Czy to dziala naprawde?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://moto.allegro.pl/item198204094_korozji_mowimy_stop_esa_promocja_od_tc4_.html

tak łatwiej
klik

KLIK

Nie.

jak dla mnie to jakas sciema

błehehehehe, tak samo jak antyradar w spayu

dokładnie albo chip tuning + 30 koni za 5 zł

te 70+przesylka zainwestuj w szpachle i lak
lepiej na tym wyjdziesz

nie no narazie nie musze inwestowac w szpachle i lakier bo narazie moj essi sie 3 ma ale tak z ciekawosci sie pytam bo znalazlem to na allegro

Nie wiem, czy to urządzeni zlinkowane przez Ciebie działa, ale wiem że ochona katodowa, ktora jest opisana w podanej aukcji, działa w rzeczywistości. Polega to na stworzeniu ogniwa( metal poddany ochronie i dodatkowa elektroda), w którym będzie roztwarała się (korodowała) tylko ta dodatkowa elektroda w środowisku elektrolitu (woda z powietrza z "dodatkami"). Takie systemy są stosowane do ochrony m.in. rurociągów, które z racji swojej lokalizacji narażone są na korozję. Okręty także zabezpiecza się w ten sposób.

Generalnie pomysł jest dobry, natomaist nie wiem jak wygląda w praktyce to urządzenie

Jeżeli pomyliłem jakię pojęcia, przepraszam, chemię na studiach miełem ponad 6 lat temu

kolego dobrze mowisz

jesli tez dobrze pamietam to tez cius bylo o galwanizacji i jesli dobrze kojarze to w podobny sposob sie chromuje niektore elementy

pozdrawiam

Gdyby to naprawde działało to wszyscy by tego uzywali i nikt nie miałby problemów z rudą

Nie wiem czy to działa a to że akurat wszyscy tego nie używają niczego nie dowodzi.Wiele jest rzeczy nowych lub starych a ludzie nie maja przekonania .Facio sprzedał trochę tego i negatywow nie ma...
Może to działa albo ludzie nie chcą sie przyznać że sie dali nabrać?

Bo każdy wystawia komentarz po otrzymaniu przedmiotu, a nie po 3-5 latach, gdy sprawdzi, czy działa...

To nie galwanizacja, tylko elektroliza. Woda ma budowę dipolową. I pod wpływem pola elektrycznego jest rozbijana i przyciągana... Tą samą metodą osuszano kiedyś budynki. Może pamiętacie kamienice nawiercone na wysokości około 1m z powkładanymi do otworów elektrodami i spięte to było przewodami.
A swoja drogą to widziałem takie cudo w polonezie. W życiu nie widziałem tak zżartego poloneza

ściema jakich dużo na allegro a te barany w to wieżą, tak jak pisali poprzednicy, chip tunning, anty radar w sprayu czy magnetyzery itp. podobne wynalazki z dziedziny motoryzacji. Ale za jedno ich podziwiam, ze potrafią taki kit ludziom wciskać a drugie że ludzie są tak omotani że to kupują

Jakbyś zakopał esa w ziemi albo zatopił w wodzie to by działało. Ochrona katodowa to nie bezpośrednia ochrona przed rdzą a przed jednym z czynników który je powoduje. I niestety na wolnym powietrzu nie działa bo trudno tu o tzw. prądy błądzące.
I tak naprawdę trzeba być skończonym kretynem aby to kupić za takie pieniądze i do tego jeszcze się chwalić że działa