MotoNews.pl

Bagaznik dachowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
może ktoś z warszawy i okolic ma bagażnik dachowy który mógłby pożyczyć w okresie od 19 lipca do 31 lipca . Będę bardzo wdzieczny.

bagarznik tak na 99%
mocowanie dachowe nie
Kriss mamy bagar ponad 500 litróff on niegadaj ze sie nie pakujesz do niego

[ wiadomość edytowana przez: Kula69 dnia 2007-05-31 19:17:03 ]

ja mam..chodzi ci pewnie o belki dachowe..mam..ale nie wiem czy chcesz go uzywac..ja po nim mialem slady na dachu..znaczy nadal mam...

ale jak chcesz to nie widze problemu

Cytat:
2007-05-31 23:42:03, qbaj pisze:
ja mam..chodzi ci pewnie o belki dachowe..mam..ale nie wiem czy chcesz go uzywac..ja po nim mialem slady na dachu..znaczy nadal mam... ale jak chcesz to nie widze problemu

Potwierdzam, te ślady mnie też dopadły. Espero jest kompletnie nie przystosowane do montażu belek dachowych.

Cytat:
2007-05-31 19:13:15, Kula69 pisze:
bagarznik tak na 99% mocowanie dachowe nie Kriss mamy bagar ponad 500 litróff on niegadaj ze sie nie pakujesz do niego

Ale rowery nie wejdą...

Cytat:
2007-06-01 10:51:34, kisztan pisze:
Potwierdzam, te ślady mnie też dopadły. Espero jest kompletnie nie przystosowane do montażu belek dachowych.

a niby jak by miało być -fabryczne relingi czy jak?
Można bagażnik założyć bez problemu robi się to w 10 min. i jest przydatny - rowerów do bagażnika nawet w espero nie upchniesz

[ wiadomość edytowana przez: rudi dnia 2007-06-01 16:29:05 ]

ja z dwoma rowerami poradzilem sobie inaczej: zdemontowalem z tylu siedzisko oraz oparcie i tam postawilem 2 rowery (kola zdemontowane lezaly oparte o rowery) do tego jakis karton w newralgicznych miejscach coby lancuchem nie napaskudzic, a na koniec przypialem to wszystko pasami

jak dojechalem wyciagnalem rowery nie upaskudzone zadnymi robalami i w trasie nie mialem dodatkowych oporow powietrza czytaj nizsze spalanie

PS rowerki zapewne by sie zmiescily bez demontazu tylu, ale za to moglyby utrudniac widocznosc i trzebaby je wtedy lepiej zabezpieczyc, coby nie nabrudzily

-----------------
..:: Tylny napęd jest jak seks... Po co na ręcznym? Jak można dać w pizd*** ::..

Cytat:
2007-06-01 15:47:22, lothaar pisze:
Ale rowery nie wejdą...

Jeden wejdzie na pewno... Sprawdzałem W dodatku mam tam butlę z gazem. Koła oczywiście odkręcone.

jade w cztery osoby dorosle i dziecko wiec moge sie z tymi zabawkami nie zapakowac

Cytat:
2007-06-01 15:51:34, rudi pisze:
a niby jak by miało być -fabryczne relingi czy jak? Można bagażnik założyć bez problemu robi się to w 10 min. i jest przydatny - rowerów do bagażnika nawet w espero nie upchniesz [ wiadomość edytowana przez: rudi dnia 2007-06-01 16:29:05 ]

nie w tym rzecz..chodzi o miekki lakier i konstrukcje bagaznika ktora opiera caly ciezar bagazu na czterech niewielkich bazach...to powoduje ze po zdjeciu bagaznika zostaja slady..

nie musi byc belek ale niektore auta maja fabrycznie w dachu miejsa na bagaznik

W razie czego również służę bagażnikiem.
U mnie nie było specjalnych problemów z odkształceniami dachu, więc mam nadzieję, że i Ty się ustrzeżesz.

Pozdrawiam - SpeedR

Do baznika była lepsza nexia bo miała reling czy jak sie nazywa to miejsce Espero niestety lakier mozna uszkodzic. U nas rozwiazalismy ten problem tak ze tych miejsca była przyklejona tasma jaks trwała czarna - pare lat sie utrzymała a teraz juz nie jedzimy z bagaznikiem bo nikomu niechce sie zakładac a poza tym chyba nawet uszkodzony jest

Wiec polecam wczesniej poprzyklejac tasme łatwiej usunac tasme niz rysy lakieru

Ja kupiłem 6 lat temu do Suzuki Swift- belki pasują wożę 3 rowery i nie mam wgnieceń ani obtarć lakieru.Bagażnik kupiłem w Wawie ul. Zwycięzców blisko Wału Miedzeszyńskiego (Saska Kępa).Jak byś nic nie mógł pożyczyć to daj znać ja wyjeżdzam 3 Sierpnia. Pozdrowienia.