Wariuja kontrolki ladowania i oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!

wracajac do domu po ostatnich zabawach na zajezdni nagle w mojej kapliczce zaswiecila sie kontrolka ladowania i... swieci do dzis:). dodatkowo od tego czasu wogole nie zapala sie kontrolka od oleju. szczerze mowiac nie mialem czasu i jeszcze nawet nie zagladalem pod auto, ale juz pytam - bo dziwne objawy i nie mam pojecia co moglo to spowodowac...

ps: tak wogle od piatku (trzynastego:) jakies "czary" dzieja sie z moja malaria. w sumie przez dwa dni: pekla jedna sruba (nowa), w drugiej zerwal sie gwint, kolejne dwie nie daly sie odkrecic i byly scinane, spalil sie kierunek, no i swieci ladowanie oraz nie swieci "olej"...

Bardzo chetnie bym ci cos poradzil ale nie mam zielonego pojecia czym to moze byc spowodowane. Moze poprostu spalila sie zarowka od oleju?

jak u mnie sie nie paliła kontrolka oleju to mialem urwany kabel od czujnika(sprawdz to nie wiele roboty)ale mogło sie tez stac cos z deska(np brak masy..urwaly sie lub wyczepily kabelki od zaróweczek)w poldonie mialem tak ze kontrolka od paliwa(wskazówka) pokazywała na odwrót... ...wiec proboj z deska i zobacz ten kabelek przy czujniku

Ja powiem tak; jeśli chodzi o ładowanie to sprawdz czy niepopekały ci szczotki w alternatorze albo czy sie niezawiesiły w szczotkotrzymaczu a jeśli chodzi o olej to OLEJ to mi też nieświeci ale z tego so pamietam jak jest mało albo temperatura oleju mi świeci to kontrolka sie zapala niewiem czym to jest spowodowane

Ja tez mam zagadkę ze swoim ścigaczem. Po ostatniej sprawniościówce (mini) na spocie FSO podczes gwałtownego hamowania oraz ostrych nawrotów zapala mi sie kontrolka oleju. Zapala sie na moment ale nie daje mi to spokoju!! Macie może jakąś metode na usunięcie owej jakże denerwującej dolegliwości

najprostszą metodą jest dolanie oleju
a jak poziom oleju jest ok to... nie wiem

P.S. to jest normalne, przy przeciązeniach olej przelewa się na ścianki, przez co smok może czasami zaciągnąć powietrze i dla tego na moment zapala się lampka ciśnienia, można powalczyć z przegrodami w misce olejowej (zrobić je)

nie udalo mi sie zlokalizowac usterek.
na dodatek, chcialem dzis zmienic olej i razem z olejem musze wymienic miske:(
nie chce mi sie pisac nawet...