Opel Corsa 1.0 (X10XE) dziura w przyspieszaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
jestem uzytkownikiem corsy od mniej wiecej miesiaca i mam nastepujacy problem:
samochod po rozgrzaniu silnika podczas ruszania wpada w dziwna "dziure" przy przyspieszaniu. Dzuire ta mozna zaobserwowac przy ok 2000 obrotow przy czym musze zaznaczyc ze przy tych objawach NIE ZAPALA SIE ENGINE CHECK. Corsa jest po wymianie wszystkich filtrow, potencjometr przepustnicy dziala ok - byl mierzony, przeplywomierz tez wydaje sie OK.... Pomocy bo juz troche mi sie pomysly koncza... Moze ktos mial podobne objawy i jakos zwalczyl ten problem.
Dziekuje i pozdrawiam

Może ten link coś podpowie :
http://www.goldhand.com.pl/rtv/viewtopic.php?t=15969&sid=7fea0ca740669937ac5f00b06af0fce1

Mnie niestety nie pomógł dalej to samo...

Miałem cos podobnego w swojej tylko ze jeszcze mialem gaz i na lpg jezdzil ale tylko na lpg i nikt nie mial na niom lekarstwa serwis opla rozkladal rece a pozostli mechanicy jak usłyszeli ze komputer nic nie pokazuje to zaden nawet nie zajzal pod maske,ten samochód to katastrofa meczylem sie z nim 4 lata az w koncu powiedzialem dosc wpakowalem w niom tyle kasy ze wystarczy oglaszenie z dopiskiem uszkodzona pompa paliwa troszke opuscilem na cenie i znalaz sie klient,potem dzwonil pare razy ale sobie odpuscil a ja juz nie mam problemu teraz mam toyote z 94r i corsa podlug niej to byl szmelc przynajmniej z tym silnikiem -zycze powodzenia moze ktos dojdzie co tym silnikom jest albo w koncu wycofaja ten badziew z produkcji