Gdzie w Bieszczady ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No własnie gdzie warto jechać w Bieszczady, aby zobaczyć ładną przyrode, troszke pochodzic po górach ale i w miejscowowsci mozna było cos kupic i wynajac jakas kwatere przyzwoita ?
Z góry dzięki

Wetlina,Cisna,Brzegi Górne(tylko namioty,chyba żepoza sezonem to jest jeden pokoik,Ustrzyki,Solina(tak na 2-3 dni,nie ma tam co robic poza piciem;p)

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Mała, duża pętla! Mała w okół Soliny, duża przy granicach. Piękne zakręty, piękne krajobrazy!

Jak na wyjazd na pare dni z dziewczyna, w ktorym chodzenie po gorach nie ma byc najwazniejszym punktem wyjazdu polecil bym Soline, Polanczyk,

Ja bardzo polecam Wetline, zaraz obok wejście na połoninę wetlińską, jadną z najładniejszch w tych górach, no i mieścinka nie za duża, choć coraz więcej przyjezdnych...
polecam bo jeżdże tam dośc często i znam okolice, jest co robić

Bieszczay naładniejsze są na jesień...
Na człapanie po szlakach - Wetlina, Ustrzyki Górne i wypad na Caryńską, Wołosate - to już prawie nad granicą. A jak historię lubisz to polecam Baligród gdzie Świerczewski zginął.
Jak wypad z Laską to tylko nad Solinę do Polańczyka koniecznie...
Pod koniec kwietnia też w Bieszczadach jest spoko ale nie tak ładnie jak w jesieni.
Acha. I jak będziesz po szlakach zaginał to rób zdjęcia kapliczek i przydrożnych krzyży - takich jak tam nigdzie nie ma.

jak bedziesz jechal przez rzeszów to zapraszam do mnie co do bieszczad, nalepiej zaczac od od ustrzyk gornych, lub wetliny. Przejsc sie po poloninach. Obie sa piekne, choc, rozne. Co do kwaterunku to w obu tych miejscowosciach, nie brakuje, gospodarstw agroturystycznych i pol namiotowych. Po gorkach proponowalbym, pojechac do soliny. Tak dla odpoczynku. Jesli zalezy ci na spokoju to soline warto zaliczyc przed druga polowa czerwca, aczkoliwek wczesniej malo sie tam dzieje i moze byc nudno. Ale jesli nie liczysz na atrakcje i imprezy tylko na podziwianie jeziora i okolic mozna jechac wczesniej. Co do glebokich biesow, ciekawie jest, pojechac tam, np na dlugi weekend majowy. Na szczytach lezy jeszcze czasem troche sniegu, a cala przyroda rodzi sie do zycia kwitnace drzewa i wiosenne powietrze to jest to. az sie rozmazylem. chyba uderze nad solinke
a jesli masz patent to juz w ogole wypas. zagle na solinie maja niepowtarzalny klimat. z knajp w solinie warto polecic, sztygarke hetmanska, szalas, i male knajpki z pstragami. co do wetliny to napewno musisz odwiedzic baze ludzi z mgly

Chociaż w bieszczady jeżdze od dziecka, to nie mam pojęcia co dizeje sie w Solinie albo Polańczyku. Dla mnie to nei bieszczady!! Ustrzyki Górne, Wetlina tak. A baza ludzi z mgły obowiązkowo!!! Co do górek, to moje ulubione jest Bukowe Berdo. No i Caryńska- mania wielkości

A tak pozatym to spacer wzdłuż Sanu śladem dawnych wiosek- Krywe, Studenne, Rajskie. Wycieczka na granice do Sianek.

Wielkie dzięki za podpowiedzi. Planuje zatrzymać się w Solinie lub Ustrzykach dolnych , i robić wypady do róznych miejsc. Dejta dzięki za zaproszenie, bede jechał w weekend majowy .

Widzę że nikt nie wspomniał o wschodnim brzegu Soliny- w opozycji do Polańczyka- kemping "Jawor" - pod kempingiem cała masa urokliwych knajpek, sklepów z pamiątkami, troche poniżej droga na zaporę i przystań "Białej floty" (statki wycieczkowe, kajaki, łódki, rowerki) poza tym najbardziej zapadł mi w pamięć zachód słońca- piknie se słonecko pseglądo w jeziorku! heh... pewnie wiele się tam teraz zmieniło... ja byłem tam osatni raz w 1995... maże żeby tam pojechać w tym roku

Cytat:
2007-03-22 12:05:41, HNT pisze:
Widzę że nikt nie wspomniał o wschodnim brzegu Soliny- w opozycji do Polańczyka- kemping "Jawor" - pod kempingiem cała masa urokliwych knajpek, sklepów z pamiątkami, troche poniżej droga na zaporę i przystań "Białej floty" (statki wycieczkowe, kajaki, łódki, rowerki) poza tym najbardziej zapadł mi w pamięć zachód słońca- piknie se słonecko pseglądo w jeziorku! heh... pewnie wiele się tam teraz zmieniło... ja byłem tam osatni raz w 1995... maże żeby tam pojechać w tym roku

wrześniowy zlok klubowy w biesach vol2. ?

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek

moze solinka? bo znow sie z Przemkiem opijemy i po gorach nie damy rady chodzic

Cytat:
2007-03-22 15:49:23, dejta pisze:
moze solinka? bo znow sie z Przemkiem opijemy i po gorach nie damy rady chodzic

gutt pomysł ,może uda sie tamten skład rozszerzyć o pare osób

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek

wrzesien jak najbardziej...

Bongo

a kiedy wy wracacie z anglii?

do Polanczyka proponuje... baza na wypady super.

Cytat:
2007-03-21 23:06:03, Jesion128 pisze:
Chociaż w bieszczady jeżdze od dziecka, to nie mam pojęcia co dizeje sie w Solinie albo Polańczyku. Dla mnie to nei bieszczady!! Ustrzyki Górne, Wetlina tak. A baza ludzi z mgły obowiązkowo!!! Co do górek, to moje ulubione jest Bukowe Berdo. No i Caryńska- mania wielkości A tak pozatym to spacer wzdłuż Sanu śladem dawnych wiosek- Krywe, Studenne, Rajskie. Wycieczka na granice do Sianek.

no kurwa Jesion i my sie w bazie nigdy nie spotkali
baza to już kultowe miejsce widze, zawsze jak jestem w wetlinie to tam zaglądam, choćby na "herbate"

Cytat:
2007-03-22 18:02:15, dejta pisze:
a kiedy wy wracacie z anglii?

najpozniej 20 sierpien......cos kolo tego

tylko ze w okolicach 16 wrzesnia musze byc w sosnowcu, ale to wszystko zalezy od WNoZ.

chujnia troche... nie wiem czy bede w prlu jeszcze

podnosze

będe w biesach od 1-go (jutro) jak ktoś ma ochote to można by sie spotnąć..
może solina next weekend(6-8 lipca) ?

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek