[126]spalanie stukowe problem w sestawie 690ccm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem ze stukowego nie moge sie go pozbyc przy tych tlokach wczesniej jak plan glowicy byl symbolicznym 2,5mm bylo wszytko ok teraz silnik dostal glowice scieta 5mm 9niestety zawory narazie seria) po odpaleniu okazalo sie ze stukowe to on ma w serii dlatego probujac zaradzic temu problemowi odprezylem troche silnik podnoszac glowke na cylindrach o 1mm wszytkie ostre krawedzie pozakraglalem w komorze spalani frezy na tlokach tez sa pozakraglane auto obecnie jest zalane Bp98 ultimat i niby jest lepiej ale dalej jest dupa dysza paliwa 125 mieszanka bogata jak cholera zaplon opuzniony na 5 stopni ale nadal normalnie jedzic sie nie da ma ktos jeszcze jakies pomysly bo mnie zaczyna brakowac w sumie jest jeszcze jedna opcja ale nie wiem czy jest sens to robic najdluzsza krawedz komory spalania (ta ktora powstala w skutek zalozenia tlokow o wiekszej srednicy) nadal pozostala seryjna czyli ostra nie iem czy poraz enty sciagac glowke i jeszcze pobawic sie z ta krawedzia czy tez z gory olac temat i poprostu jeszcze bardziej odprezyc silnik do czasu az nie bedzie glowki z duzymi zaworami ?? jak mial by ktos jakies sugestie w temacie byl bym bardzo wdzieczny

dłuższy dolot, vpower, breda

a ja dodam jeszcze sprawny aparat zaplonowy lub jeszcze lepiej elektroniczny zaplon.

-----------------
FIAT -> Fix It Again Tony

ja mam 690 i plan jakies 4 mm pi razy drzwi glowica na wiekszych zaworach, zadnych wybran w tlokach nie mam, komora wypolerowana ale nic nie zaokraglone, nanoplex ustawiony tak jak do walka 385 zalecali i za chiny stukowego nie moge zrobic Aha jezdze na pb95

ok aparat sprawdze bo troche km ten juz nalatal co do dolotu to mam jakis taki wynalazek generalnie bez filtra to wszytko lata bo nie mam gdzie go zalozyc wydech to pustak na OBR-owskie dworurce walek W105 swiatka

człowieku nie jeżdzij bez filtra bo remont będziesz robił jak w pyle jakimś pojeźdisz dobrze Ci radze z włanego doświadczenia a tak w ogóle to jeśli tak trochę już jeździsz to sprawdź sobie lepiej kompresje

filtr bedzie prawdopodobnie zrobiony tak jak bizer mial z jakiejs watoliny czy czegos takiego kompresje tez zmierze niestety narazie nie bylo takiej mozliwosci bo ako padlo i nie bylo pradu zeby pokrecic rozrusznikiem a auto musialem na gwalt skladac i zabierac z DT motorsoport gdzie go skladalem

daj podkladki pod cylindry, obrob glowice (komory spalania na gladko)

ja ci mówie, nalej av gazu

Spruch! zakaldaj filtr ale juz! chyba za bardzo glowica w dol poszla, cypa w silniku bierze sie nie tylko z mega st. sprezania -paliwo musi miec troche miejsca to spalania, wg mojej filozofii wiecej zyskasz dobra obrobką i zestrojeniem, a glowa w dol tyle coby troszke poprawic. u mnie w bobie glowa jest -2,4 ale komora spalania obrobiona tak ze prawie jak w serii mam st. sprezania i zapindala k-szel, wiem ze moglby moze lepiej ale wiem ze mam pewny sprzet...mam nadzieje
pazdrawiajut rebiata!

moim zdaniem przeprezyłes motor. a to ze teraz sa inne tłoki nie ma żadnego znaczenia

no i sytuacja opanowana wystarczylo wedlug receptury stasia opoznic jeszcze troche zaplon i juz wszytko bangla profilaktycznie zalalem to vpower racing 99+ za jedyne 4,99 ale na 98ultimat zmieszanej z 95 tez chulalo
w kazdym razie dzieki chloapki za pomoc

to ze nie ma już stukowego to jedna sprawa, druga to czy to zapierdala??? czy tylko sie odpycha?

Cytat:
to ze nie ma już stukowego to jedna sprawa, druga to czy to zapierdala??? czy tylko sie odpycha?

Ja bym go poczestowal nanoplexem. Widzialem jak aparatowy zaplon swiruje na lampie stroboskopowej.

Cytat:
2007-06-16 19:20:05, blokus pisze:
Ja bym go poczestowal nanoplexem. Widzialem jak aparatowy zaplon swiruje na lampie stroboskopowej.

szczegolnie jak ma troche luzu. Ogolnie zaplon elektroniczny to jest to.

-----------------
FIAT -> Fix It Again Tony

Cytat:
2007-06-16 19:05:17, Bizer_trikolorr pisze:

znając sprucha to bedzie zapierdalać
Spruch to teraz masz na ile zapłon ???

[ wiadomość edytowana przez: fifi dnia 2007-06-16 23:14:56 ]

na 0

dokladnie
co do osiagow to ciezko mi cokolwiek stwierdzic bo rzaden wskaznik w kabinie nie dziala jakos sie tam odpycha

zainwestuj w nanoplexa... ja mam bambino 600, -5mm, 12,6:1 na swiatku 760 i na fabrycznym ustawieniu czyli na 10 i pb98 nic a nic nie klepie..dopiero teraz go rozpiłowalem i bede szukal kompromisu