| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2007-05-28 22:44:52 Witam!!
W moim MB 190 2.0D od momentu kupna cieknie chłodnica wody. Póki co dolewałem, ale szykuje mi się większa trasa także lepiej wymienić
Planuję zakup cłodnicy Nissensa, ale z racji tego, że nie znalazłem d tej pory sklepu z jakąś normalną ceną(Nissens 520zł) rozważam zakup tańszych produktów: Oryginał - 450zł - ale nie są chyba za dobre skoro u mnie już leje
Zamiennik z allegro Miał ktoś do czynienia z tą firmą i ich produktami?? Cena zachęcająca
Mimo wszytko większe zaufanie mam do Nissensa, także jakby ktoś miał dojścia do tych chłodnic w dobrej cenie(najlepiej ze Śląska) to byłbym zobowiązany. Autko:Mercedes-Benz Model:190 W201 Silnik:2.0D manual bez klimy(tzw. demon szybkości )
rocznik:1993 Pozdrawiam PS. ...a może brać tą tanią z allegro???
|
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2007-05-28 23:47:09 Znalazłem na allegro :
BEHR Gościu mi proponuje chłodnicę BEHR'a do moejgo modelu z przesyłką za 540zł
Co Ty na to Tomek??
Brać?? |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-05-28 23:50:55
Znajomy włozył nissena za 314zł do e34 525 jakies 2 lata temu i puki co nie płacze zeby mu cos sie działo |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2007-05-29 00:05:19
Jeżeli ta za 450 o której pisałeś wcześniej to też oryginał - to nie
Jeżeli tamta jest prawie oryginalna, to bierz behra, nie znam cen częsci do mesia. Ze stereotypów i zasłyszanych gdzieś tam informacji wiem że są drogie....ale drogie też miały być do BMW i co i kupa, są tanie
Poszukaj, podzwon po hurtowniach, zobacz gdzie bedą mieli najtaniej, ale kup BEHR lub LR - czyli firmy produkujące częsci na pierwszy montaż |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2007-05-29 00:19:01 Dokładnie tak samo myślałem na temat cen części jak już miałem poprzedniego Merca, że będą drogie a tu miłe zaskoczenie
Ceny częsci prawie takie jak do espero a niekiedy i tańsze. Do poprzedniej moejej 190-tki klocki hamulcowe kupiłem za 33zł (kupiłem taką taniochę bo szedł do żyda a już było słychać )
2 tyg. temu w tym co mam teraz wymieniłem też klocki, ale z racji tej że to "dla siebie" to kupiłem Lukasy za 85zł także też tanio
Najlepsze jest to że ten stare Merce to sa proste jak cep, także wszystko można praktycznie samemu robić
PS. Jutro jade do tego mojego speca - co mi to chciał za oryginał pocisnąć za 450zł?? [ wiadomość edytowana przez: Pepton dnia 2007-05-29 00:20:59 ] |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-05-29 08:35:38
mnie skraplacz nissens wytrzymał pół roku Kupiłem na allegro od tego sprzedawcy Zamiennik z allegro tania chińska podróba, ale rozebrałem go i obejrzałem sobie... Kurna chata, tam nie ma się co popsuć, problem tylko w tym, że stal styka się z aluminium i się robią cyrki. Więc odseparowałem stal od aluminium, zobaczymy co z tego będzie. |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2007-05-29 11:14:59 Podaj VIN Merca i numer tej chlodnicy oryginalnej jaka chcesz kupic.
|
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2007-05-29 22:36:16 Byłem dzisiaj u mojego "speca" spytać co to mi chciał za "oryginał" wcisnąć za 450zł...
.... i miłe zaskoczenie - ten oryginał to BEHR tylko że za 480zł a nie 450zł.
Zamówiłem, także w piątek będzie juz założona
Cena chyba dobra co??
PS. Ponoć dał mi bardzo promocyjną
On też twierdzi, że Nissensa do Behr'a nie można nawet porównywać [ wiadomość edytowana przez: Pepton dnia 2007-05-29 22:36:55 ] |
adid11 ESPERO 2.0 CD LPG Jaworzno | 2007-05-29 23:33:57
Robert_S napisz prosze, w którym miejscu styka się ta stal z aluminium i jak to odseparowałeś. Bo niedawno założyłem skraplacz nissens-a (mówiłem mechanikowi że te skraplacze nie mają dobrej opinii - a on na to że nissens podobno poprawił wadę konstrukcyjną i i te nowe skraplacze nissens-a już są ok). Ale chciałbym to sprawdzić jeszcze organoleptycznie. |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2007-05-30 09:40:55 Podaj VIN i nr tej chlodnicy BEHRA to Ci sprawdze czy dobra zamowiles.
To wcale nie jest takie proste dobrac chlodnice do konkretnego auta. |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2007-05-30 21:50:50 Gościu który mi to zamawia siedzi w Mercaach od lat
Jakby nie pasowała to mu ją odwiozę z powrotem i się będzie on martwił a nie ja
Chodziło mi tylko czy 480zł to cena dobra...
PS. Tak swoją drogą to jakby ktoś chciał to warsztat naprawdę godny polecenia |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-05-30 22:21:57
aluminiowy jest rdzeń skraplacza. Tworzą go dwie wężownice, jedna powyżej połowy, druga poniżej, no i lamelki. Stalowe są boczne obramowania oraz śruby. Odkręciłem te stalowe boczki i pomiędzy nie a aluminiowy rdzeń podłożyłem grubą folię pcv. Podobnie postąpiłem ze śrubami mocującymi boczki oraz wentylator - zrobiłem z folii "rurki" tak, aby gwint nie miał szans zetknąć się z aluminium. Nie wiem co to da, ale że jestem kombinator to sobie tak zaeksperymentowałem. Jeśli skraplacz padnie od tej przeróbki - zamontuję nowy (gwarancję raczej straciłem na skutek tej przeróbki) ![]() |