Problem ze sprzęgłem...proszę o pomoc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Mam problem ze sprzęgłem. Smochód to Toyota Corolla 1.8 diesel. Rocznik 1989. Po wlaniu nowego płynu (Hipol ATF IID) sprzęgło to chodzi jak w smole. Po kilku killkunastokrotnym naciśnięciu sprzęgła dochodzi do momentu gdy nie można docisnąć sprzęgła do końca, jak sie pusci i poczeka kilka sekund to potem znowu wchodzi do konca ale tak jak wczesniej wchodzi bardzo ciężko. Czy ktoś może miał iedyś taką sytuacje lub wie jaka może być przyczyna ? Pozdrawiam.

A kto zalecił wlewać do układu sterowania sprzęgła olej Hipol® ATF II D ??????? Tam się stosuje zwykły płyn hamulcowy DOT 4.

Bo chyba dobrze zrozumiałem że chodzi o wymianę płynu w układzie sterowania sprzęgła.

[ wiadomość edytowana przez: kajjo dnia 2007-12-14 19:08:46 ]

Tak dobrze zrozumiałeś. Chodzi o płyn do pompy sprzęgła. A zalecił pracownik stacji benzynowej . Myslisz ze możliwe ze to przez ten olej ? Sprobuje jutro wypompowac caly i zaopatrze sie w ten o którym wspominasz. Zobaczymy jaki bedzei efekt. Dzieki za zainteresowanie sie tematem.

MISIEKII:
Masakra! Oczywiście że tam się nie leje takiego oleju! Olej który wlałeś stosuje się do skrzyni biegów...

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-12-20 19:38:51 ]