Bezpiecznik od radia i zegara

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W czasie jazdy dzisiaj spalił mi się bezpiecznik od radia, zegara i paru inncyh elementów, włożyłem drugi i spalił się, odłaczyłem antenę bo to jedyna rzecz w której ostatnio grzebałem i nie ma poprawy.
Może ktoś wie gdzie mogło wystąpić zwarcie w tym układzie z własnego doświadczenia.

Problemem może być podłączenie radia lub samo radio - sam to kiedyś przerabiałem i 10A poszedł się przejść....

Tak tylko że to nie ten bezpiecznik poszedł się pie... Radio jest podłaczne przez dwa bezpieczniki.

Stary - nie zrozumieliśmy się....
Ja mówię że przez radio ....dolnął niebezpiecznik od podświetlania dechy i tych innych pierdół...

A sprawdż co się dzieje z zapalniczką, jak również w gnieżdzie zapalniczki. U kuzyna po ładowaniu komórki przez ładowarkę włożoną w gniazdo zapalniczki, kiedy spieprzył się nieco wtyk od ładowarki, również wywaliło bezpiecznik od zegara i radia. To gniazdo bywa różnie podpięte w różnych modelach.

Zapalniczki nie ruszam wogóle, ale po pracy sprawdzę to, może akurat.

U mnie w zeszlym tygodniu zrobilo sie dokladnie to samo, podlaczylem notebooka do zapalniczki i chwile popracowal a potem wysiadla zaplaniczka i zegar. Cale szczescie ze radio mam podpiete inaczej bo dziala. Chyba z 5 bezpiecznikow stracilem i dalej sie kazdy nowy pali. Ale narazie mi nie potrzebna ani zapalniczka ani zegar to nie bede rozbieral zapalniczki.

Ja miałem kiedys podobny problem.Ale włożyłem nowy bezpiecznik i sie nie jarał juz ,ale radio nie dzialalo.Przeczysciłem złączenia miedzy kablami.(ponieważ nie mam kostek) i dzialalo przez miesiac.Az ty nagle to samo wczoraj. Ju z nie dalo nic czyszczenie.Ale po resecie radia włączam gra ładnie przez 2-3 min.i głośniki wysiadaja ,a radio gra dalej.Wczoraj włączyłem i jechałem na dziórach gralo czasem.Aż zaczeła sie jarac skrzynka bezpiecznikow. Bezpieczniki wszystkie całe.Nie mam pojęcia o co kaman.No i wracając do tematu.Dlaczego po odłączeniu bezpiecznika radia (chyba drugi rząd drugi od lewej strony) Radio dalej chodzi a wyłacza je bezpiecznik od anteny razem z antena.?Też tak macie?