Spray - dobry i w kolorze naszego espero (bugund)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koledzy czy jest na rynku jakis spray ktory pasowalby do naszegokoloru chodzi o ciemny burgund - metalik. Chcialbym zrobic troche zaprawek a nie bardzo mam kase zeby oddawac do lakiernika. Moze znacie takie spary'e.

Prywatne moje zdanie: nie radzę.
Ja ostatnio wkopałem się w spraye i skończyło się na tym, że spolerowałem wszystko. Spray metaliczny trzeba potem spryskać lakierem bezbarwnym i dopiero wszystko polerować. Problem polega na tym, że jak się za mocno potrze i dojdzie się do lakieru, to ten sukinkot zaczyna się odbarwiać. Nie warto. Lepiej pędzelek i delikatne zapraweczki, a potem troszkę polerowanka. Na prawde mniej widać.
Pozdrawiam.

No tak ale ja mam ta klamke zrobic to bedzie kawalek blachy.
Sugerujesz ze trtadycyjna metoda a potem polerowac, taka pasta do niwelacji rys? czy jakas polerujaca?

A malowanie? A jak i czym polerujecie??? Ostatnio wykonalem zaprawke w dachu, jednak po starciu rdzy zostal maly dolek. Czy mozna jakos wypolerowac blache na rowno juz po wymalowaniu tak, aby nie zostal slad?

Nie wiem CO i jak DUŻO masz do polakierowania. Jesli to są głębsze rysy, czy nawet większe odpryski, po przejściach ze sparyem robiłbym tradycyjnie. Pędzelek, ale bardzo delikatnie i tak, żeby farba dobrze wypełniła ubytek. Potem pasta lekko ścierna. Odkryłem, że nieźle idzie wacikiem. Wcześniej można zmoczyć trochę to miejsce.

Co do past polerskich to słyszałem o Auto Max, że niezła, ale nigdzie jej nie widziałem, więc kupiłem coś z supermarketu. Tam jest tego sporo.

Dzieki za pomoc jak tylko skoncze sesje to zabieramsie sie za zaprawki!!!!

Ja rozniez dziekuje, moze ta pasta sprobuje uzyskac lepszy efekt, choc z nia trzeba podobno bardzo uwazac