Punto 2 jaka instalacja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kto poradzi -czy w ogóle zakładać / 10000 km rocznie /

jaką ? czy sekwencję czy zwykłą
auto z 2002 roku silnik 1.2
Może ktoś zna dobrego gazownika z Krakowa ?

Moim skromnym zdaniem, jeśli gazować takie autko to tylko sekwencją. Niestety nie znam Krakowa. Ale co do doboru instalacji to raczej poszukaj porządnego zakładu, a ten już odpowiednio dobierze instalkę.

Przy 10000km rocznie to 100 lat bedzie ci sie ta instalka spłacala. Ile to autko Ci pali? więcej niż 6 l/100km? bo jesli nie to naprawde nie warto. policz jeszcze droższe przeglądy i przeglądy instalacji w okresie gwarancji przez 2 lata. Szkoda zachodu.

Z grubsza licząc instalka powinna się zwrócić po 3 latach, ale faktycznie przy takim przebiegu rocznym, spalaniu w granicach 7 litrów i jak jeszcze na dodatek zimą robi krótkie odcinki to gazowanie jest trochę niezasadne.
Inna sprawa, że jak się zajeżdża na stację benzynową to jakoś tak lżej się robi na duszy przy tankowaniu LPG .

dzięki wszystkim muszę się porzadnie zastanowić

oplaca sie napewno ja tez mniej wiecej tyle kilometrow robilem rocznie ale jak zalozylem instalacje robie duzo wiecej i nie szkoda mi mam fiata albea wiec bardzo podobne auto benzyny palil mi 8 litrow gazu 10 wiec wychodzi okolo 18 zl 100km fakt zima jest gorzej bo czasami 2-3 km jezdze na benzynie ale i tak jestem zadowolony mam instalacje kme i jestem bardzo zadowolony
Pozdrawiam