje mi się jednak, że w Zetec'u wałki są na górze głowicy a nie w środku. Jesli tak rzeczywiście jest to robota jest jeszcze prostsza. Jednak koszt większy niż u mnie, proste równanie dwa razy więcej zaworów co najmniej dwa razy większy koszt.

Cytat:
2003-01-06 03:14:18, WilK pisze:
Cytat:
2003-01-06 03:08:38, WilK pisze:
Cytat:

Ależ wymienić wałek w CVH, to chwila moment Osłona paska siup, luzujemy napinacz, ustawiamy 1 garnek na ZZ, wszucamy jedynkę i ręczny. Pokrywka zaworów siup, aparat zapłonowy siup, pasek siup, oczkowe 41 i19 do odkręcenia koła rozrządu. Dzwikienki zaworowe siup (tylko ustawiamy tak jak odkręcaliśmy), popychacze siup i płytka blokująca siup i cały wałek nam wychodzi w kierunku aparatu. Jeczcze można przy okazji wymienić uszczelniacze.

SIUP

Toz to głównie na siup'ie polega - banał

Pozwolę sobie odkurzyć stary wątek... Czy w 1.4 CVH z 1995 r. faktycznie wałek rozrządu wyciąga się w kierunku cewki zapłonowej? Bo aparatu zapłonowego przecież nie posiadam Gdzieś doszły mnie słuchy, że wystarczy zdemontować zbiornik z płynem chłodniczym i bez demontażu głowicy i w tą stronę się da Wszelkie sugestie mile widziane