| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sq9vix Kraków | 2007-06-05 22:24:29 Filtr wymieniany, nic nie regulowalem.
Swiece wymienione na nowe, kable niestety jeszcze nie. Kopulka wyczyszczona jak i palec rowniez. Instalacja wydaje mi sie ze jest ta Blitz choc sprawdze to jeszcze. Na wezu do miksera jest silnik krokowy. Sprawdze to jutro. Instalacja Byla montowana 1,5 roku temu. Nie orientujesz sie moze ile kosztuje blos evolution? Ten zwykly widzialem ze jest w granicach 300zl do dostania. Nurtuje mnie jeszcze jeden mankament. Po przelaczeniu na gaz zamin silnik dostanie odpowiednia dawke prawie zazwyczaj mi gasnie. A jak podtrzymam na gazie to jest takie samo przerywanie jak w opisywanym probleme ale ustepuje po 1-2s niezaleznie od obrotow. Jest tak od nowosci. Gosc od instalacji mowil ze to tak musi byc. Ale czy na pewno? Wydaje mi sie ze to wlasnie silnik krokowy otwiera za pozno doplyw gazu. |
holland2 opel vectra B Dębica | 2007-06-05 23:07:30
- po wymianie filtra powietrza zawsze nalezy regulować instalację mixerową... - szkoda że stare kabelki... - jak stara jest ta kopułka??? czasami są micro pęknięcia i czyszczenie na nic nie pomoże... to samo z palcem...
- zwiększ czas nakladki paliw w emulatorze wtryskiwaczy o ile taki jest... wcześniej proponuje jednak wyregulować skład spalin na LPG |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2007-06-06 01:13:35 Czas nakladki paliw to chyba nie w emulatorze wtryskiwaczy tylko w komputerze - gdzie jest zakladka przejsc paliw
A co do blosa - to który w koncu lepszy - zwykly czy ten evolution z silnikiem krokowym (mam BRC Just) - tak sie nad tym zastanawiam bo niedługo zaczne się nogami odpychac dla lepszego odjazdu mojej maszyny ![]() |
gondoljerzy galant 2,0 LPG / Alm ... Łomża | 2007-06-06 08:47:35 Totalni partacze musieli Ci ten gaz zakładać. Nakładanie paliw to raz, prawdopodobnie za niskie ciśnienie parownika lub za duży mikser to dwa. Jesli nie wyregulowali nakładania paliw to w komputerze gazowym reszta też pewnie do poprawy.
Co do Blosa to moim zdaniem najpierw doprowadź do porządku to co masz, a jeśli nadal nie będziesz zadowolony to wtedy kombinuj. |
sq9vix Kraków | 2007-06-06 08:58:35 OK. Dzieki za duzo infomracji.
Moze znacie kogos w krakowie kto sie na tym zna i kogo mozecie mi polecic bo nie chce jechac tam gdzie zakladalem gaz... I Jeszcze napiszcie co wymienic przed regulacja gazu zeby pozniej nie trzeba bylo kolejny raz regulowac. Chcialbym to raz do porzadku doprowadzic... Ide sprawdzic jaka mam instalacje... Pozdrawiam |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-06-06 09:21:51 Rafalko, gwoli ścisłości. Czas nakładania paliw ustawia się w emulatorze wtrysków, a że większość komputerków LPG ma go "wbudowane" to inna para kaloszy .
Sq9vix (kurcze, skąd Wy bierzecie takie Nicki - bez urazy, ciężko zapamiętać) przed regulacją, dobrze byłoby wymienić filtr gazu, powietrza, jeśli świeczki mają już swoje na karku, to też do wymiany, kopułka i palec do przeglądu ewentualnie wymiany. Spuścić syf z parownika (jeśli jest taka możliwość, bo nie wszystkie parowniki na to pozwalają ). A teraz na regulację do porządnego warsztatu. Niestety nie znam Krakowa i w wyborze Ci nie pomogę . |
sq9vix Kraków | 2007-06-06 09:32:09 Instalacja BRC Just. Parownik 100kW (autko ma 125 HP).
OK. Dzieki za pomoc. A czy kablami do swiec warto sie zainteresowac? Sa chyba od nowosci Swiece wymienilem jakies 500km temu (nic nie pomoglo).
Mimo wszystko moze ktos zna kogos z krakowa, lub moze polecic jakis warsztat gdzie ta regulacja bedzie fachowa... Czekam na info. |
holland2 opel vectra B Dębica | 2007-06-06 13:02:57
To jest Człowiek który pisze same mądre rzeczy. Pozdro Danielu... dodam tylko tyle że w BRC jest akurat dwie możliwości..albo emulator HI-MM i nakładka paliw ustawiana w programie albo emulator "S".. który ma trymerek Panie rafalko...również pozdro... |