| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2003-04-03 10:33:25 No i stało się! Dzisiaj rano na największym skrzyżowaniu w Białymstoku zgasł mi samochód! Jak wcisnę RS to mam kody 17 i 04, nie wiem, co to jest. Mam nadzieję, że nie beknę niewiadomo ile za naprawę Pozdrawiam Konrad |
Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2003-04-03 12:14:05 ciąg dalszy historii...
Otóż przed chwilą pojechałem do mechanika, miał się właśnie zabierać za bestię. Wsiada, przekręca kluczyk... Działa! Panowie, jestem głupi... nie wiem, co się stało i nie wiem, czemu to nagle zaczęło działać. Boję się, że ta sytuacja znowu się powtórzy Może macie jakiś pomysł ? Pozdrawiam Konrad |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-04-03 12:35:25 Komputer?
Pzdr. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-04-03 12:56:00 A nie rzucales ostatni kluczkami w kogos lub cos?
A moze spadly Ci z II pietra? Mozesz miec transpoder uszkodzony ktory jest w kluczyku. |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-04-03 14:02:44 Też myślałem o immobilajzerze, ale skoro zatrzymał się w czasie jazdy to chyba można to wykluczyć?
Pzdr. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-04-03 22:20:15 Ja bym raczej obstawiał układ zasilania, może to być albo pompa paliwa, albo elektrozawór. |
Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2003-04-04 10:25:41
Pompa paliwowa raczej nie, bo akurat w chwili awarii samochód był zasilany gazem. Próbowałem go później również odpalać nie tylko na benzynie, ale i na gazie. Pozdrawiam Konrad |
ddar Omega B 2.5V6 Kombi Iława | 2003-04-05 23:52:17 Co to jest RS i gdzie to się wciska-uruchamia? Do czego służy?
Z góry dzięki. |
Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2003-04-13 14:14:41
Przyciski R (reset) i S (Set) w przełączniku wycieraczek w samochodach wyposażonych w komputer. Wczoraj byłem na tym bezpłatnym przeglądzie w ASO Opla. Wszystko O.K., wymieniłem tylko filtr przeciwpyłkowy. Dzisiaj wsiadam, chce jechac do miasta, przekręcam kluczyk i doopa... Konrad P.S. pewnie się komuś narażę, ale zaczyna mnie powoli wk***iać ten samochód |
Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2003-04-13 14:15:22
Przyciski R (reset) i S (Set) w przełączniku wycieraczek w samochodach wyposażonych w komputer. Wczoraj byłem na tym bezpłatnym przeglądzie w ASO Opla. Wszystko O.K., wymieniłem tylko filtr przeciwpyłkowy. Dzisiaj wsiadam, chce jechac do miasta, przekręcam kluczyk i doopa... Konrad P.S. pewnie się komuś narażę, ale zaczyna mnie powoli wk***iać ten samochód |
Res best memory O-ka | 2003-04-13 15:09:19 wypier..... z tej V6 gaz i będziesz miał spokój chłopie... albo niech ktoś Ci to porządnie zrobi, szkoda twoich nerwów. Malutki22 ma Vectrę V6 zagazowaną i też ciągle mu sie pierdzieli.
Pozdr. p.s jak bedziesz chciał namiar na kogoś dobrego od gazu w Białym to truknij do mnie dam Ci namiar i powiem na kogo się powołać. 3m się zdrowo!! |
Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2003-04-13 18:59:20 p.s jak bedziesz chciał namiar na kogoś dobrego od gazu w Białym to truknij do mnie dam Ci namiar i powiem na kogo się powołać. 3m się zdrowo!! [/quote] Problem w tym, że nie stać mnie teraz na wywalenie 5000zł na nową instalację gazową Pozdrawiam Konrad |
Res best memory O-ka | 2003-04-13 19:09:52 Conrad, ale może gość coś przynajmniej będzie potrafił poprawić....wiem, że instalacja z I pólki to odlot cenowy...pomyslałem, że skoro już tyle robiłeś to jeszcze raz spróbować nie zaszkodzi |
Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2003-04-13 19:55:22
Ech, chciałbym doprowadzić ten samochód do jakiegoś porządku, tylko obawiam się, czy moja kieszeń to wytrzyma. Mam nadzieję, że te dzisiejsze problemy okażą się jakąś głupotą, a temat gazu i tak i tak będę musiał jeszcze przemyśleć. Narazie muszę odcholować bestię do ASO, bo w Białymstoku nie znam mechanika, który nie podchodziłby do tego samochodu bez drżenia rąk. Wszyscy się boją tych silników V6 Pozdrawiam Konrad |
Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2003-04-14 20:11:05 Oczywiście nie mogło być inaczej. Dzisiaj rano wsiadam do samochodu, przekręcam kluczyk. Odpalił odrazu. Poprostu szok. Całą niedzielę go męczyłem i nic. W poniedziałek rano odpalił bez problemu. Wasze auta też czasami robią sobie wolne w niedzielę ? Ale auto narazie jeździ O.K. Zakręciłem kurek gazu i jeżdżę na benzynie. I wiecie co. Zalałem pełen bak, zrobiłem 100km i spalił mi 13l/100 !!! Czyli norma. Podjąłem decyzję. Wymontowuję to pie***oną instalację i wsadzam na pełnym wtrysku. Res, mówiłeś, że możesz kogoś polecić ? Pozdrawiam Konrad |
Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2003-04-15 12:53:50 Drąże dalej temat...
Dzisiaj byłem w serwisie Bosch'a. Wpiąłem się komputer diagnostyczny, który pokazał jeden błąd - błąd pomiaru prędkości obrotowej. Mechanik powiedział, że może być to przyczyna wadliwie działającego immobilizera, który niektórzy specjaliści podłączają właśnie do tego czujnika obrotów. Jeśli to tylko immobilizer, to pryszcz, ale jeśli nie, to czy ktoś się orientuje, ile taki czujnik może kosztować ? Pozdrawiam Konrad |
HEVA Senator B 3.0 24V Bydgoszcz | 2003-04-15 13:46:41 Mi tez pokazał taki błąd. Po resedzie było po błędzie |
Szpila Opel Senator Wschowa | 2003-04-18 21:11:42 Pozdrawiam wszystkich. W moim Senatorku też miałem tego rodzaju problem. Parę razy mi wywinoł taki numer, tzn wszystko ok a on nie pali [prawdopodobnie był winny gaz a właściwie jego jakość] . Sprawdziłem wszystko i jest ok |
vector Vectra W-wa | 2003-04-28 14:00:52 ja miałem podobnie z Vectrunią Odholowanie w niedzielę pod bramę warsztatu w poniedziałek pali oki. Okazało się że modół aparatu zapłonowego padł. Dopiero za drugim razem to wyszło. Oczywiście drugie holowanie też było.. Teraz przymierzam się do wymiany mojej wysłuzonej Vectruni na Omesię jednak z uwagi na koszty wybiorę chyba 2.0 - 8 zaworową instalka gazu 1600PLN i oki. Nie mam doświadczenia jednak z przypadłościami tego auta może ktoś podzieli się uwagami. Auto po 96r. Jak jest z ocynkiem, zawieszeniem, słyszałem że po 96 r zawieszenie też zmieniono na lepsze??/ Co sądzicie o tym motorku?? Wielkie dzięki |