Tuleje wahacza łączniki stabilizatora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W moim accencie z 98r. mam do wymiany tuleje wahacza przedniego i coś podobnego w zawieszeniu tylnym oraz łączniki stabilizatora. Poza tym zaczyna piszczeć łożysko w przednim kole. Gdzie mogę to tanio i sprawnie wymienić w Warszawie i okolicy?

Co do tulei wahacza przedniego :

Każdy kosztuje około 40 zł, opłaca się kupić cały wahacz na allegro (130 zł). Taniej wyjdzie - wymiana wahacza 50 zł, wymiana 3 tulei 60

Przy tak tanim wahaczu lepiej go całego wyminić, czasem nie da się wybić tulei itp.

Łączniki stabilizatora są tańsze 35 zł za sztukę, wymiana powinna wynosić 20 zł. (niby warto z obu stron wymienić na raz) ale też nie ma co się w koszta wpędzać jak prawa strona jest ok.

"coś podobnego w zawieszeniu tylnym"

Tu jest gorzej:

Tuleje do wahacza wzdłużnego kosztują 40 zł. Wymiana jednego to 20 zł. Czyli 4 tuleje 160 zł + wymiana 80 zł.

Tuleje do wahaczy poprzecznych 23 zł.
zdaje się wchodzi 8 tulei też + wymiana pewnie ze 100 zł.

Takie pirdułki a dużo wychodzą, polecam pojechać do motoryzacyjnego sklepu może coś dobiorą tańszego jak im się przyniesie orginał.

Oni to mają:
http://www.allegro.pl/item214462106_hyundai_accent_gumki_stabilizatora.html

Nie wiem czy są najtańsi? Są z rzeszowa wysyłka za pobraniem 15 zł przy wplacie 8 zł.

Byłem w sklpie motoryzacyjnym w swoim mieście i o tujelach do wahaczy do tyłu to nikt nigdy nie słyszał do accenta.

Łożyska kosztują 100 zł(allegro) dorabiane do przodu gdzieś 80 zł.
Wymiana powinna kosztować gdzieś z 20 zł.

To zdaje się wszystko....

Cytat:
2007-07-20 10:15:32, accent1 pisze:
,opłaca się kupić cały wahacz na allegro (130 zł). Taniej wyjdzie - wymiana wahacza 50 zł, wymiana 3 tulei 60
Może i taniej ale prawie nigdy lepiej. Do najtańszych wahaczy dają zazwyczaj najtańsze tuleje, a one często wytrzymują 2 miesiące na polskich drogach

Łożyska kosztują 100 zł(allegro) dorabiane do przodu gdzieś 80 zł. Wymiana powinna kosztować gdzieś z 20 zł. To zdaje się wszystko....

A kto to zrobi za taką cenę w Hultaju? Pytam bo może niepotrzebnie sobie ręce brudzę.

U mnie tyle biorą czasem nawet mniej się starguje :p

Zazwyczaj jeszcze ich nie robili i nie wiedzą z czym mają do czynienia

"Może i taniej ale prawie nigdy lepiej. Do najtańszych wahaczy dają zazwyczaj najtańsze tuleje, a one często wytrzymują 2 miesiące na polskich drogach "

Ja wymieniłem sobie wahacz za 150 zł+50 wymiana i jakoś śmigam. Niektóre części z firm z korei są klasyfikowane jako oryginalne z hujtaja, byli podwykonawcami i można kupić coś niby lipnego a się okazuje orginałem
W aso ten wahacz 500 zł kosztuje.....bez komentarza.
Aha na wahaczu jeżdze już 0,5-1 roku i problemów z nim nie ma i mam nadzieje nie będzie (20k już na nim zrobiłem). Swoją drogą u mnie drogi o cudo po których jeżdzę są nawet proste i bez kolein w większości... ot odbudowali część po których śmigam(najwiecej - do legnicy z lubina i zielonej z legnicy) i to moze przez to

Witam.
Miałem ten sam problem co Ty.Do wymiany gumy wachacza przód.Pojechalem do ASO - jedna guma 35-45zł x gumy w wachaczu x koszt roboty=??????? Nie ma sensu się bawić i zakupić lepiej jest cały wachacz. Chłopaki we wcześniejszych postach pisali o wadach konstrukcyjnych wachaczy-złe odprowadzanie wody itp.ASO kiedyś robili akcję wymiany wachaczy przód w tych modelach no ale teraz to trzeba na własny koszt. A tak "apropo" to nie wiem jak będzie ze zdjęciem wachacza u Ciebie ale u mnie to musieli "jechać" palnikiem - tak się wszystko pozapiekało.Wachacze zakupiłem w sklepie (HDMOT.....)na Powąskowskiej w WAWIE - koszt jednego 130zł.
Pozdrawiam
Mariusz

Cytat:
2007-07-22 08:26:09, mariusz1209 pisze:
Witam. Miałem ten sam problem co Ty.Do wymiany gumy wachacza przód.Pojechalem do ASO - jedna guma 35-45zł x gumy w wachaczu x koszt roboty=??????? Nie ma sensu się bawić i zakupić lepiej jest cały wachacz. Chłopaki we wcześniejszych postach pisali o wadach konstrukcyjnych wachaczy-złe odprowadzanie wody itp.ASO kiedyś robili akcję wymiany wachaczy przód w tych modelach no ale teraz to trzeba na własny koszt. A tak "apropo" to nie wiem jak będzie ze zdjęciem wachacza u Ciebie ale u mnie to musieli "jechać" palnikiem - tak się wszystko pozapiekało.Wachacze zakupiłem w sklepie (HDMOT.....)na Powąskowskiej w WAWIE - koszt jednego 130zł. Pozdrawiam Mariusz

ps.sorki za błędy ortogr. w "wahaczu"
pozdrawiam